Quiz about How Good Is Your Dutch
Quiz about How Good Is Your Dutch

How Good Is Your Dutch Trivia Quiz


Inspired bij Blinkin_au, who made the quiz 'How Good Is Your Samoan', I've created a similar quiz. I give you an English word, you have to pick the Dutch word for it. Good luck!

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Dutch

Author
Vermic
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,814
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3007
Last 3 plays: Guest 92 (10/10), Guest 109 (8/10), Guest 70 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How do you say "eyes" in Dutch? Hint

Ochen
Augen
Ogen
Aiz

2. What would be the correct way to ask for the time in Dutch? Hint

Hoe warm is het?
Hoe dom is dit?
Hoe koud is het?
Hoe laat is het?

3. What is the Dutch word for "butcher"? Hint

Verslaggever
Bankbediende
Beul
Slager

4. How do you say "yellow" in Dutch? Hint

Paars
Groen
Geel
Rood

5. What is the Dutch word for "soccer"? Hint

Turnen
Paardrijden
Futsal
Voetbal

6. How would you say "duck" in Dutch? Hint

Zwaan
Eend
Dingo
Dromedaris

7. Here are the Dutch numbers from one to ten. Which number is missing? een - twee - drie - vier - vijf - zes - acht - negen - tien? Hint

3
2
6
7

8. What is the Dutch way to say "nice food"? Hint

Zweetvoet
Yakkie bah
Niet te vreten
Lekker eten

9. What is the Dutch word for "highway"? Hint

Busbaan
Vluchtstrook
Snelweg
Fietspad

10. Which of the following is a Dutch word for an ambulance? Hint

SRV-wagen
Ziekenauto
Lijkwagen
Begrafenisauto


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How do you say "eyes" in Dutch?

Answer: Ogen

The plural form is "ogen", the singular is "oog". None of the incorrect answers are Dutch words.
2. What would be the correct way to ask for the time in Dutch?

Answer: Hoe laat is het?

Literally translated, "hoe laat is het?" means "how late is it?". "Hoe warm is het?" means "how warm is it?". "Hoe koud is het?" is "how cold is it?" and "hoe dom is dit?" means "how dumb is this?"
3. What is the Dutch word for "butcher"?

Answer: Slager

A "verslaggever" is a journalist, which is also called "journalist" in Dutch. A "beul" is a henchman, a "bankbediende" is someone working at a bank.
4. How do you say "yellow" in Dutch?

Answer: Geel

"Groen" is green, "rood" is red and "paars" is purple.
5. What is the Dutch word for "soccer"?

Answer: Voetbal

"Voet" means "foot" and "bal" means "ball", so basically "voetbal" is "football".
6. How would you say "duck" in Dutch?

Answer: Eend

A "zwaan" is a swan, a "dromedaris" is a dromedary and a "dingo" is a dingo.
7. Here are the Dutch numbers from one to ten. Which number is missing? een - twee - drie - vier - vijf - zes - acht - negen - tien?

Answer: 7

The Dutch word for "seven" is "zeven".
8. What is the Dutch way to say "nice food"?

Answer: Lekker eten

A "zweetvoet" is a sweaty foot, "niet te vreten" is a not so nice way to say "inedible" and "yakkie bah" is an exclamation equivalent to "yuck!".
9. What is the Dutch word for "highway"?

Answer: Snelweg

"Snelweg" is a compound, consisting of "snel", which means "fast", and "weg", which means "way". So a "snelweg" is a "fast way".
10. Which of the following is a Dutch word for an ambulance?

Answer: Ziekenauto

"Ziek" means "sick" and an "auto" is a car. So a "ziekenauto" is a car for the sick. It can also be called a "ziekenwagen".
Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 92: 10/10
Jan 30 2023 : Guest 109: 8/10
Jan 28 2023 : Guest 70: 5/10
Jan 21 2023 : Guest 86: 7/10
Jan 20 2023 : Guest 98: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 46: 10/10
Jan 01 2023 : Guest 69: 10/10
Dec 16 2022 : Guest 5: 10/10
Dec 14 2022 : Guest 96: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us