FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  2008  Vol 2
Quiz about Match Work to Author  2008  Vol 2

Match Work to Author - 2008 - Vol. 2 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the year 2008. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,139
Updated
Sep 26 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
243
Last 3 plays: DeepHistory (15/15), rossian (15/15), shadowzep (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Fearless Fourteen   
  Patricia Cornwell
2. Smoke Screen   
  Neal Stephenson
3. The Force Unleashed   
  Glenn Beck
4. Devil Bones   
  David Wroblewski
5. Dark Curse   
  Janet Evanovich
6. Anathem   
  Vince Flynn
7. The Story of Edgar Sawtelle   
  Sandra Brown
8. The Lucky One   
  Michael Connelly
9. The Brass Verdict   
  Kathy Reichs
10. Extreme Measures   
  Nelson DeMille
11. The Gate House   
  Christine Feehan
12. Divine Justice   
  James Patterson
13. The Christmas Sweater  
  Sean Williams
14. Cross Country   
  Nicholas Sparks
15. Scarpetta   
  David Baldacci





Select each answer

1. Fearless Fourteen
2. Smoke Screen
3. The Force Unleashed
4. Devil Bones
5. Dark Curse
6. Anathem
7. The Story of Edgar Sawtelle
8. The Lucky One
9. The Brass Verdict
10. Extreme Measures
11. The Gate House
12. Divine Justice
13. The Christmas Sweater
14. Cross Country
15. Scarpetta

Most Recent Scores
May 23 2024 : DeepHistory: 15/15
May 16 2024 : rossian: 15/15
May 03 2024 : shadowzep: 15/15
May 02 2024 : dee1304: 15/15
Apr 16 2024 : Guest 99: 5/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Fearless Fourteen

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American writer who has published 7 book series totaling 58 novels to date. "Fearless Fourteen" is the fourteenth book in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which Ms Plum gets tangled in a series of personal vendettas while dealing with a hidden treasure.
2. Smoke Screen

Answer: Sandra Brown

Sandra Brown (1948-) is an American author who received the Romance Writers of America's Lifetime Achievement Award in 1998. "Smoke Screen" tells a story of corruption where friends turn out to be foes, heroes take on the taint of criminals, and no one can be completely trusted.
3. The Force Unleashed

Answer: Sean Williams

Sean Williams (1967-) is a science fiction author from Adelaide, South Australia, who is a multiple winner of both the Ditmar and Aurealis Awards. "The Force Unleashed" is the first book in Williams' "The Force Unleashed" series which is from the "Star Wars" universe set between the defeat of the Jedi and the coming of age of Luke Skywalker.
4. Devil Bones

Answer: Kathy Reichs

Kathy Reichs (1950-) is an American crime writer and forensic anthropologist whose life and writing inspired the TV show "Bones". "Devil Bones" is the eleventh book in Reich's "Temperance Brennan" series in which the heroine is called in to investigate the discovery of a skull of a teenage girl and the decapitated body of a teenage boy within close proximity.
5. Dark Curse

Answer: Christine Feehan

Christine Feehan (1967-) is an American author of paranormal romance who has won more than ten Paranormal Excellence Awards in Romantic Literature (PEARL) awards. "Dark Curse" is the sixteenth book in Feehan's "Dark" series in which Lara, the mutant dragonslayer and the world's leading expert in the field of ice cave study, searches the Carpathian mountains for the source of her childhood nightmares.
6. Anathem

Answer: Neal Stephenson

Neal Stephenson (1959-) is an American writer of speculative fiction who counts among his fans Bill Gates, Sergey Brin, John Carmack and Peter Thiel. "Anathem" tells of a young devotee of the Concent of Saunt Edhar who ventures beyond the concent's gates and becomes engaged in a battle to ward off global disaster.
7. The Story of Edgar Sawtelle

Answer: David Wroblewski

David Wroblewski (1959-) is an American novelist who started his career in the software industry before pursuing a writing career. "The Story of Edgar Sawtelle" tells of a young mute farm-boy who suspects his uncle was involved in his father's death. He flees the farm with his three dogs but his conscience drives him back to face his uncle.
8. The Lucky One

Answer: Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (1965-) is an American novelist and screenwriter who has had a number of his novels adapted for film. "The Lucky One", tells of a U.S. Marine who finds a photograph of a young woman while on duty in Iraq and suddenly begins experiencing unexpected good luck.
9. The Brass Verdict

Answer: Michael Connelly

Michael Connelly (1956-) is an American author of detective novels, notably those featuring LAPD Detective Hieronymus "Harry" Bosch and DA Mickey Haller. "The Brass Verdict" is the second book in Connelly's "Lincoln Lawyer" series in which Haller is defending a prominent studio executive when he is threatened by the killer and looks to detective Harry Bosch for help.
10. Extreme Measures

Answer: Vince Flynn

Vince Flynn (1966-2013) was an American author of political thriller novels who was a story consultant for the fifth season of the TV series "24". "Extreme Measures" is the eleventh book in Flynn's "Mitch Rapp" series in which the CIA has detected a dangerous al-Qaeda mastermind whose group is about to descend on America, which requires the aid of counter-terrorism operative Mitch Rapp.
11. The Gate House

Answer: Nelson DeMille

Nelson DeMille (1943-) is an American author of action-adventure novels who has also written under the pen names Jack Cannon, Kurt Ladner, Ellen Kay and Brad Matthews. "The Gate House" is the second book in DeMille's "John Sutter" series in which the Wall Street lawyer returns to Long Island and reunites with his ex-wife whose former involvement with the mob puts both of them in danger.
12. Divine Justice

Answer: David Baldacci

David Baldacci (1960-) is an American novelist and attorney who has published over 50 best-selling novels for adults and for younger readers. "Divine Justice" is the fourth book in Baldacci's "Camel Club" series in which the members of the Camel Club try to protect their friend, an unofficial leader from the government, and a master spy who wants him dead.
13. The Christmas Sweater

Answer: Glenn Beck

Glenn Beck (1964-) is an American political commentator and conspiracy theorist who promoted many false conspiracy theories about President Barack Obama and his administration. This story is about a 12-year-old boy who starts his painful journey on the road to manhood when he receives a sweater at Christmas rather than the bike he was expecting.
14. Cross Country

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American author who had his novel "Murder Games" adapted for the TV series "Instinct", created by Michael Rauch in 2018. "Cross Country" is the fourteenth book in Patterson's "Alex Cross" series in which Cross tracks a Nigerian warlord to Africa after he leads an underworld group in Washington D.C. in committing a heinous murder.
15. Scarpetta

Answer: Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956-) is an American author of crime novels who was awarded the RBA Prize for Crime Writing (2011) for "Red Mist", known as the world's most lucrative crime fiction prize at 125,000 (GBP) pounds. "Scarpetta" is the sixteenth book in Cornwell's "Kay Scarpetta" series in which a psychiatric prison inmate requests that Scarpetta investigate the murder that he has been accused of.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2006-2009):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2006-2007 Easier
  2. Match Work to Author - 2007-2008 Easier
  3. Match Work to Author - 2008 - Vol. 1 Easier
  4. Match Work to Author - 2008 - Vol. 2 Easier
  5. Match Work to Author - 2009 - Vol. 1 Easier

6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us