Quiz about More Country Names In Dutch
Quiz about More Country Names In Dutch

More Country Names In Dutch Trivia Quiz


Each question gives you the name of a country in English. Do you know what the Dutch say if they're talking about the same country?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Dutch

Author
Vermic
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,416
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2314
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the Dutch name for: Belarus? Hint

Belle Russia
Bela Rus
Rusland Bel
Wit-Rusland

2. What is the Dutch name for: The Czech Republic? Hint

Sjechie
Shag Republiek
Republikeinse Tsjech
Tsjechie

3. What is the Dutch name for: Spain? Hint

Espana
Spania
Spanjola
Spanje

4. What is the Dutch name for: Estonia? Hint

Oostenia
Estunia
Estland
Stania Est

5. What is the Dutch name for: Austria? Hint

Oostria
Australie
Oostenrijk
Austenrijk

6. What is the Dutch name for: Germany? Hint

Germania
Deutschland
Duitsland
Duitseland

7. What is the Dutch name for: Greece? Hint

Griece
Griekenland
Greeze
Griekania

8. What is the Dutch name for: Norway? Hint

Noorderweg
Noorwegen
Norwegia
Norge

9. What is the Dutch name for: Lithuania? Hint

Lietoewania
Litouwen
Lietauwen
Loutiwen

10. What is the Dutch name for: Latvia? Hint

Letivianar
Latvianen
Letland
Letvia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Dutch name for: Belarus?

Answer: Wit-Rusland

Wit-Rusland means White Russia in Dutch
2. What is the Dutch name for: The Czech Republic?

Answer: Tsjechie

3. What is the Dutch name for: Spain?

Answer: Spanje

4. What is the Dutch name for: Estonia?

Answer: Estland

5. What is the Dutch name for: Austria?

Answer: Oostenrijk

6. What is the Dutch name for: Germany?

Answer: Duitsland

The original name of Germany is Deutschland. Duitsland is the translation in Dutch.
7. What is the Dutch name for: Greece?

Answer: Griekenland

8. What is the Dutch name for: Norway?

Answer: Noorwegen

9. What is the Dutch name for: Lithuania?

Answer: Litouwen

10. What is the Dutch name for: Latvia?

Answer: Letland

Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Beatka before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us