Quiz about St Patricks Day Party Quiz
Quiz about St Patricks Day Party Quiz

St Patrick's Day Party Quiz


I thought it might be fun to create a St. Patrick's Day quiz for March! May the 'Luck of the Irish' be with you! Please do not forget to rate my quiz! Good Luck!

A multiple-choice quiz by amyrn007. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Seasonal
  8. »
  9. March & April

Author
amyrn007
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,407
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
3555
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Parachutus (9/10), dan180dan180 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which of these countries is St. Patrick's Day a national holiday? Hint

Scotland
Ireland
USA
Poland

2. The official color accepted for St. Patrick's Day is _______. Hint

blue
green
red
yellow

3. The official symbol for St. Patrick's Day is what plant? Hint

maple leaf
shamrock
violet
rose

4. While the first recorded St. Patrick's Day parade occurred in New York City, this city held the first official U.S. parade. Hint

Boston
Utica
Columbus
Philadelphia

5. James O'Mara, a member of the United Kingdom Parliament, suggested St. Patrick's Day become a public holiday. This official act was known as ______. Hint

Bank Holiday (Ireland) Act 1903
Ireland Party Time Act 1888
St Paddy Act of 1922
Wearing of the Green Act 1915

6. St Patrick's Day celebrations are for those of Irish descent only.

True
False

7. In which month do we celebrate St. Patrick's Day? Hint

February
May
April
March

8. Which of these is a famous Irish dry stout? Hint

Michelob
Guinness
Budweiser
Little Kings

9. Which of these is a popular phrase during St. Patrick's Day in the USA? Hint

Kiss me, I'm Irish
Lucky Charms is magically delicious
Luck of the Scottish
The Blarney pebble

10. A well-known mascot for St. Patrick's Day is the _______. Hint

elf
witch
goblin
leprechaun


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which of these countries is St. Patrick's Day a national holiday?

Answer: Ireland

Ireland's national holiday not only pays homage to Saint Patrick, but also Irish cultural influences throughout the world.
2. The official color accepted for St. Patrick's Day is _______.

Answer: green

The official color changed from blue to green, in the mid 18th century. By wearing the shamrock, or the 'wearing of the green', green was thought to represent Ireland and its peoples.
3. The official symbol for St. Patrick's Day is what plant?

Answer: shamrock

The three-leafed shamrock, worn by Saint Patrick, was a way to explain the Holy Trinity to the Pre-Christian Irish.
The shamrock is as an emblem on flags and many sports teams.
U.S. McDonald's restaurants also serve a mint flavored shake, in celebration of St. Patrick's Day.
4. While the first recorded St. Patrick's Day parade occurred in New York City, this city held the first official U.S. parade.

Answer: Boston

The Charitable Irish Society, of Boston, held the first organized St. Patrick's Day parade in 1761.
The first recorded St. Patrick's Day was in New York City, March 18, 1762.
5. James O'Mara, a member of the United Kingdom Parliament, suggested St. Patrick's Day become a public holiday. This official act was known as ______.

Answer: Bank Holiday (Ireland) Act 1903

O'Mara also introduced an act to close pubs on March 17 and repealed only once in the 1970s.
6. St Patrick's Day celebrations are for those of Irish descent only.

Answer: False

While many are proud of their Irish heritage, there are those who have no Irish heritage in their ancestry. Nevertheless, St. Patrick's Day is a day when everyone can claim they have a little Irish blood running through their veins.
7. In which month do we celebrate St. Patrick's Day?

Answer: March

St. Patrick's Day is usually celebrated on March 17, which is honor of Saint Patrick's death, March 17, 461.
St Patrick's Day celebrations, are occasionally postponed until Monday, due the holiday occurring on a Sunday.
8. Which of these is a famous Irish dry stout?

Answer: Guinness

Many Irish alcoholic beverages flow at the St. Patrick's Day festivities: Baileys Irish Cream, Murphy's, Harp's, Smithwick's, Jameson's, Kilbeggan's and many more!
9. Which of these is a popular phrase during St. Patrick's Day in the USA?

Answer: Kiss me, I'm Irish

I can say the Irish kisses are definitely flowing on St. Patrick's Day.
10. A well-known mascot for St. Patrick's Day is the _______.

Answer: leprechaun

Although the leprechaun has little to do with St. Patrick's Day, this little guy has become a popular icon for the celebrations!

Have a fun and safe St. Patrick's Day!
Source: Author amyrn007

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 104: 10/10
Jan 09 2023 : Parachutus: 9/10
Jan 09 2023 : dan180dan180: 9/10
Dec 31 2022 : Guest 172: 10/10
Dec 27 2022 : H53: 9/10
Dec 26 2022 : Guest 92: 8/10
Dec 24 2022 : Andyboy2021: 10/10
Dec 21 2022 : Fiona112233: 9/10
Dec 12 2022 : Guest 78: 7/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us