FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Soul of the Fire
Quiz about Soul of the Fire

Soul of the Fire Multiple Choice Quiz | 15 Questions


These questions will be taken from Terry Goodkind's fifth book in the "Sword of Truth" series: "Soul of the Fire".

A multiple-choice quiz by chaughna. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors D-G
  8. »
  9. Terry Goodkind

Author
chaughna
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,990
Updated
Jul 23 22
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
552
- -
Question 1 of 15
1. What Mud Person did the Chimes first kill? Hint


Question 2 of 15
2. Who created the bond to protect followers from Dreamwalkers? Hint


Question 3 of 15
3. What old name did Zedd know the Anders as? Hint


Question 4 of 15
4. Which of the Chimes means Fire? Hint


Question 5 of 15
5. Where was the bottle located in the First Wizard's Enclave, that Zedd told Richard to break with the Sword of Truth? Hint


Question 6 of 15
6. According to an ambiguous rule of magic, who is Richard's second wife? Hint


Question 7 of 15
7. What did Kolo refer to Wizard Ander as? Hint


Question 8 of 15
8. Which of the Chimes mean Water? Hint


Question 9 of 15
9. How many of the Baka Tau Mana died traveling to Richard to give him his message about the Order? Hint


Question 10 of 15
10. The chicken that is not a chicken was posing as what breed of chicken? Hint


Question 11 of 15
11. Which of Beata's men was in front of the Dominie Dirtch when the line of them chimed? Hint


Question 12 of 15
12. Which of the Chimes means Air? Hint


Question 13 of 15
13. What does Dominie Dirtch mean? Hint


Question 14 of 15
14. What does 'Fuer Berglendursch' mean? Hint


Question 15 of 15
15. Who did Cara help Beata save when she arrived following Fitch with the Sword of Truth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What Mud Person did the Chimes first kill?

Answer: Juni

He had cursed the evil spirit and spat at its honor.
2. Who created the bond to protect followers from Dreamwalkers?

Answer: Alric Rahl

Alric Rahl, an ancestor of Richard's.
3. What old name did Zedd know the Anders as?

Answer: Toscla

It lays to the far southeast, isolated from the rest of the Midlands.
4. Which of the Chimes means Fire?

Answer: Sentrosi

Each of the Chimes has their own meaning and the way they kill.
5. Where was the bottle located in the First Wizard's Enclave, that Zedd told Richard to break with the Sword of Truth?

Answer: Fifth Column on the Left

It was just a pretty bottle with no powers that Zedd had been swindled at buying, and he kept it around as a reminder to himself not to get cocky.
6. According to an ambiguous rule of magic, who is Richard's second wife?

Answer: Nadine

The wizards of old didn't care about being precise. Kahlan explains it as Reflective magic, that even though they didn't actually get married, by the old ways and laws they are.
7. What did Kolo refer to Wizard Ander as?

Answer: the Moral Molehill

Kolo apparantly didn't have very much respect for the man and called him this in his private journal.
8. Which of the Chimes mean Water?

Answer: Reechani

The Chimes can take a form of an animal but not a person, as we have souls.
9. How many of the Baka Tau Mana died traveling to Richard to give him his message about the Order?

Answer: Three

One died in battle, one burned to death (Sentrosi) and one thought he could fly (Vasi).
10. The chicken that is not a chicken was posing as what breed of chicken?

Answer: Barred Rock

They raised several different breeds, but this is the one the Birdman and Richard both saw as the chicken that wasn't a chicken.
11. Which of Beata's men was in front of the Dominie Dirtch when the line of them chimed?

Answer: Turner

When Zedd offered himself to the Chimes and was turned into the Raven, the line of Dominie Dirtch all chimed.
12. Which of the Chimes means Air?

Answer: Vasi

Many people, when Vasi affected them, thought they could fly and would walk or jump off of cliffs or bridges.
13. What does Dominie Dirtch mean?

Answer: Schooling the Demons

Joseph Ander trapped the Chimes in the Dominie Dirtch for his own selfish reasons.
14. What does 'Fuer Berglendursch' mean?

Answer: The Mountain

That was what the first two words that were, on the first page of Joseph Ander's Journey Book.
15. Who did Cara help Beata save when she arrived following Fitch with the Sword of Truth?

Answer: Estelle

Marie and Annette had been killed and Emmeline had a broken leg and wouldn't be able to keep up to escape.
Source: Author chaughna

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us