FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20072008
Quiz about Match Work to Author  20072008

Match Work to Author - 2007-2008 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2007-2008. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,979
Updated
Aug 28 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
252
Last 3 plays: comark2000 (15/15), briarwoodrose (15/15), shadowzep (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. A Thousand Splendid Suns (2007)   
  Jodi Picoult
2. Lean Mean Thirteen (2007)   
  James Patterson and Howard Roughan
3. The Quickie (2007)   
  Vince Flynn
4. You've Been Warned (2007)   
  Khaled Hosseini
5. Playing for Pizza (2007)   
  David Baldacci
6. World Without End (2007)   
  Janet Evanovich
7. Book of the Dead (2007)   
  Patricia Cornwell
8. Protect and Defend (2007)   
  James Patterson
9. Stone Cold (2007)   
  Sue Grafton
10. Double Cross (2007)   
  John Grisham
11. "T" Is for Trespass (2007)   
  Ken Follett
12. Compulsion (2008)   
  Stephen King
13. Duma Key (2008)   
  Jonathan Kellerman
14. Unaccustomed Earth (2008)   
  James Patterson and Michael Ledwidge
15. Change of Heart (2008)   
  Jhumpa Lahiri





Select each answer

1. A Thousand Splendid Suns (2007)
2. Lean Mean Thirteen (2007)
3. The Quickie (2007)
4. You've Been Warned (2007)
5. Playing for Pizza (2007)
6. World Without End (2007)
7. Book of the Dead (2007)
8. Protect and Defend (2007)
9. Stone Cold (2007)
10. Double Cross (2007)
11. "T" Is for Trespass (2007)
12. Compulsion (2008)
13. Duma Key (2008)
14. Unaccustomed Earth (2008)
15. Change of Heart (2008)

Most Recent Scores
May 16 2024 : comark2000: 15/15
May 16 2024 : briarwoodrose: 15/15
May 03 2024 : shadowzep: 15/15
May 02 2024 : dee1304: 15/15
Apr 16 2024 : Guest 99: 2/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 11/15
Mar 26 2024 : Rizeeve: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A Thousand Splendid Suns (2007)

Answer: Khaled Hosseini

Khaled Hosseini (1965-) is an Afghan-American novelist whose novels have all been at least partially set in Afghanistan and featured an Afghan as the protagonist. "A Thousand Splendid Suns" is the story of a suffering country and a family forming unlikely bonds, and perpetual love.
2. Lean Mean Thirteen (2007)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American writer whose novel "One for the Money" (1994) was adapted for a film of the same name starring Katherine Heigl in 2012. "Lean Mean Thirteen" is the thirteenth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which Ms. Plum becomes a suspect in her ex-husband's disappearance, so the pressure is on to track him down.
3. The Quickie (2007)

Answer: James Patterson and Michael Ledwidge

James Patterson (1947-) is an American author whose novel "Cradle and All" (1980) was adapted for the TV movie "Child of Darkness, Child of Light" (1991), directed by Marina Sargenti.
Michael Ledwidge (1971-) is an American writer who wrote his first novel, "The Narrowback" (1999), while working as an elevator operator at an apartment building on Park Avenue.
"The Quickie" tells the story of how an NYPD cop discovers her husband leaving a hotel with another woman, and she decides to turn the tables on him, but her revenge goes dangerously awry.
4. You've Been Warned (2007)

Answer: James Patterson and Howard Roughan

James Patterson (1947-) is an American writer whose novel "Suzanne's Diary for Nicholas" (2001), was adapted for a TV film of the same name directed by Richard Friedenberg in 2005.
Howard Roughan (1982-) is an American writer whose collaboration with Patterson, "Murder Games" (2017), was adapted into the CBS television show "Instinct" starring Alan Cumming.
"You've Been Warned," tells of a New York photographer on the verge of breaking into the big time when she meets the man of her dreams but continues to ignore the warning signs that appear.
5. Playing for Pizza (2007)

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American novelist and lawyer who won the 2014 Harper Lee Prize for Legal Fiction for "Sycamore Row" (2013). "Playing for Pizza" tells of an NFL quarterback who washes out of the league and ends up playing in Italy for the Parma Panthers, without any knowledge of the language and culture of Italy.
6. World Without End (2007)

Answer: Ken Follett

Ken Follett (1949-) is a British author whose novel "Hammer of Eden" won the Premio Bancarella literary prize in Italy in 1999. "World Without End" is the story of a battle between the adherents of the old ways and those who are more open-minded, set against the backdrop of the Black Death.
7. Book of the Dead (2007)

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American writer who won an ECPA Gold Medallion Book Award in the Biography/Autobiography category for "A Time For Remembering" in 1985. "Book of the Dead" is the fifteenth book in Cornwell's "Kay Scarpetta" series in which the heroine is investigating three brutal murders that have occurred in rapid succession.
8. Protect and Defend (2007)

Answer: Vince Flynn

Vince Flynn (1966 - 2013) was an American author of political thriller novels who was also a story consultant for the fifth season of the television series "24". "Protect and Defend" is the tenth book in Flynn's "Mitch Rapp" series in which the hero is involved in a powder keg situation when Israel responds to Iran's nuclear buildup with a destructive espionage operation.
9. Stone Cold (2007)

Answer: David Baldacci

David Baldacci (1960-) is an American novelist whose novel "Wish You Well" (2001) was adapted for a film of the same name, starring Mackenzie Foy, Josh Lucas, and Ellen Burstyn.
"Stone Cold" is the third book in Baldacci's "Camel Club" series in which men from the Camel Club are being inexplicably murdered by a man who is a doting father and loving husband who uses his skills behind the scenes to keep the nation safe.
10. Double Cross (2007)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American writer whose novel "The Chef" was adapted for the mini-series "James Patterson's the Chef", directed by Nico Casavecchia and Gabe Michael.
"Double Cross" is the thirteenth book in Patterson's "Alex Cross" series in which Cross must track down a grandstanding killer whose victims are turned into gruesome spectacles throughout the city.
11. "T" Is for Trespass (2007)

Answer: Sue Grafton

Sue Grafton (1940 - 2017) was an American author whose 1985 novel, "B" Is for Burglar" received the 1986 Anthony Award for Best Novel. "T" Is for Trespass" is the twentieth book in Grafton's "Kinsey Millhone" series in which Millhone must pursue a sociopath who has cunningly stolen an identity that gives her access to private caregiving jobs where she wreaks her bizarre terror.
12. Compulsion (2008)

Answer: Jonathan Kellerman

Jonathan Kellerman (1949-) is an American writer and psychologist whose novel "When the Bough Breaks" was adapted for a TV movie of the same name starring Ted Danson and Richard Masur.
"Compulsion" is the 22nd book in Kellerman's "Alex Delaware" series in which psychologist Delaware investigates several cruel deaths that are linked only by the killer's use of luxury vehicles.
13. Duma Key (2008)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American author who won an Edgar Award in 2015 for his novel "Mr. Mercedes" (2014). "Duma Key" is the story of a millionaire, injured in an accident, who moves to Florida to paint; but his paintings seem foreign to him and display a strange power over him.
14. Unaccustomed Earth (2008)

Answer: Jhumpa Lahiri

Jhumpa Lahiri (1967-) is an American writer best known for her short stories, who won the Pulitzer Prize for Fiction in 2000 for her book "Interpreter of Maladies". "Unaccustomed Earth" is a collection of short stories which include several family dramas and a trio of related stories that follow a pair of young lovers.
15. Change of Heart (2008)

Answer: Jodi Picoult

Jodi Picoult (1966-) is an American writer who won the Fearless Fiction Award from Cosmopolitan magazine in 2007. "Change of Heart" is the story of a woman who is faced with the decision of giving up her vengeance against someone she hates if it means saving someone she loves.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2006-2009):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2006-2007 Easier
  2. Match Work to Author - 2007-2008 Easier
  3. Match Work to Author - 2008 - Vol. 1 Easier
  4. Match Work to Author - 2008 - Vol. 2 Easier
  5. Match Work to Author - 2009 - Vol. 1 Easier

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us