FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about When Youre On The Street
Quiz about When Youre On The Street

When You're On The Street Trivia Quiz


There are many things you might see while out and about in a typical town or city. This quiz has questions on 10 common things you might see in the street and there are pictures for an extra clue!

A photo quiz by Stoaty. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. General Topics for Kids
  8. »
  9. Out and About

Author
Stoaty
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
411,506
Updated
Feb 02 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
768
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: KentQuizzer (10/10), Fenwayfan60 (10/10), paper_aero (10/10).
-
Question 1 of 10
1. These are often found in busy towns and cities to help control traffic - which light colour means it is safe for drivers to go? Hint


Question 2 of 10
2. You might use one of these to find your way but what is it called? Hint


Question 3 of 10
3. Which one of these would you NOT be likely to put in a container like this one? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of this vehicle that people use to get around their town or city? Hint


Question 5 of 10
5. If you need a rest while out and about you might sit on one of these - what is it called? Hint


Question 6 of 10
6. Objects like these can often be found in towns and cities but what are they called? Hint


Question 7 of 10
7. In the U.K., as well as some other countries, this type of crossing for pedestrians is named after which animal? Hint


Question 8 of 10
8. In the U.K. do you put mail you want to send in boxes like this?


Question 9 of 10
9. Places such as this are used by vehicles that use what type of power? Hint


Question 10 of 10
10. You might see items like these in the street - what would you use them for?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Mar 01 2024 : KentQuizzer: 10/10
Feb 29 2024 : Fenwayfan60: 10/10
Feb 28 2024 : paper_aero: 10/10
Feb 28 2024 : Guest 12: 10/10
Feb 26 2024 : wellenbrecher: 10/10
Feb 25 2024 : aliceinw: 10/10
Feb 24 2024 : BurgGurl: 10/10
Feb 24 2024 : CherryPie999: 9/10
Feb 23 2024 : invinoveritas: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. These are often found in busy towns and cities to help control traffic - which light colour means it is safe for drivers to go?

Answer: Green

The picture shows a traffic light. Traffic lights are often found in busy towns and cities to help control traffic and stop cars crashing into each other. They are used at busy intersections and cars are only allowed to go through when the light is green. If it is red they must stop.

Many countries traffic lights also have an amber or orange light, this is used to warn traffic that the light is about to change.
2. You might use one of these to find your way but what is it called?

Answer: Signpost

Signposts like the one in the picture are often found in towns and cities and are used to help people find where they are going. The signs on the signpost point in the direction of the location that is written on the sign. This signpost is designed for people who are walking and gives directions to locations such as train stations, museums and toilets.
3. Which one of these would you NOT be likely to put in a container like this one?

Answer: Money

This is a trash can, or bin as we say in the U.K. These are often found on streets for people to get rid of their trash or rubbish. This helps to keep the streets clean by stopping people from leaving rubbish all over the street. Chocolate bar wrappers, empty cans and used chewing gum are all things that should be put in a bin so as not to litter.

However you would not want to throw your money away!
4. What is the name of this vehicle that people use to get around their town or city?

Answer: Bus

The picture shows a bus. Buses are a type of public transport that enable people to pay a fare and get a ride to where they need to go. In order to cut pollution some cities are now using buses powered by electricity rather than diesel.
5. If you need a rest while out and about you might sit on one of these - what is it called?

Answer: Bench

This is a bench. Benches are commonly found in towns and cities as a place for people to take a quick break while out and about. They are particularly useful for older people or people who are disabled who may struggle to walk and stand for so long. The bench in the picture is made from wood and metal but they can be made from many materials including concrete and even recycled plastic.
6. Objects like these can often be found in towns and cities but what are they called?

Answer: Bollards

Bollards are a common sight in many towns and cities. They are usually used to stop vehicles from moving into a certain area, for example if the area is for pedestrians only. Some cities have electronic bollards that move up and down. These allow certain vehicles, such as delivery vans or the emergency services to access the area while keeping other vehicles out.
7. In the U.K., as well as some other countries, this type of crossing for pedestrians is named after which animal?

Answer: Zebra

The picture shows a zebra crossing. The crossing is called this as it has black and white stripes a bit like those found on a zebra. In the US these are often called crosswalks. At a crossing like this traffic has to stop to let people cross the road. This makes it a safer place to cross the road than a location with no crossing.
8. In the U.K. do you put mail you want to send in boxes like this?

Answer: Yes

Boxes like this are a common sight in the UK and are for people to put their letters in so they can be collected by the post service. They are usually called post boxes. Traditionally post boxes are painted red. They also usually have a symbol representing the King or Queen. This post box has the symbol for King Edward VII on it meaning it was first put up during his reign.
9. Places such as this are used by vehicles that use what type of power?

Answer: Electricity

This is a charging point for electric vehicles. These vehicles do not need gasoline instead they have an electric motor and are powered by batteries. When the batteries get low on energy they can be recharged at places like this. Electric vehicles do not emit fumes like gasoline vehicles and so are good for keeping the air free of pollutants.
10. You might see items like these in the street - what would you use them for?

Answer: Parking bicycles

Metal stands like these are for parking bicycles. The metal loops are secured to the floor and you use a bike lock to secure your bike to the loop. This helps to stop your bike being stolen. Stands of this type are sometimes called Sheffield Stands because they were first used in the city of Sheffield in England.
Source: Author Stoaty

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Kids' Scrambles - At the Beach Very Easy
2. In the Heights Very Easy
3. Kids' Scrambles - Transportation Very Easy
4. Playing in the Park Very Easy
5. Attention Class! Very Easy
6. Tales of the Fun Farm Easier
7. Vehicles for Kids Very Easy
8. Bicycles for Kids Very Easy
9. Don't You Love Short Weekends? Very Easy
10. Hiking Through The Jungle Very Easy
11. How To Get Where You're Going Very Easy
12. Transportation for Kids Very Easy

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us