Quiz about Dutch 101
Quiz about Dutch 101

Dutch 101 Trivia Quiz


If you're traveling to the Netherlands, here are some words you may need to know!

A multiple-choice quiz by ladymacb29. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Dutch

Author
ladymacb29
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
13,068
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4299
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 92 (9/10), Guest 70 (8/10), Guest 212 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following means 'I am'? Hint

Jij bent
U bent
Jullie zijn
Ik ben

2. Which of the following means 'good evening'? Hint

Goedemorgen
Ja graag
Goedemiddag
Goedenavond

3. Which of the following means 'It's eight o'clock'? Hint

Het is acht uur
Het is tien uur
Het is half acht
Het is half tien

4. Which is the number 16? Hint

Zestien
Twintig
Achttien
Nul

5. Which is a word for 'balcony'? Hint

De douche
Het bad
Het balkon
De bank

6. Which verb means 'have to' or 'must'? Hint

Hebben
Kunnen
Moeten
Gaan

7. Which means 'tomorrow'? Hint

Gisteren
Overmorgen
Eergisteren
Morgen

8. Which of the following is spring? Hint

De lente
De herfst
De zomer
De winter

9. Which means 'it is cold'? Hint

Het is koud
Het regent
Het is bewolkt
Het hagelt

10. And the most important word of all: which means money? Hint

Het geld
Het paspoort
De koffer
Het werk


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following means 'I am'?

Answer: Ik ben

Zijn is the verb 'to be'.
2. Which of the following means 'good evening'?

Answer: Goedenavond

Ja graag means 'yes please.'
3. Which of the following means 'It's eight o'clock'?

Answer: Het is acht uur

Tidbit: For the half hour Dutch uses half, like English, but the half hour anticipates the coming hour. So if you see 'het is half tien', it means 'half-past nine' and not 'half-pas ten'.
4. Which is the number 16?

Answer: Zestien

Nul=0. Twintig=20, and achttien=18.
5. Which is a word for 'balcony'?

Answer: Het balkon

Het bad= bath, de bank=bank, and de douche=shower.
6. Which verb means 'have to' or 'must'?

Answer: Moeten

Kunnen=can or be possible, gaan=to go, and hebben=to have.
7. Which means 'tomorrow'?

Answer: Morgen

Gisteren=yesterday, eergisteren= the day before yesterday, and overmorgen=the day after tomorrow.
8. Which of the following is spring?

Answer: De lente

De zomer=summer, de herfst=fall, de winter=winter.
9. Which means 'it is cold'?

Answer: Het is koud

Het is bewolkt= it's cloudy, het regent=it's raining, het hagelt=it's hailing.
10. And the most important word of all: which means money?

Answer: Het geld

De koffer=suitcase, het paspoort=passport, het werk=work.
Source: Author ladymacb29

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 92: 9/10
Jan 28 2023 : Guest 70: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 212: 10/10
Jan 23 2023 : Fiori7284629: 5/10
Jan 20 2023 : Trivia_Fan54: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 98: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 193: 7/10
Jan 17 2023 : Guest 86: 10/10
Jan 06 2023 : Guest 121: 8/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us