Quiz about Test je Nederlands
Quiz about Test je Nederlands

Test je Nederlands! Trivia Quiz


This is a quiz to test your knowledge on the Dutch language. I'll ask every question in Dutch and you have to give me the answer in English. I hope you'll do well! Don't forget to vote!

A multiple-choice quiz by Samura. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages
  8. »
  9. Dutch

Author
Samura
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
116,435
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
1967
Last 3 plays: Guest 81 (14/20), Guest 107 (17/20), Guest 72 (15/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In welk land spreekt men geen Nederlands als standaardtaal? Hint

The Netherlands
None of the above
Belgium
Germany

2. Wat is jouw leeftijd? Hint

I'm 18 years old.
The bus will be here soon.
It's half past 9.
My name is Tim.

3. Ik ben Jan Jansen, hoe heet mijn vader? Hint

Dirk Jansen
Eva Marien
Suzie Jansen
Mark Smolders

4. Het begint te regenen, wat heb ik nodig als ik naar buiten ga? Hint

An umbrella
A map of the city
A history book
A pair of sunglasses

5. Hoe heette de eerste koning van BelgiŽ? Hint

Albert II
Fabiola
Prince Filip
Leopold I

6. Jan en Leen wandelen door een bos, wat zien ze zeker? Hint

A giant half-chicken, half-squirrel
Trees
The Sphinx
A lot of books

7. Welke taal spreekt men in ItaliŽ? Hint

Italian
Ice cream
A boot
Capuccino

8. Als je zijn bijnaam vertaalt, krijg je "De Spieren van Brussel" Hint

French Fries
Brussels Sprouts
Jean-Claude Van Damme
Belgian Waffles

9. Welk soort dier is een potvis? Hint

A reptile
A mammal
An amphibian
A fish

10. De vader van John had drie zonen: Tom, Dick en ... ? Hint

Larry
Oliver
Alex
John

11. Wie was de tweede Belg in de ruimte? Hint

Frank De Winne
Neil Armstrong
Dirk Friemout
Ilan Ramon

12. Met welk soort toestel kan je geen berichtjes naar een GSM sturen? Hint

A Playstation
A computer
A mobile phone
A fax

13. Wat is een ananas? Hint

A banana
A pineapple
An apple
A grapefruit

14. Hoe noem je een sinaasappel in het Engels? Hint

A lemon
An apple
An orange
A pear

15. De appel valt niet ver van de ... Hint

Woods
Boat
Tree
Koala bear

16. Zoals het ... thuis tikt, tikt het nergens Hint

Rain
House
Secretary
Clock

17. Wat is een eekhoorn? Hint

A mouse
A squirrel
A unicorn
A rhinoceros

18. Hoe vertaal je: "Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden"? Hint

The older men get, the less handsome they become.
All aging men, need their naps.
The older men get, the more handsome they become.
All young men are getting older.

19. Hoe vertaal je: "Het regent pijpenstelen"? Hint

The roof is on fire.
Smoke is coming out of the chimney.
It's raining cats and dogs.
Every cloud has a silver lining.

20. Hoeveel moet ik voor die postzegels betalen? Hint

I'm feeling fine, thank you.
The post office is across the street.
They are 40 cents each.
Yes, I speak English.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In welk land spreekt men geen Nederlands als standaardtaal?

Answer: Germany

"Which of the following countries does not have Dutch as official language?" Dutch is not an official language in Germany.
2. Wat is jouw leeftijd?

Answer: I'm 18 years old.

The meaning of the question was: "What is your age?"
If you want to know the time, you ask: "Hoe laat is het?"
If you want to know when the bus will arrive, you ask: "Hoe laat komt de bus?"
If you want to know somebody's name, you ask: "Wat is je naam?" or "Hoe heet je?"
3. Ik ben Jan Jansen, hoe heet mijn vader?

Answer: Dirk Jansen

"I am Jan Jansen, what is my father's name?"
My father's name could only be Dirk Jansen because he's a man who shares my last name.
4. Het begint te regenen, wat heb ik nodig als ik naar buiten ga?

Answer: An umbrella

"It is starting to rain, what will I need if I'm going outside?"
I don't think you'd find sunglasses much help if it starts to rain.
5. Hoe heette de eerste koning van BelgiŽ?

Answer: Leopold I

"What was the name of the first king of Belgium?" The first king of Belgium was Leopold I.
6. Jan en Leen wandelen door een bos, wat zien ze zeker?

Answer: Trees

"Jan and Leen are walking in a forest, what would they see without a doubt?"
7. Welke taal spreekt men in ItaliŽ?

Answer: Italian

"What is the language spoken in Italy?" The language people speak in Italy is Italian. I'm sorry, but a boot simply isn't a language.
8. Als je zijn bijnaam vertaalt, krijg je "De Spieren van Brussel"

Answer: Jean-Claude Van Damme

"When you translate his nickname, you get 'De Spieren van Brussel'" -
'The Muscles of Brussels' ...
9. Welk soort dier is een potvis?

Answer: A mammal

"What kind of animal is a 'potvis'?" A "potvis" is a beluga whale, so it is a mammal.
10. De vader van John had drie zonen: Tom, Dick en ... ?

Answer: John

John's dad had three sons: Tom, Dick and, of course, John himself.
11. Wie was de tweede Belg in de ruimte?

Answer: Frank De Winne

"Who was the second Belgian in space?" (twee = 2, tweede = 2nd)
Dirk Friemout was the first Belgian in space, Neil Armstrong the first man on the moon and Ilan Ramon the first Israeli in space. Too bad Mr. Ramon isn't among us anymore, as he and six other astronauts died in the crash of the Columbia. Mr. De Winne was the second Belgian in space.
12. Met welk soort toestel kan je geen berichtjes naar een GSM sturen?

Answer: A Playstation

"What kind of device can't be used to send messages to a mobile phone?"
13. Wat is een ananas?

Answer: A pineapple

"Ananas" (plural: ananassen) means "pineapple", the Dutch words for "banana", "apple" and "grapefruit" are respectively "banaan" (plural: bananen), "appel" (plural: appels) and "pompelmoes" (plural: pompelmoezen)
14. Hoe noem je een sinaasappel in het Engels?

Answer: An orange

"Sinaasappel" (plural: sinaasappels) means "orange", the Dutch words for "pear" and "lemon" are respectively "peer" (plural: peren) and "citroen" (plural: citroenen)
15. De appel valt niet ver van de ...

Answer: Tree

"De appel valt niet ver van de boom (tree)" is a saying we use in Dutch to indicate if someone takes after his/her father or mother. You could translate this literally by saying "The apple never falls far from the tree".
16. Zoals het ... thuis tikt, tikt het nergens

Answer: Clock

"Zoals het klokje (clock) thuis tikt, tikt het nergens" can be translated as "There's no place like home" or "Home, sweet home"
17. Wat is een eekhoorn?

Answer: A squirrel

"Eekhoorn" (plural: eekhoorns) means squirrel, the Dutch meanings for "mouse", "unicorn" and "rhinoceros" are respectively "muis" (plural: muizen), "eenhoorn" (plural: eenhoorns) and "neushoorn" (plural: neushoorns)
18. Hoe vertaal je: "Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden"?

Answer: The older men get, the more handsome they become.

I'll translate the other sayings:
"All aging men, need their naps."
"Mannen die ouder worden, hebben hun dutjes nodig."
"All young men are getting older."
"Alle jonge mannen, worden ouder."
"The older men get, the less handsome they become."
"Mannen worden minder knap naarmate ze ouder worden."
19. Hoe vertaal je: "Het regent pijpenstelen"?

Answer: It's raining cats and dogs.

"Smoke is coming out of the chimney."
"Er komt rook uit de schoorsteen."
"Every cloud has a silver lining."
"Na regen komt zonneschijn."
"The roof is on fire."
"Het dak staat in brand."
20. Hoeveel moet ik voor die postzegels betalen?

Answer: They are 40 cents each.

In this question, I ask how much these stamps will cost me.
If you want to know where the post office is, you ask: "Waar is het postkantoor?"
If you want to know if I speak English, you ask: "Spreek jij Engels?"
If you want to know how I feel, you ask: "Hoe voel je je?"
Source: Author Samura

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 06 2022 : Guest 81: 14/20
Dec 04 2022 : Guest 107: 17/20
Dec 04 2022 : Guest 72: 15/20
Nov 24 2022 : Guest 87: 16/20
Nov 23 2022 : Guest 185: 14/20
Nov 16 2022 : sarah202: 15/20
Nov 11 2022 : Guest 185: 15/20
Nov 10 2022 : Guest 213: 16/20
Nov 09 2022 : Guest 2: 14/20

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us