FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Flags
Quiz about World Flags

The Ultimate World Flags Quiz | Flags and Symbols


Can you identify these world flags from the brief descriptions given?

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
381
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
38617
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Livvy89899 (3/10), glenjue (9/10), genoveva (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which country's flag was solid green from 1971-2011? Hint


Question 2 of 10
2. Which U.S. state flag contains a British Union Jack? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following country's flags is not rectangular, but is shaped like a double pennant? Hint


Question 4 of 10
4. Which country's flag contains the words 'Ordem E Progresso'? Hint


Question 5 of 10
5. What large letter formerly appeared on the flag of Rwanda? Hint


Question 6 of 10
6. What color is the circle on the Japanese flag? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following flags does not contain a Union Jack (British flag)? Hint


Question 8 of 10
8. What symbol appears on the flag of Cyprus? Hint


Question 9 of 10
9. Aside from the Vatican, which national flag is the only one that is a square? Hint


Question 10 of 10
10. How many stars appear on the flag of the People's Republic of China (mainland)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Livvy89899: 3/10
Jul 21 2024 : glenjue: 9/10
Jul 18 2024 : genoveva: 10/10
Jul 17 2024 : Guest 72: 5/10
Jul 13 2024 : bergmania: 10/10
Jul 11 2024 : Guest 98: 10/10
Jul 11 2024 : Guest 62: 8/10
Jul 11 2024 : Guest 62: 6/10
Jul 10 2024 : Guest 96: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which country's flag was solid green from 1971-2011?

Answer: Libya

The Green represented Islam, which they take very seriously in Libya apparently!
2. Which U.S. state flag contains a British Union Jack?

Answer: Hawaii

The Hawaiian flag was first created by King Kamehameha, who, after receiving both British and American flags as gifts during the War of 1812, decided to show his neutrality by borrowing aspects of both for his national flag. This flag was eventually adopted as the state flag, when Hawaii became a state in 1959.
3. Which of the following country's flags is not rectangular, but is shaped like a double pennant?

Answer: Nepal

4. Which country's flag contains the words 'Ordem E Progresso'?

Answer: Brazil

That means 'order and progress' in Portuguese, the offical language of Brazil.
5. What large letter formerly appeared on the flag of Rwanda?

Answer: R

The Rwandan flag was changed in 2002. It is now blue, yellow and green with a sun in the top right corner.
6. What color is the circle on the Japanese flag?

Answer: red

7. Which of the following flags does not contain a Union Jack (British flag)?

Answer: Monaco

Surprisingly, Monaco was never a British crown colony... it seems like every other place has been!
8. What symbol appears on the flag of Cyprus?

Answer: a map of Cyprus

The Cypriots chose this symbol not out of patriotism, but rather out of compromise. They sought a neutral symbol that both the Greek and Turkish sides of the island could agree upon, and the map fit the bill! The only other country to have had this in common was Cambodia (its flag contained a country map in the early 1990s).
9. Aside from the Vatican, which national flag is the only one that is a square?

Answer: Switzerland

The famous red cross flag! (Actually a white cross on a red background.)
10. How many stars appear on the flag of the People's Republic of China (mainland)?

Answer: 5

4 small ones and one large one.
Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us