FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Betsy Ross Has Gone Colorblind
Quiz about Betsy Ross Has Gone Colorblind

Betsy Ross Has Gone Colorblind! Quiz

Mixed-Up World Flags

The world's most famous flag-maker has got her colors mixed up and now she is making the world's flags all wrong! Can you help to distinguish what country they belong to?

A photo quiz by trident. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Flags and Symbols
  8. »
  9. World Flags

Author
trident
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
369,506
Updated
Dec 09 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2032
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 82 (10/10), muzzyhill3 (10/10), Guest 23 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. This first flag comes from the nation that Betsy Ross was a citizen of and was claimed to have sewn (a mere 37 stars less, of course). What country is it? Hint


Question 2 of 10
2. It might seem like a simple white circle, but since it replaces what represents a sun, then scientifically it would be a much hotter star. Which Asian flag has Betsy messed up? Hint


Question 3 of 10
3. This flag is from the Middle East and the white tree in the center isn't a birch, but a cedar. What small nation's flag is all mixed up? Hint


Question 4 of 10
4. Where once a blue sky reigned there is now yellow, which is quite a disturbing sight. Someone ought to tell Betsy Ross that she has fumbled up the flag of what South American nation? Hint


Question 5 of 10
5. There's surely something wrong with this country's flag, and it's quite easy to guess which color goes where. What country is it? Hint


Question 6 of 10
6. The colors are surely reversed in this flag, but it is still quite easy to make out the Star of David in the center there. What country's flag did Betsy get wrong this time? Hint


Question 7 of 10
7. It might be pretty difficult to tell what flag we have here, but the mark in the center signifies a spinning wheel, which represented Mohandas Gandhi's belief that his nation's citizens would become self-reliant. What nation's flag is shown all mixed up? Hint


Question 8 of 10
8. The shield and spears of the Maasai are perhaps not as intimidating in this flag's iteration. Somehow Betsy has gotten what African nation's flag quite mistaken? Hint


Question 9 of 10
9. One might think that all Scandinavian nations' flags look alike, but it takes a sharp eye to see that Betsy has tried and failed to sew the flag of what country here because she reversed the colors? Hint


Question 10 of 10
10. Who has ever seen a pure white maple leaf? Surely Betsy wasn't purposely mixing up the colors of what North American nation's flag? Hint



Most Recent Scores
Today : Guest 82: 10/10
Jul 18 2024 : muzzyhill3: 10/10
Jul 07 2024 : Guest 23: 10/10
Jul 06 2024 : Guest 73: 7/10
Jul 04 2024 : Guest 72: 9/10
Jul 03 2024 : Guest 41: 10/10
Jul 02 2024 : Hando: 10/10
Jun 28 2024 : woodychandler: 9/10
Jun 23 2024 : Peachie13: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This first flag comes from the nation that Betsy Ross was a citizen of and was claimed to have sewn (a mere 37 stars less, of course). What country is it?

Answer: United States

Some say that Betsy Ross didn't actually create the first flag of the United States, but there is evidence in existence that she was indeed a flag-maker at the time.

True order of colors: red has replaced white, white has replaced blue, and blue has replaced red.
2. It might seem like a simple white circle, but since it replaces what represents a sun, then scientifically it would be a much hotter star. Which Asian flag has Betsy messed up?

Answer: Japan

Red and yellow stars are the coolest, while white stars are in the middle and blue stars are the hottest. Of course, for the flag of Japan, we are used to the red circle gracing its center. The flag of Japan just got a little warmer.

True order of colors: red has replaced white and white has replaced red.
3. This flag is from the Middle East and the white tree in the center isn't a birch, but a cedar. What small nation's flag is all mixed up?

Answer: Lebanon

Lebanon was widely known for its forests of cedars in ancient times, yet now the country has to work hard to preserve them. Their status in the country is so high that their flag bears the emblem.

True order of colors: White has replaced green, green has replaced red, and red has replaced white.
4. Where once a blue sky reigned there is now yellow, which is quite a disturbing sight. Someone ought to tell Betsy Ross that she has fumbled up the flag of what South American nation?

Answer: Brazil

The yellow and green of Brazil's flag represent the Houses of Habsburg and Braganza respectively. The center disc is not a globe, but the sky with constellations that can be seen from Brazil.

True order of colors: blue has replaced green, white has replaced yellow, yellow has replaced blue, and green has replaced white.
5. There's surely something wrong with this country's flag, and it's quite easy to guess which color goes where. What country is it?

Answer: China

There's a reason the flag for China is colored red: it is the color symbolizing the governmental system of communism. Somehow the yellow doesn't look quite as fierce.

True order of colors: red has replaced yellow and yellow has replaced red.
6. The colors are surely reversed in this flag, but it is still quite easy to make out the Star of David in the center there. What country's flag did Betsy get wrong this time?

Answer: Israel

Typically, the Star of David is colored blue in the Israeli flag, but it is quite easy to distinguish in other colors as well. The flag itself doesn't seem to be as disorienting as other reverse-colored flags.

True order of colors: blue has replaced white and white has replaced blue.
7. It might be pretty difficult to tell what flag we have here, but the mark in the center signifies a spinning wheel, which represented Mohandas Gandhi's belief that his nation's citizens would become self-reliant. What nation's flag is shown all mixed up?

Answer: India

The orange in the flag is known as India saffron orange and the green is India green. The spinning wheel emblem was proposed by an Indian agriculturalist who believed in Gandhi's dream of Indian self-reliance.

True order of colors: white has replaced orange, orange has replaced white, green has replaced blue, and blue has replaced green.
8. The shield and spears of the Maasai are perhaps not as intimidating in this flag's iteration. Somehow Betsy has gotten what African nation's flag quite mistaken?

Answer: Kenya

The Maasai peoples are from Kenya and Tanzania and their shields are particularly identifiable, paired with their spears. In this case, the weapons signify the defense of peace and honesty.

True order of colors: red has replaced black, black has replaced green, green has replaced white, and white has replaced red.
9. One might think that all Scandinavian nations' flags look alike, but it takes a sharp eye to see that Betsy has tried and failed to sew the flag of what country here because she reversed the colors?

Answer: Sweden

The Scandinavian cross in the flag represents Christianity, and the yellow and blue colors of the Swedish flag have origins as far back as the thirteenth century.

True order of colors: blue has replaced yellow and yellow has replaced blue.
10. Who has ever seen a pure white maple leaf? Surely Betsy wasn't purposely mixing up the colors of what North American nation's flag?

Answer: Canada

Maple leafs had previously graced the Canadian flag, but once Canada severed its colonial ties with Britain, the Union Jack was no longer included. The red maple leaf of this particular flag was simplified to a single color, red.

True order of colors: red has replaced white and white has replaced red.
Source: Author trident

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us