FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Favorite Movies of 1999
Quiz about My Favorite Movies of 1999

My Favorite Movies of 1999 Trivia Quiz


The year 1999 was one where, in my opinion, there was an "explosion" of great films. Was it the approaching end of the century? Who knows? Oh well, I won't argue, I will just enjoy!

A multiple-choice quiz by Reamar42. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies by Year
  8. »
  9. 1990s Movies

Author
Reamar42
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
413,388
Updated
Oct 06 23
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 20
Plays
847
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 96 (19/20), Guest 99 (14/20), Guest 73 (18/20).
- -
Question 1 of 20
1. An old man tells his nursing home companion about his time as the head of a "death row" prison unit, and the events leading up to the execution of a prisoner with very special powers. Can you name the film?

Hint


Question 2 of 20
2. What is this film? A New York City physician embarks on a surreal night at an underground sex club after his wife confides a secret to him. Hint


Question 3 of 20
3. This film is a biopic of controversial 1970s American comedian Andy Kaufman. Do you know the name of it? Hint


Question 4 of 20
4. Can you name this movie? A burned-out New York paramedic works the night shift with a series of bizarre partners, while he has visions of a patient he couldn't save. Hint


Question 5 of 20
5. A journalist who grew up in a small Alaska town with a "pond hockey" team brings the New York Rangers to town for an exhibition game. What is the movie called? Hint


Question 6 of 20
6. What is the name of this movie, in which a man who was raised in a bomb shelter goes up into Los Angeles for supplies, and perhaps a wife. Hint


Question 7 of 20
7. Based on true events, this film is about a unit of American soldiers who change sides and fight for Mexico in the Mexican-American War of 1846-1848. Can you name the movie? Hint


Question 8 of 20
8. In this film, a 9th Century Arabic emissary is rescued from a raid by a band of Russian Vikings. To fulfill a prophecy, he is persuaded to join them in a campaign against a group of evil, supernatural beings that have been terrorizing another Viking kingdom. Do you know the name of the movie? Hint


Question 9 of 20
9. What is this film called, in which a child psychologist tries to help a 9-year old boy who claims to be able to see and interact with ghosts? Hint


Question 10 of 20
10. Do you know the name of this movie? The cast of a science fiction series from the 1980s, reduced to appearances at conventions, is transported to a replica of their show's spaceship and tasked with saving the alien race that built it, who think that the show was real. Hint


Question 11 of 20
11. In this story based on true events, a boxer is convicted of a crime that he didn't commit and spends the next twenty years fighting for justice. Do you know what the movie is called? Hint


Question 12 of 20
12. Can you name this film, where a group of unsuccessful, would-be superheroes attempt to free the real thing from a supervillain? Hint


Question 13 of 20
13. What is this film called? In a Jewish ghetto, in occupied Poland, in 1944, a man overhears a radio broadcast and begins spreading rumors to his fellow Jews, giving them hope that rescue may be coming soon. Hint


Question 14 of 20
14. In this film, an American adventurer leads an Egyptologist and her brother to a lost city in 1926. Can you name the movie? Hint


Question 15 of 20
15. What is the name of this movie, a story about the disintegration of an outwardly normal American family's life?
Hint


Question 16 of 20
16. What's the title of this film, about the fear and confusion caused by a serial killer's rampage in New York City in the summer of 1977? Hint


Question 17 of 20
17. Do you know the name of this movie, where two Irish-American brothers become folk heroes after going on a crusade to rid their city of gangsters? Hint


Question 18 of 20
18. Can you name this film, where a late 18th century New York constable is sent to investigate a series of murders in a small farming village? Hint


Question 19 of 20
19. Do you know the title of this movie, where two angels who were banished by God try to return to Heaven, even though it may undo Creation? Hint


Question 20 of 20
20. An unhappy office worker and his two companions plot revenge against their soulless company in this comedy. Can you name the movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : Guest 96: 19/20
Apr 11 2024 : Guest 99: 14/20
Apr 10 2024 : Guest 73: 18/20
Apr 08 2024 : masfon: 16/20
Apr 08 2024 : Guest 165: 19/20
Apr 08 2024 : MikeyGee: 20/20
Apr 07 2024 : Guest 47: 17/20
Apr 06 2024 : cdecrj: 19/20
Apr 05 2024 : Guest 174: 7/20

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. An old man tells his nursing home companion about his time as the head of a "death row" prison unit, and the events leading up to the execution of a prisoner with very special powers. Can you name the film?

Answer: The Green Mile

Tom Hanks stars as Paul Edgecomb, a resident of a nursing home. He recounts to his friend about when he was the supervisor of death row in a Louisiana prison in 1935, and when a large, gentle black man named John Coffey (Michael Clark Duncan) was sent to the unit. Coffey demonstrates on more than one occasion his "gift", which causes Edgecomb a real crisis of conscience when he must carry out the sentence.
2. What is this film? A New York City physician embarks on a surreal night at an underground sex club after his wife confides a secret to him.

Answer: Eyes Wide Shut

In Stanley Kubrick's final film, Tom Cruise plays Dr. Bill Harford, a married New York doctor. After his wife (Nicole Kidman) admits to him that she once considered leaving him and their daughter, a confused and disturbed Bill embarks on an odyssey involving a prostitute, an possible murder, and an underground sex club.
3. This film is a biopic of controversial 1970s American comedian Andy Kaufman. Do you know the name of it?

Answer: Man on the Moon

Jim Carrey plays the lead role in director Milos Foreman's story of the life and career of Andy Kaufman, from his adolescent shows for his family to his later stardom. The film particularly showcases Kaufman's offbeat style and controversial TV appearances, as well as his love of pranking his audience.
4. Can you name this movie? A burned-out New York paramedic works the night shift with a series of bizarre partners, while he has visions of a patient he couldn't save.

Answer: Bringing Out the Dead

Nicholas Cage stars as New York City paramedic Frank Pierce, who is physically and mentally exhausted by his job. He sees visions of a girl whom he couldn't save, meets a former junkie girl when her father has a heart attack, and works with several partners in the ambulance who are, in ways, worse off than he is. The film was directed by Martin Scorsese.
5. A journalist who grew up in a small Alaska town with a "pond hockey" team brings the New York Rangers to town for an exhibition game. What is the movie called?

Answer: Mystery, Alaska

Sports journalist and former resident Charlie Danner (Hank Azaria) writes an article about the amateur hockey team in the town of Mystery, Alaska. The NHL decides to stage an exhibition game between the Mystery team and the New York Rangers. The anticipation of and costly preparations for the game disrupts the normal town routine and causes problems for the residents.
6. What is the name of this movie, in which a man who was raised in a bomb shelter goes up into Los Angeles for supplies, and perhaps a wife.

Answer: Blast from the Past

In 1962 California, scientist Calvin Webber and his wife go into their bomb shelter, convinced that the world is ending. Calvin sets the locks for 35 years. In 1998, their son Adam, born and raised in the shelter, goes into Los Angeles for supplies and meets Eve, who works at a memorabilia shop. Adam hires her to help him get his supplies, and falls for her.

But will she believe his incredible secret?
7. Based on true events, this film is about a unit of American soldiers who change sides and fight for Mexico in the Mexican-American War of 1846-1848. Can you name the movie?

Answer: One Man's Hero

A group of American soldiers, largely Catholic Irish immigrants, are persecuted for their faith by their mostly Protestant comrades. Sergeant John Riley (Tom Berenger) leads the men into Mexico to find a ship back to Ireland, but the men are persuaded to join the Mexican army on the outbreak of war. Those who survive the war are either executed or branded as traitors by the US Army.
8. In this film, a 9th Century Arabic emissary is rescued from a raid by a band of Russian Vikings. To fulfill a prophecy, he is persuaded to join them in a campaign against a group of evil, supernatural beings that have been terrorizing another Viking kingdom. Do you know the name of the movie?

Answer: The 13th Warrior

An Arab emissary to a Bulgur tribe is saved from a raid by Viking warriors. While at their village, another Viking kingdom asks for aid against a supernatural enemy. The village wisewoman declares that the Arab is the one necessary to guarantee success in the mission, as a prophecy declares that only a party of 13 men, one a foreigner, can win the battle.
9. What is this film called, in which a child psychologist tries to help a 9-year old boy who claims to be able to see and interact with ghosts?

Answer: The Sixth Sense

In "The Sixth Sense", Bruce Willis plays Malcolm Crowe, an honored child psychologist who is shot by a former patient. Afterwards, Crowe begins seeing Cole Sear, a troubled 9-year old boy who eventually opens up to Crowe and tells him his secret: He can see ghosts, they are everywhere, and some of them don't even realize that they are dead.
10. Do you know the name of this movie? The cast of a science fiction series from the 1980s, reduced to appearances at conventions, is transported to a replica of their show's spaceship and tasked with saving the alien race that built it, who think that the show was real.

Answer: Galaxy Quest

Tim Allen stars as Jason Nesmith, the star of the 1980s "Galaxy Quest" sci-fi show. He and the cast now appear at conventions attended by diehard fans. Jason and his actor crew are transported to a working model of their TV ship by the Thermians, an alien race who built the ship and, believing that the show was real, who ask the "Galaxy Quest" crew to save them from the evil alien Sarris. Can a bunch of actors find the heroes within themselves?
11. In this story based on true events, a boxer is convicted of a crime that he didn't commit and spends the next twenty years fighting for justice. Do you know what the movie is called?

Answer: The Hurricane

In 1966 New Jersey, boxer Rubin "Hurricane" Carter (Denzel Washington) is convicted and sent to prison for murder. Claiming innocence, Carter fights for freedom but loses a new trial. Inspired by a book Carter wrote, a young American man and his Canadian benefactors move to the U.S. and gather evidence that will clear Carter, who is set free by a Federal judge.
12. Can you name this film, where a group of unsuccessful, would-be superheroes attempt to free the real thing from a supervillain?

Answer: Mystery Men

Captain Amazing has cleaned up Champion City to the point where he has no more to do. He has his nemesis, Casanova Frankenstein, released from an asylum, but is captured by the villain.
A team of second rate superheroes tries to rescue Amazing, but instead kill him. Finding their courage and strength in numbers, the team harnesses their powers and defeat Frankenstein, winning the acclaim of the city.
13. What is this film called? In a Jewish ghetto, in occupied Poland, in 1944, a man overhears a radio broadcast and begins spreading rumors to his fellow Jews, giving them hope that rescue may be coming soon.

Answer: Jakob the Liar

Jakob Heym (Robin Williams) an inmate of a Jewish ghetto in 1944 Poland, overhears a radio broadcast about Soviet offensives. To keep up morale, he begins inventing tales of imminent liberation. When the Nazis learn of the rumors, Jakob turns himself in to protect his fellow inmates, as well as a young girl he has been hiding since she escaped from a train headed for an extermination camp.
14. In this film, an American adventurer leads an Egyptologist and her brother to a lost city in 1926. Can you name the movie?

Answer: The Mummy

In 1926 Cairo, an Egyptologist and her brother bribe a prison warden to release an American adventurer and talk him into leading them to a lost desert city. Competing with another group of Americans, the two factions find the city, but unwittingly unleash an ancient, evil wizard, who harvests body parts from the living and plans on taking over the world.
15. What is the name of this movie, a story about the disintegration of an outwardly normal American family's life?

Answer: American Beauty

Lester Burnham (Kevin Spacey), wife Carolyn (Annette Bening), and 16-year old daughter Jane (Thora Birch) seem like a normal suburban family. In truth, Lester is having a midlife crisis, Carolyn is having an affair, and Jane is unhappy and embarrassed by her parents. When a new family with their own problems moves in next door, interactions between the neighbors end in tragedy.
16. What's the title of this film, about the fear and confusion caused by a serial killer's rampage in New York City in the summer of 1977?

Answer: Summer of Sam

Spike Lee directed this tale of the fear and mistrust among the residents of an Italian-American neighborhood in The Bronx during the height of the Son of Sam killings in 1977. Rumors and misinformation cause a group of friends to suspect one of their own, as any hint of odd behavior leads to suspicion and violence.
17. Do you know the name of this movie, where two Irish-American brothers become folk heroes after going on a crusade to rid their city of gangsters?

Answer: The Boondock Saints

Irish-American brothers Connor and Murphy MacManus run afoul of Russian mobsters, killing two of them in self-defense. They turn themselves in to the police, but are not charged. While waiting in a cell, they receive a message from God telling them to eliminate evil, and upon their release, they declare war on all gangsters. An FBI agent tracking the boys joins them, and they and their long-lost hitman father set out to rid Boston of crime.
18. Can you name this film, where a late 18th century New York constable is sent to investigate a series of murders in a small farming village?

Answer: Sleepy Hollow

In 1799, New York City police constable Ichabod Crane (Johnny Depp) is sent upstate to the town of Sleepy Hollow to investigate several beheadings. The townspeople swear that the culprit is a
"Headless Horseman", which Crane doesn't believe in until he sees it for himself. After finding the grave of a vicious Hessian soldier from the Revolutionary War, Crane learns that the Horseman is controlled by a witch, seeking revenge on a rich landowner and his family.
19. Do you know the title of this movie, where two angels who were banished by God try to return to Heaven, even though it may undo Creation?

Answer: Dogma

Kevin Smith directed this controversial film where angels Bartleby and Loki, banished to Wisconsin after defying God, try to get back into Heaven by using a church's rededication and blessing ceremony to cleanse them of sin. The last descendant of Jesus, a forgotten disciple, and two slacker prophets, as well as demons from Hell, try to stop the pair, as their success would prove God wrong and undo all Creation.
20. An unhappy office worker and his two companions plot revenge against their soulless company in this comedy. Can you name the movie?

Answer: Office Space

Software engineer Peter Gibbons hates his job and his life. His girlfriend talks him into attending a therapy session, but the therapist has a heart attack. Peter changes, avoiding work and responsibility and breaking up with his cheating girlfriend. When his two friends are laid off while Peter gets a promotion, the three plot to steal company money by computer, a small amount at a time, but the software malfunctions and a large amount of money goes missing.
Source: Author Reamar42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. 90s Movie Trivia Average
2. Classic 1990s Movies Average
3. Top Movies of 1993 Average
4. Top Movies of 1999 Average
5. One Name Title Movies of the Nineties Average
6. Top Movies of 1990 Average
7. Popular Movies Of 1999 Average
8. Top Movies of 1995 Average
9. Top Movies of 1996 Average
10. Top Movies of 1991 Average
11. Top Movies of 1998 Average
12. Top Movies of 1992 Tough

4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us