Quiz about Spreekt u Nederlands
Quiz about Spreekt u Nederlands

Spreekt u Nederlands? Trivia Quiz


Spreekt u Nederlands? That's Dutch for "Do you speak Dutch?". Dutch is more related to English than most other languages in the world. If you don't speak Dutch you could still do well because this quiz is on basic Dutch. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by ilgatto. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Dutch

Author
ilgatto
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,483
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1716
Last 3 plays: Guest 92 (10/10), Guest 70 (9/10), Guest 46 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How would you greet someone by saying "good evening"? Hint

Goedemorgen
Goedenavond
Goedemiddag
God morgon

2. How would you say "my name is" in Dutch? Hint

Ik heet
Me chamo
Je m'appelle
Mi chiamo

3. Now a verb question. Which of these verbs means "to be"? Hint

Sein
Spreken
Zitten
Zijn

4. Question words are used to ask questions. If you are a foreigner visiting the Netherlands, you will need to know these question words. Which of these is not a question word? Hint

Waar
Weg
Wanneer
Wat

5. If a Dutchman were speaking to you and you didn't understand what he is saying, what would you say? Hint

Begrijpt u het
Ik begrijp het niet
Ik begrijp het
Kan ik u helpen

6. Which of these is NOT an animal in Dutch? Hint

De hond
De koe
Het vlees
Het paard

7. "Alstublieft" means what in Dutch? Hint

Thank you
Al stubbed his toe on a leaf
All is well
Please

8. What does the question "Hoe gaat het ermee vandaag?" mean? Hint

How are things going today?
How do you meet someone?
How do you wash a van?
How does Ernie's foot feel today?

9. Which of these ways is the correct way to count to ten in Dutch, starting with zero and ending at ten? (Look carefully!) Hint

Nul, een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien
Zero, uno, dois, trs, quatro, cinco, sei, sete, oito, nove, dez
Zero, uno, due, tre, quattro, cinque, sei, sette, otto, nove, dieci
Null, eins, zwei, drei, vier, fnf, sechs, sieben, acht, neun, zehn

10. How do you say "goodbye" in Dutch? Hint

Niet ziens
Tot ziens
Ver ziens
Zak ziens


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How would you greet someone by saying "good evening"?

Answer: Goedenavond

Yes, "goedenavond" is the formal way to say "good evening" to someone in Dutch. "Goedemorgen" means "good morning", "goedemiddag" means "good afternoon" and "god morgon" means "good morning" in Swedish.
2. How would you say "my name is" in Dutch?

Answer: Ik heet

If you answered "ik heet" you were correct! The incorrect answers all mean "my name is" in French, Portuguese, and Italian.
3. Now a verb question. Which of these verbs means "to be"?

Answer: Zijn

"Zijn" is conjugated as follows: ik ben, u/jij bent, hij/zij is, wij zijn, u/jullie bent/zijn, and zij zijn. "Sein" means "to be" in German, "zitten" means "to sit" in Dutch and "spreken" means "to speak" in Dutch.
4. Question words are used to ask questions. If you are a foreigner visiting the Netherlands, you will need to know these question words. Which of these is not a question word?

Answer: Weg

"Weg" is the Dutch word for "road". "Waar", "wanneer", and "wat" are all question words, and they mean "where","when", and "what" respectively.
5. If a Dutchman were speaking to you and you didn't understand what he is saying, what would you say?

Answer: Ik begrijp het niet

In English you would say "I don't understand" and the Dutch equivalent is "ik begrijp het niet". The verb "begrijpen" means "to understand".
6. Which of these is NOT an animal in Dutch?

Answer: Het vlees

The translations for the animals: "koe" means "cow", "paard" means "horse" and "hond" means "dog". The Dutch word "vlees" means "meat".
7. "Alstublieft" means what in Dutch?

Answer: Please

If you want to politely ask for something "alstublieft" is the word to use! "Thank you" is "dank u wel", "all is well" is "heel goed" and I made up "Al stubbed his toe on a leaf" to help you with the process of elimination.
8. What does the question "Hoe gaat het ermee vandaag?" mean?

Answer: How are things going today?

It is very proper to ask someone this when you meet them. Expect the response: "goed", "slecht", "heel goed", "niet goed", "okee", "prima", "uitstekend", "niet slecht". And if you're having a terrible day, say "vreselijk".
9. Which of these ways is the correct way to count to ten in Dutch, starting with zero and ending at ten? (Look carefully!)

Answer: Nul, een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen, tien

I tried to confuse you by mixing up the numbers in different languages, Italian, Portuguese and German.
10. How do you say "goodbye" in Dutch?

Answer: Tot ziens

"Tot ziens" means "goodbye" in Dutch. In informal situations you could also say "doei". If you answered more than seven questions correctly, you will easily be able to communicate in Dutch!
Source: Author ilgatto

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Leau before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 92: 10/10
Jan 28 2023 : Guest 70: 9/10
Jan 18 2023 : Guest 46: 10/10
Dec 16 2022 : Guest 5: 9/10
Dec 14 2022 : Guest 96: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 76: 7/10
Dec 12 2022 : Guest 24: 9/10
Dec 09 2022 : MargheritaRta: 9/10
Dec 07 2022 : Guest 76: 5/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us