Quiz about Musical Instruments in Dutch
Quiz about Musical Instruments in Dutch

Musical Instruments in Dutch Trivia Quiz


I'll give you the name of a musical instrument in Dutch, you tell me what it is in English!

A multiple-choice quiz by ladymacb29. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Dutch

Author
ladymacb29
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,507
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1469
Last 3 plays: MargheritaRta (9/10), Guest 76 (4/10), mazza47 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Hobo Hint

English Horn
Oboe
Flute
Clarinet

2. Fluit

Answer: (One Word)
3. Violoncel Hint

Triangle
Violin
Cello
Viola

4. Altviool Hint

Viola
Euphonium
English Horn
Piccolo

5. Trombone

Answer: (One Word)
6. Fagot Hint

Bassoon
Viola
French Horn
Tuba

7. Trompet

Answer: (One Word)
8. Viool Hint

Bassoon
Viola
Violin
Flute

9. Trommel Hint

Oboe
Drum
Viola
Tuba

10. Tamboerijn Hint

Cow Bell
Drum
Tambourine
Chimes


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hobo

Answer: Oboe

The oboe is a double-reed instrument.
2. Fluit

Answer: flute

You don't really put your mouth on the flute, you blow over the hole in the mouthpiece.
3. Violoncel

Answer: Cello

The cello looks like a large violin that you put between your legs and play with it standing up.
4. Altviool

Answer: Viola

A viola looks like a slightly larger violin.
5. Trombone

Answer: trombone

To change the sound of a trombone, you push the slide in or out.
6. Fagot

Answer: Bassoon

A bassoon is not the same as an oboe - the fingers are different and the way you hold the reed in your mouth is even different.
7. Trompet

Answer: trumpet

The trumpet is probably the most recognized of instruments.
8. Viool

Answer: Violin

A violin makes sound by the bow being 'rubbed' across the strings.
9. Trommel

Answer: Drum

Drums are some of the easiest instruments to make if you're looking for a project with your children.
10. Tamboerijn

Answer: Tambourine

A tambourine is sort of a drum, but it has tiny pieces of metal like cymbals on the sides.
Source: Author ladymacb29

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 09 2022 : MargheritaRta: 9/10
Dec 09 2022 : Guest 76: 4/10
Dec 07 2022 : mazza47: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us