Quiz about St Georges Day
Quiz about St Georges Day

St. George's Day Trivia Quiz


April 23rd is Saint George's Day.

A multiple-choice quiz by cryptix. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Seasonal
  8. »
  9. March & April

Author
cryptix
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
73,621
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
908
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. St. George is the patron saint of which of one of these countries? Hint

Ireland
Scotland
England
Wales

2. What present day country is the area where Saint George born? Hint

Egypt
Turkey
Cyprus
Jordan

3. In which century was Saint George born? Hint

First century A.D.
First century B.C.
Third century A.D.
Third century B.C.

4. In legend Saint George is noted for doing this? Hint

killing a dragon
discovering the British Isles
killing a giant
fighting against the Philistines

5. Which of these descriptions fits Saint George? Hint

Christian martyr
Totally fictional
Heathen
Celtic priest

6. Which person in Greek myth is Saint George likened to? Hint

Hercules
Perseus
Theseus
Achilles

7. Saint George is the patron saint of another country in Europe. Which one? Hint

Spain
Belgium
Andorra
Portugal

8. Who is the famous Englishman is said to have been born and to have died on April 23rd? Hint

William Shakespeare
Charles Dickens
Winston Churchill
Francis Drake

9. What colors are on Saint George flag? Hint

red and blue
red, white and blue
red and white
blue and white

10. Which of the following noted Italian artists painted a picture of Saint George? Hint

Tintoretto
Michelangelo
Giotto
Leonardo Da Vinci


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. St. George is the patron saint of which of one of these countries?

Answer: England

St.Andrew is the patron saint of Scotland, St.Patrick of Ireland and St.David of Wales.
2. What present day country is the area where Saint George born?

Answer: Turkey

He is said to have been born in Cappadocia, Asia Minor the area now known as Asian Turkey.
3. In which century was Saint George born?

Answer: Third century A.D.

His actual birth date is unknown, but he is supposed to have died on April 23, 303 A.D.
4. In legend Saint George is noted for doing this?

Answer: killing a dragon

According to legend a dragon was threatening the people of a pagan town. It could not be satisfied with offerings of animals, and demanded the princess. Saint George slew the dragon, saved the princess and converted the people to Christianity.
5. Which of these descriptions fits Saint George?

Answer: Christian martyr

He was a marytr who was put to death in Lyddia, Palestine, for his Christian beliefs.
6. Which person in Greek myth is Saint George likened to?

Answer: Perseus

Perseus, the son of Zeus, rescued the princess Andromeda from a sea monster.
7. Saint George is the patron saint of another country in Europe. Which one?

Answer: Portugal

8. Who is the famous Englishman is said to have been born and to have died on April 23rd?

Answer: William Shakespeare

William Shakespeare born 1564, died 1616.
9. What colors are on Saint George flag?

Answer: red and white

Saint George's flag was one of three to make up the British Union Jack. Saint Andrew's (a white diagonal cross on a blue background), and Saint Patrick's (red diagonal cross on a white background, are the other two.
10. Which of the following noted Italian artists painted a picture of Saint George?

Answer: Tintoretto

Another Saint George painting is the fresco 'Saint George and the Princess' painted by Pisanello.
Source: Author cryptix

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us