FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Monster Raving Loony Party
Quiz about The Monster Raving Loony Party

The Monster Raving Loony Party Quiz


The Monster Raving Loony Party has been a tradition in British politics since 1963. Let us see how loony you are by answering these questions on their manifesto proposals, both past and present.

A multiple-choice quiz by Plodd. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Government
  8. »
  9. U.K. Government

Author
Plodd
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
330,034
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
273
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Monster Raving Loony Party Manifesto - THE ECONOMY

To boost the economy in Britain, what did the Loony Party suggest to make shopping more fun?
Hint


Question 2 of 10
2. Monster Raving Loony Party Manifesto - POLITICAL CORRECTNESS

To ensure that British people remained politically correct, it was suggested that the 'Isle of Man' should be renamed what?
Hint


Question 3 of 10
3. Monster Raving Loony Party Manifesto - HEALTH

Which of the following was to become a prescription drug under the Loony Party manifesto?
Hint


Question 4 of 10
4. Monster Raving Loony Party Manifesto - EDUCATION

What item, suggested within the Loony Party manifesto, would be issued to bright children?
Hint


Question 5 of 10
5. Monster Raving Loony Party Manifesto - ENVIRONMENT

To reduce the amount of harmful emissions into the air, what should underpants be fitted with?
Hint


Question 6 of 10
6. Monster Raving Loony Party Manifesto - SPORTS

The 100 metres sprint was over too quickly and the Loony Party suggested what idea in their manifesto to slow it down?
Hint


Question 7 of 10
7. Monster Raving Loony Party Manifesto - CRIME AND JUSTICE

Anti social behaviour is a big issue in Britain and the Loony Party wanted to bring back which form of punishment?
Hint


Question 8 of 10
8. Monster Raving Loony Party Manifesto - ANTI TERRORISM

What should terrorists remove, according to the Monster Raving Loony Party, to make them look less scary?
Hint


Question 9 of 10
9. Monster Raving Loony Party Manifesto - ANIMALS

The Loony Party suggested through their manifesto that which of the following should be added to the endangered species list?
Hint


Question 10 of 10
10. Monster Raving Loony Party Manifesto - SUCCESSES

Several manifesto ideas suggested by the Monster Raving Loony Party have become law in British politics. Which of the following ideas was NOT put forward?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : Guest 82: 7/10
May 19 2024 : stephedm: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Monster Raving Loony Party Manifesto - THE ECONOMY To boost the economy in Britain, what did the Loony Party suggest to make shopping more fun?

Answer: Wearing a squeaky red clown nose and green wig

Another item on the manifesto that came under the heading of the economy was to buy shares in Blackpool rock and sell any shares in Northern Rock. It was also suggested that socks were sold in packs of three in the event of losing one.
2. Monster Raving Loony Party Manifesto - POLITICAL CORRECTNESS To ensure that British people remained politically correct, it was suggested that the 'Isle of Man' should be renamed what?

Answer: The Isle of Men, Women, Children and Some Animals

Another recommendation was for the Isle of Man to be called the 'Isle of People'. The Isle of Wight would be changed to 'The Isle of Mixed Races and Cultures Located off the Coast of Britain'.
3. Monster Raving Loony Party Manifesto - HEALTH Which of the following was to become a prescription drug under the Loony Party manifesto?

Answer: Chocolate

The National Health Service would make another change under the Loony Party manifesto: "All newly trained dentists will be required to have three teeth removed, two fillings and root canal work done without anesthetic. Then they will know the agony they inflict on the rest of us".
4. Monster Raving Loony Party Manifesto - EDUCATION What item, suggested within the Loony Party manifesto, would be issued to bright children?

Answer: Dimmer switches

Giving bright pupils a dimmer switch would stop the rest of the class from getting distracted. Homework would be banned, teachers should dress as pink teddy bears and "science lessons to be replaced by a practical project to get a hamster on the moon".
5. Monster Raving Loony Party Manifesto - ENVIRONMENT To reduce the amount of harmful emissions into the air, what should underpants be fitted with?

Answer: Catalytic converters

The Monster Raving Loony Party was very keen with their 'green' manifesto and this included several new ideas. Nobody likes eating greens so all green vegetables were to be boiled in water with red food colouring. Gin and tonics will not include ice to help preserve the polar ice cap.
6. Monster Raving Loony Party Manifesto - SPORTS The 100 metres sprint was over too quickly and the Loony Party suggested what idea in their manifesto to slow it down?

Answer: Carrying your grandmother

Other ideas to make sport more interesting was to eliminate padding from cricket players, hammer throwers to be issued with a doctor's certificate beforehand and women soccer players to swap shirts at the end of the game.
7. Monster Raving Loony Party Manifesto - CRIME AND JUSTICE Anti social behaviour is a big issue in Britain and the Loony Party wanted to bring back which form of punishment?

Answer: Stocks

Every politician should be fitted with a shock collar according to the Loony Party manifesto. They would be shocked every time they lie. Daniel Radcliffe and Emma Watson would be punished for their crimes against fiction by standing in front of the silly sign on Kings Cross station that reads "Platform Nine and Three-Quarters".
8. Monster Raving Loony Party Manifesto - ANTI TERRORISM What should terrorists remove, according to the Monster Raving Loony Party, to make them look less scary?

Answer: Beards

A new passport for terrorists would be required by law. Details on the passport would include their full contact details, number of explosives, and time/location of any plot. Long range laser guided water pistols would be issued to British soldiers serving abroad.
9. Monster Raving Loony Party Manifesto - ANIMALS The Loony Party suggested through their manifesto that which of the following should be added to the endangered species list?

Answer: Loch Ness Monster

The Loony Party mentions animals quite frequently in its manifesto. It was proposed that guard dogs should be banned because they were too dangerous and replaced instead by guard tortoises. 'Rover' and 'Cuddles' were to be banned and sensible names only should be given to pets. Hyenas were not permitted to poop on the pavement as this was no laughing matter.
10. Monster Raving Loony Party Manifesto - SUCCESSES Several manifesto ideas suggested by the Monster Raving Loony Party have become law in British politics. Which of the following ideas was NOT put forward?

Answer: Driving on the right

In Britain, the voting age was lowered from 21 to 18 in 1969. Passport for Pets (PETS) was first introduced on 28th February 2000. All day pub openings came into effect on 23rd November 2005 under the Licensing Act 2003.
Source: Author Plodd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us