FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  2008  Vol 1
Quiz about Match Work to Author  2008  Vol 1

Match Work to Author - 2008 - Vol. 1 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the year 2008. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
410,087
Updated
Aug 31 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
233
Last 3 plays: DeepHistory (15/15), comark2000 (15/15), rossian (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Plum Lucky   
  Stephenie Meyer
2. The Appeal   
  James Patterson and Howard Roughan
3. Where Are You Now?   
  Nora Roberts
4. Hold Tight   
  Sherrilyn Kenyon
5. The Whole Truth   
  Brad Thor
6. Sundays at Tiffany's   
  Laurell K. Hamilton
7. The Host   
  John Grisham
8. Odd Hours   
  Dean Koontz
9. Blood Noir   
  Daniel Silva
10. Nothing to Lose   
  Harlan Coben
11. Sail   
  Lee Child
12. The Last Patriot   
  David Baldacci
13. Tribute   
  James Patterson and Gabrielle Charbonnet
14. Moscow Rules  
  Janet Evanovich
15. Acheron   
  Mary Higgins Clark





Select each answer

1. Plum Lucky
2. The Appeal
3. Where Are You Now?
4. Hold Tight
5. The Whole Truth
6. Sundays at Tiffany's
7. The Host
8. Odd Hours
9. Blood Noir
10. Nothing to Lose
11. Sail
12. The Last Patriot
13. Tribute
14. Moscow Rules
15. Acheron

Most Recent Scores
Today : DeepHistory: 15/15
May 16 2024 : comark2000: 15/15
May 16 2024 : rossian: 15/15
May 03 2024 : shadowzep: 15/15
May 02 2024 : dee1304: 15/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Mar 26 2024 : Rizeeve: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Plum Lucky

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American author whose first novel "Hero at Large" (1987) was published under the name Steffie Hall. "Plum Lucky" is a book that fits between the 13th and 14th entries in Evanovich's "Stephanie Plum" series in which Plum attempts to retrieve her grandmother who has run off to Atlantic City with a bag of stolen money.
2. The Appeal

Answer: John Grisham

John Grisham (1955-) is an American writer whose 2001 novel "Skipping Christmas" was adapted for the film "Christmas with the Kranks" (2004). "The Appeal" tells of a chemical company that is appealing a pollution case to the state supreme court and attempts to seat their own judge on the court before the hearing.
3. Where Are You Now?

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927 - 2020) was an American author of suspense novels whose short story "Try to Remember" was adapted for a television movie of the same name in 2004. "Where Are You Now?" tells of a law school graduate's search for her brother who is alive but mysteriously disappeared many years ago.
4. Hold Tight

Answer: Harlan Coben

Harlan Coben (1962-) is an American writer who won the 1996 Anthony Award in the category "Best Paperback Original", for his novel "Deal Breaker". "Hold Tight" is about two parents who become alarmed over their high school son when they find the words, "Just stay quiet and all safe" in a message on his computer.
5. The Whole Truth

Answer: David Baldacci

David Baldacci (1960-) is an American author whose novel "One Summer" (2011) was adapted for the 2021 film of the same name, starring Sam Page, Sarah Drew and Amanda Schull. "The Whole Truth" is the first book in Baldacci's "A. Shaw" series in which a shadowy organization, that takes on seemingly impossible situations for their clients, is hired to manipulate two nations against each other.
6. Sundays at Tiffany's

Answer: James Patterson and Gabrielle Charbonnet

James Patterson (1947-) is an American author whose 1993 novel "Along Came a Spider" was adapted for the movie of the same name directed by Lee Tamahori in 2001.
Gabrielle Charbonnet (1961-) is an American writer who is best known for her "Sweep" series, which follows a Wiccan high school group.
"Sundays at Tiffany's" is the story of a lonely little girl and her invisible friend who revisits her as a grown woman.
7. The Host

Answer: Stephenie Meyer

Stephenie Meyer (1973-) is an American author and film producer who is best known for her vampire romance series "Twilight". "The Host" is the first book in Meyer's "The Host" series in which a young woman whose mind has been infiltrated by an alien sets off to find the man they both love who has gone into hiding.
8. Odd Hours

Answer: Dean Koontz

Dean Koontz (1945-) is an American author whose 1983 novel "Phantom" was adapted for a movie of the same name in 1998, starring Peter O'Toole, Ben Affleck, Rose McGowan, and Joanna Going. "Odd Hours" is the fourth book in Koontz's "Odd Thomas" series in which Odd Thomas has dreams of a massive red tide and feels drawn to a small California coastal town where he senses impending danger.
9. Blood Noir

Answer: Laurell K. Hamilton

Laurell K. Hamilton (1963-) is an American romance and fantasy novelist who is best known for her "Anita Blake: Vampire Hunter" series. "Blood Noir" is the sixteenth book in that series, in which vampire hunter Anita Blake's werewolf lover involves her in a scandal and makes her a pawn in an ancient vampire queen's renewed rise to power.
10. Nothing to Lose

Answer: Lee Child

Lee Child (1954-) is a British author of thriller novels who is best known for his "Jack Reacher" novel series. "Nothing to Lose" is the twelfth book in Child's "Jack Reacher" series in which Reacher and a mysterious woman cop are up against an entire town trying to track down the rich ruling landowner and abort his brutal, criminal agenda.
11. Sail

Answer: James Patterson and Howard Roughan

James Patterson (1947-) is an American novelist whose 2016 biography of Jeffrey Epstein (Filthy Rich), co-written by John Connolly and Tim Malloy, was adapted for the miniseries "Jeffrey Epstein: Filthy Rich" in 2020.
Howard Roughan (1982-) is an American author who rose through the ranks of the advertising industry in New York City before publishing his first novel, "The Up and Comer" in 2002.
"Sail" is a story of a single mother of three deeply troubled children who decides to take them all on a sailing vacation when suddenly a catastrophe occurs.
12. The Last Patriot

Answer: Brad Thor

Brad Thor (1969-) is an American thriller writer who is known for his "Scot Harvath" series. "The Last Patriot" is the seventh book in Thor's "Scot Harvath" series in which the hero follows claims that the long-held secret of Mohammed's final revelation carries with it the key to defeating a powerful and militant Islam.
13. Tribute

Answer: Nora Roberts

Nora Roberts (1950-) is an American author whose novel "Three Fates" won the RITA Award for Best Romantic Suspense in 2003. "Tribute" tells of a young woman who gets caught up in the secrets of a big-screen legend and the whispers of a small-town scandal.
14. Moscow Rules

Answer: Daniel Silva

Daniel Silva (1960-) is an American journalist and novelist who was appointed to the United States Holocaust Memorial Museum's United States Holocaust Memorial Council in 2009. "Moscow Rules" is about an investigation of a Russian arms dealer who is selling high-tech weapons to al-Qaeda.
15. Acheron

Answer: Sherrilyn Kenyon

Sherrilyn Kenyon (1965-) is a US author whose novels "Night Pleasures" and "Fantasy Lover" were double finalists for the Holt Medallion Award in 2002. "Acheron" is the fourteenth book in Kenyon's "Dark-Hunter" series that tells the story of a god born 11,000 years ago who was cursed with being trapped in human form.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2006-2009):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2006-2007 Easier
  2. Match Work to Author - 2007-2008 Easier
  3. Match Work to Author - 2008 - Vol. 1 Easier
  4. Match Work to Author - 2008 - Vol. 2 Easier
  5. Match Work to Author - 2009 - Vol. 1 Easier

5/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us