FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Country Names In Dutch
Quiz about Country Names In Dutch

Country Names In Dutch Trivia Quiz


Each question gives you the name of a country in English. Do you know what the Dutch say if they're talking about the same country?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Dutch

Author
Vermic
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,411
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3566
Last 3 plays: rossian (10/10), Guest 69 (8/10), misdiaslocos (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. What's the Dutch name for the United Arab Emirates? Hint


Question 2 of 10
2. What's the Dutch name for: Democratic People's Republic of Korea? Hint


Question 3 of 10
3. What's the Dutch name for: South Africa? Hint


Question 4 of 10
4. What's the Dutch name for: Cape Verde? Hint


Question 5 of 10
5. What's the Dutch name for: Cote d'Ivoire? Hint


Question 6 of 10
6. What's the Dutch name for: Cameroon? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these is a name used by the Dutch for the United States of America? Hint


Question 8 of 10
8. What's the Dutch name for: British Virgin Islands? Hint


Question 9 of 10
9. What's the Dutch name for: Dominican Republic? Hint


Question 10 of 10
10. What's the Dutch name for: Dutch Antilles? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : rossian: 10/10
May 10 2024 : Guest 69: 8/10
Apr 24 2024 : misdiaslocos: 1/10
Mar 25 2024 : YesImPhoenix: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What's the Dutch name for the United Arab Emirates?

Answer: Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde means United, Arabisch means Arab and Emiraten means Emirates.
2. What's the Dutch name for: Democratic People's Republic of Korea?

Answer: Noord-Korea

Noord means North. The Dutch talk about North and South Korea: Noord- en Zuid-Korea.
3. What's the Dutch name for: South Africa?

Answer: Zuid-Afrika

4. What's the Dutch name for: Cape Verde?

Answer: Kaapverdische Eilanden

Kaap means Cape and Eilanden means Islands.
5. What's the Dutch name for: Cote d'Ivoire?

Answer: Ivoorkust

6. What's the Dutch name for: Cameroon?

Answer: Kameroen

7. Which of these is a name used by the Dutch for the United States of America?

Answer: Verenigde Staten

The Dutch use different names to refer to the United States. "Verenigde" means United and "Staten" means States. The Dutch sometimes also say "Verenigde Staten van Amerika", or just "Amerika".
8. What's the Dutch name for: British Virgin Islands?

Answer: Britse Maagdeneilanden

In Dutch a virgin is called maagd. Eilanden means islands, so that's why we are talking about the Britse Maagdeneilanden.
9. What's the Dutch name for: Dominican Republic?

Answer: Dominicaanse Republiek

10. What's the Dutch name for: Dutch Antilles?

Answer: Nederlandse Antillen

Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us