FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Match Work to Author  20062007
Quiz about Match Work to Author  20062007

Match Work to Author - 2006-2007 Quiz


Here are some works of fiction that attained the number one position on the New York Times Bestseller list in the years 2006-2007. Parenthetical year indicates when the title first reached the top position on the list. Match the author with their work.

A matching quiz by jcmttt. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors and their Works
  8. »
  9. Best Sellers

Author
jcmttt
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
409,950
Updated
Aug 22 22
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
13 / 15
Plays
260
Last 3 plays: George95 (15/15), shadowzep (15/15), dee1304 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The Book of Fate (2006)   
  Diane Setterfield
2. The Thirteenth Tale (2006)   
  J.D. Robb
3. For One More Day (2006)   
  J.R.R. Tolkien
4. Lisey's Story (2006)   
  Sophie Kinsella
5. Dear John (2006)   
  Janet Evanovich
6. Rise and Shine (2006)  
  Brad Meltzer
7. Plum Lovin' (2007)   
  James Patterson
8. Step on a Crack (2007)   
  Mitch Albom
9. Innocent in Death (2007)   
  Mary Higgins Clark
10. Shopaholic and Baby (2007)   
  Stephen King
11. Nineteen Minutes (2007)   
  Anna Quindlen
12. I Heard That Song Before (2007)   
  Nicholas Sparks
13. The Children of Húrin (2007)   
  Jodi Picoult
14. Simple Genius (2007)  
  David Baldacci
15. The 6th Target (2007)   
  James Patterson and Maxine Paetro





Select each answer

1. The Book of Fate (2006)
2. The Thirteenth Tale (2006)
3. For One More Day (2006)
4. Lisey's Story (2006)
5. Dear John (2006)
6. Rise and Shine (2006)
7. Plum Lovin' (2007)
8. Step on a Crack (2007)
9. Innocent in Death (2007)
10. Shopaholic and Baby (2007)
11. Nineteen Minutes (2007)
12. I Heard That Song Before (2007)
13. The Children of Húrin (2007)
14. Simple Genius (2007)
15. The 6th Target (2007)

Most Recent Scores
May 16 2024 : George95: 15/15
May 03 2024 : shadowzep: 15/15
May 02 2024 : dee1304: 15/15
May 02 2024 : dee1304: 15/15
Apr 16 2024 : Guest 99: 8/15
Apr 14 2024 : Sethdv7: 15/15
Apr 12 2024 : linkan: 13/15
Apr 07 2024 : Matthew_07: 15/15
Mar 26 2024 : Rizeeve: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Book of Fate (2006)

Answer: Brad Meltzer

Brad Meltzer (1970-) is an American novelist and comic book author who put together a 6-issue story arc for DC Comics' "Green Arrow" (2002-2003). "The Book of Fate" describes how a friend of the president, presumed dead, is discovered alive, leading to a search through Freemason history to find clues to explain the mystery.
2. The Thirteenth Tale (2006)

Answer: Diane Setterfield

Diane Setterfield (1964-) is an English author who won the 2007 Quill Award, Debut Author of the Year, for this novel. "The Thirteenth Tale" is about an aged writer recounting the mysterious tale of her actual life to a biographer who mines for the truth and, along with the writer, confronts their haunted pasts.
3. For One More Day (2006)

Answer: Mitch Albom

Mitch Albom (1958-) is an American author and journalist who was inducted into the Michigan Sports Hall of Fame in Detroit on September 15, 2017. "For One More Day" is the story of a broken man contemplating suicide who, in desperation, visits his childhood home and is able to converse with his mother who has been dead for eight years.
4. Lisey's Story (2006)

Answer: Stephen King

Stephen King (1947-) is an American author of supernatural fiction who won a Hugo Award in 1982 for "Danse Macabre". "Lisey's Story" is a tale of a widow's effort to sort through the papers of her deceased, highly celebrated, author husband, which becomes a nearly fatal journey into the darkness he inhabited.
5. Dear John (2006)

Answer: Nicholas Sparks

Nicholas Sparks (1965-) is an American novelist whose novel "The Notebook" (1996) was adapted into a very successful film starring Ryan Gosling and Rachel McAdams. "Dear John" is about an army enlistee whose fiancee is waiting for his tour of duty to end, but he re-enlists because of 9/11 and she breaks his heart when she finds someone new.
6. Rise and Shine (2006)

Answer: Anna Quindlen

Anna Quindlen (1952-) is an American author, journalist and columnist who won a Pulitzer Prize for Commentary in 1992. In "Rise and Shine" we're told of a famous morning talk show host who commits a major faux pas on the air and must adapt, survive, and manage to reinvent her relationships with her sister, son, husband, friends, and fans.
7. Plum Lovin' (2007)

Answer: Janet Evanovich

Janet Evanovich (1943-) is an American author who, when unable to find a publisher, stopped writing and joined a temporary employment agency. Later she received an offer to buy her second romance manuscript for $2,000. This book is about an admirer/stalker of a friend whom Ms. Plum decides to investigate.
8. Step on a Crack (2007)

Answer: James Patterson

James Patterson (1947-) is an American writer whose book "Sundays at Tiffany's" (2008) was adapted for a TV movie of the same name directed by Mark Piznarski in 2010. In this book, a detective gets involved when a brilliant madman holds all of the attendees hostage at a former First Lady's funeral.
9. Innocent in Death (2007)

Answer: J.D. Robb

J.D. Robb (1950-) is a pen name for American author Nora Roberts for her "In Death" series. She won the RITA Award for Best Romantic Suspense in 2012 for "New York to Dallas". In "Innocent in Death", Lieutenant Eve Dallas is on the trail of the killer of a seemingly ordinary history teacher and uncovers some extraordinary surprises along the way.
10. Shopaholic and Baby (2007)

Answer: Sophie Kinsella

Sophie Kinsella (1970-) is an English author who is best known for her "Shopaholic" series. "Shopaholic and Baby" is the fifth book in Kinsella's "Shopaholic" series in which the heroine has everything going her way until her obstetrician turns out to be her husband's glamorous, intellectual ex-girlfriend.
11. Nineteen Minutes (2007)

Answer: Jodi Picoult

Jodi Picoult (1966-) is an American author who was awarded the New England Bookseller Award for Fiction in 2003. "Nineteen Minutes" tells of a small, ordinary town that experiences a mind-numbing act of violence, which in turn causes unrest between the high school and the adult community.
12. I Heard That Song Before (2007)

Answer: Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (1927-2020) was an American writer whose novel "My Gal Sunday" (2003) was adapted for a television movie of the same name in 2014. In "I Heard That Song Before", a woman whose husband is a chronic sleepwalker, who suffers from nightmares, is accused of two disparate murders and she resolves to get at the truth.
13. The Children of Húrin (2007)

Answer: J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien (1892-1973) was an English poet and writer who is best known for his fantasy series, "The Lord of the Rings". In "The Children of Húrin", it is 6,000 years before Frodo's time and Middle-earth is ruled by the dark lord Morgoth, but a hero, Túrin, one of the sons of Húrin, steps forward to confront the evil Morgoth.
14. Simple Genius (2007)

Answer: David Baldacci

David Baldacci (1960-) is an American lawyer and novelist whose novel "Absolute Power" (1996) was adapted for a film of the same name, starring Clint Eastwood, Gene Hackman, and Ed Harris in 1997. "Simple Genius" is the third book in Baldacci's "Sean King & Michelle Maxwell" series in which our heroes investigate a murder at a scientific think tank that is working to improve upon the most sophisticated microprocessor in the world.
15. The 6th Target (2007)

Answer: James Patterson and Maxine Paetro

James Patterson (1947-) is an American writer whose novel "1st to Die" (2001) was adapted for a TV movie renamed "First to Die" in 2003 and was directed by Russell Mulcahy.
Maxine Paetro (1946-) is an American author who co-authored the book "Dream Lovers: The Magnificent Shattered Lives of Bobby Darin and Sandra Dee" with Dodd Darin in 1994.
"The 6th Target" is the sixth book in Patterson and Paetro's "Women's Murder Club" series in which a series of kidnappings of children and their nannies threatens the city, upon which the case takes a terrifying turn, putting the entire city in mortal danger.
Source: Author jcmttt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Match Work to Author - NYT #1s (2006-2009):

Match NYT #1 Bestsellers from the era with their author.

  1. Match Work to Author - 2006-2007 Easier
  2. Match Work to Author - 2007-2008 Easier
  3. Match Work to Author - 2008 - Vol. 1 Easier
  4. Match Work to Author - 2008 - Vol. 2 Easier
  5. Match Work to Author - 2009 - Vol. 1 Easier

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us