FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Johnny WestBest of the West
Quiz about Johnny WestBest of the West

Johnny West-Best of the West Trivia Quiz


Calling all cowboys and cowgirls! How well do you remember Johnny West and friends, the Western action figure series from the 60s and 70s?

A multiple-choice quiz by addendum. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Collectibles
  8. »
  9. Action Figures

Author
addendum
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
272,807
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
465
- -
Question 1 of 10
1. Johnny lived on a ranch. What was it named? Hint


Question 2 of 10
2. Johnny had a wife. What was her name? Hint


Question 3 of 10
3. Who manufactured the Best of the West toys? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of Johnny's horse? Hint


Question 5 of 10
5. Johnny had two daughters. What were their names? Hint


Question 6 of 10
6. Johnny also had two sons. What were their names. Hint


Question 7 of 10
7. Which Native American was featured in the series? Hint


Question 8 of 10
8. Who were Flick and Flack? Hint


Question 9 of 10
9. Although Johnny was most often seen in brown, what other color was he produced in? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the outlaw bad guy in the series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Johnny lived on a ranch. What was it named?

Answer: Circle X Ranch

The Circle X Ranch playset came complete with furniture and a stove!
2. Johnny had a wife. What was her name?

Answer: Jane West

The original issue Jane is known as the 'ugly' or 'long face' Jane among collectors. Subsequent Jane's had a more attractive face. Her accessories included a lipstick and comb (for her plastic hair?)
3. Who manufactured the Best of the West toys?

Answer: Marx

Marx was the toy manufacturer responsible for bringing us the Electroshot Shooting Gallery, Rock 'em Sock 'em Robots, Marvel the Mustang, trains, dolls and other wonderful toys. The company was sold to Quaker Oats in the early 70's- the last year of production was 1978.
4. What was the name of Johnny's horse?

Answer: Thunderbolt

Thunderbolt came in several colors including brown, black, sorrel and palomino. A full set of tack was included- saddle, bridle, saddle blanket and saddle bags.
5. Johnny had two daughters. What were their names?

Answer: Josie and Janice

Janice had brown hair and Josie was blonde. The girls came complete with accessories including a purse, compact and wristwatch.
6. Johnny also had two sons. What were their names.

Answer: Jamie and Jay

Jay was a blonde and Jamie had brown hair. The accessories for the boys included a pistol, knife and tether.
7. Which Native American was featured in the series?

Answer: all of these

The Geronimo figure was modeled after the actual Geronimo, and Chief Cherokee has an uncanny resemblance to Sitting Bull. Strangely, Fighting Eagle appears to be Iroquois.
8. Who were Flick and Flack?

Answer: pair of dogs

Flick was a German shepherd and Flack was a setter.
9. Although Johnny was most often seen in brown, what other color was he produced in?

Answer: Green

A later Canadian version of Johnny was green. There was also a rare Mexican version in red, as well as blue version known as Quick Draw Johnny West.
10. Who was the outlaw bad guy in the series?

Answer: Sam Cobra

Sam had a black goatee and moustache, and wore all black. He came with tons of accessories including dynamite, handcuffs, several guns and knives.
Source: Author addendum

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us