FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sexy Canadians
Quiz about Sexy Canadians

Sexy Canadians Trivia Quiz


These questions are about Canadian-born actresses who found success appearing in American television shows.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Place of Origin
  8. »
  9. Canadian Celebrities

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,032
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
474
Last 3 plays: 1995Tarpon (10/10), Guest 70 (5/10), Johnmcmanners (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. A.J. Cook was born July 22, 1978 in Oshawa, Ontario. In what 2005 American television show did A.J. begin playing the character of Jennifer Jareau? Hint


Question 2 of 10
2. Emily VanCamp was born May 12, 1986 in Port Perry, Ontario. In 2011, Emily began playing the part of Emily Thorne in which ABC drama? Hint


Question 3 of 10
3. Tracy Spiridakos was born May 17, 1996 in Winnipeg, Manitoba. In 2012, Tracy began playing the character of Charlie Matheson in which television show? Hint


Question 4 of 10
4. Rachel Blanchard was born March 19, 1976 in Toronto, Ontario. From 1996-1999, Blanchard starred in a television show based on which Alicia Silverstone movie? Hint


Question 5 of 10
5. Kelly Rowan was born October 26, 1965 in Ottawa, Ontario. From 2003-2007, Kelly played the part of Kirsten Cohen in which television show? Hint


Question 6 of 10
6. Laura Vandervoort was born September 22, 1984 in Toronto, Ontario. In 2009, Laura was cast as the character Lisa, in the remake of which television show, originally from the 1980s? Hint


Question 7 of 10
7. Anna Paquin was born July 24, 1982 in Winnipeg, Manitoba. In 2008, Paquin began playing the character Sookie Stackhouse in which HBO television show? Hint


Question 8 of 10
8. Stana Katic was born April 26, 1978 in Hamilton, Ontario. Katic is best known for appearing in which show, with fellow Canadian Nathan Fillion? Hint


Question 9 of 10
9. Jessica Paré was born December 5, 1980 in Montreal, Quebec. In 2010, Jessica began playing the role of Megan Clavert Draper in which television show? Hint


Question 10 of 10
10. "Battlestar Galactica" star Tricia Helfer was born April 11, 1974 in Donalda, Alberta. In 2006, Helfer hosted a Canadian version of which American reality series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : 1995Tarpon: 10/10
Jul 09 2024 : Guest 70: 5/10
Jun 17 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 16 2024 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A.J. Cook was born July 22, 1978 in Oshawa, Ontario. In what 2005 American television show did A.J. begin playing the character of Jennifer Jareau?

Answer: Criminal Minds

"Crimial Minds" follows a special investigative unit assigned to only the most difficult cases. J.J. began her career at the Behavioural Analysis Unit as the supervisory agent responsible for being the liaison with the local police forces, before later becoming a full agent for the F.B.I. Cook also played the part of Lindsay Walker in the 2003 television show "Tru Calling".
2. Emily VanCamp was born May 12, 1986 in Port Perry, Ontario. In 2011, Emily began playing the part of Emily Thorne in which ABC drama?

Answer: Revenge

In "Revenge", Emily Thorne (aka Amanda Clarke) returns to the Hamptons to seek revenge against the people who framed her father for a crime he didn't commit and sent him to prison. VanCamp is also remembered for her appearances on the shows "Everwood" and "Brothers & Sisters".
3. Tracy Spiridakos was born May 17, 1996 in Winnipeg, Manitoba. In 2012, Tracy began playing the character of Charlie Matheson in which television show?

Answer: Revolution

"Revolution" chronicles what might happen if the world suddenly looses all electricity. Tracy moved to Greece as a a young girl but eventually returned to Winnipeg where she worked at her family's restaurant. Before "Revolution", Spiridakos was best known for the Canadian show "Majority Rules!", where a fifteen year old girl is elected major of her home town.
4. Rachel Blanchard was born March 19, 1976 in Toronto, Ontario. From 1996-1999, Blanchard starred in a television show based on which Alicia Silverstone movie?

Answer: Clueless

"Clueless" follows the life of California teenager Cher and her group of friends. The television show never lived up to the movie but did last for three seasons. Blanchard went on to appear in the WB show "7th Heaven".
5. Kelly Rowan was born October 26, 1965 in Ottawa, Ontario. From 2003-2007, Kelly played the part of Kirsten Cohen in which television show?

Answer: The O.C.

"The O.C." followed an affluent family in Orange County that invited a young man from the wrong side of the tracks to move in with them. Rowan won praise for her portrayal of the alcoholic mother of the Cohen family. Rowan was engaged and had a child with David Thompson, one of the richest men in Canada and one of the people responsible for returning the National Hockey League to Winnipeg, Manitoba in 2011.
6. Laura Vandervoort was born September 22, 1984 in Toronto, Ontario. In 2009, Laura was cast as the character Lisa, in the remake of which television show, originally from the 1980s?

Answer: V

"V" is the story of a group of aliens who visit Earth promising friendship and the group of resistance fighters who believe they are here for not so friendly purposes. Lisa was the daughter of Anna, the leader of the visitors. Lisa is torn between her loyalty to her mother and her growing human emotions. Laura has also appeared on the television show "Smallville" as well as the movie "Ted".
7. Anna Paquin was born July 24, 1982 in Winnipeg, Manitoba. In 2008, Paquin began playing the character Sookie Stackhouse in which HBO television show?

Answer: True Blood

"True Blood" is based on "The Southern Vampire Mystery" series of books by Charlaine Harris. Sookie is a telepathic waitress in a small Louisiana town with some very unusual customers. Paquin's career has ranged from winning an Academy Award at age 11 for the movie "The Piano" to portraying Rogue on the "X-Men" films.
8. Stana Katic was born April 26, 1978 in Hamilton, Ontario. Katic is best known for appearing in which show, with fellow Canadian Nathan Fillion?

Answer: Castle

"Castle" follows best selling mystery writer Richard Casle (Fillion) as he helps New York Detecive Kate Becket (Katic) solve cases. Katic has also appeared in the "James Bond" movie "Quantum of Solace".
9. Jessica Paré was born December 5, 1980 in Montreal, Quebec. In 2010, Jessica began playing the role of Megan Clavert Draper in which television show?

Answer: Mad Men

"Mad Men" is a critically well received drama, set in the 1960s, dealing with life at an advertsing agency in New York City. Jessica Paré has also appeared in he movie "Hot Tub Time Machine" and the television series "Jack & Bobby".
10. "Battlestar Galactica" star Tricia Helfer was born April 11, 1974 in Donalda, Alberta. In 2006, Helfer hosted a Canadian version of which American reality series?

Answer: America's Next Top Model

Helfer is best known for playing the part of Cylon Number Six on "Battlestar Galactica". In 2006, she hosted "Canada's Next Top Model", a Canadian reality series based on the successful American franchise where contestant compete for a modeling contract.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us