FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 64
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 64

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 64 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between May 6th and June 3rd 1974.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,241
Updated
Oct 15 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
31
Last 3 plays: CardoQ (15/15), Guest 99 (4/15), jry63 (4/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Martian Hop"  
  Hot Chocolate
2. "School Love"  
  Gladys Knight & The Pips
3. "Oh Very Young"  
  Gordon Lightfoot
4. "Remember Me This Way"  
  Barry Blue
5. "Beyond Tomorrow"  
  The La De Da's
6. "The Streak"  
  Ray Stevens
7. "Love You Babe"  
  Coloured Balls
8. "Tiger Feet"  
  Stevie Wright
9. "Do The Spunky Monkey"  
  Gary Glitter
10. "Evie Parts 1, 2 & 3"  
  Mud
11. "(I've Been) Searchin' So Long"  
  Chicago
12. "Best Thing That Ever Happened"  
  Digby Richards
13. "Sundown"  
  Perry Como
14. "Emma"  
  The Ran-Dells
15. "Too Pooped To Pop"  
  Cat Stevens





Select each answer

1. "Martian Hop"
2. "School Love"
3. "Oh Very Young"
4. "Remember Me This Way"
5. "Beyond Tomorrow"
6. "The Streak"
7. "Love You Babe"
8. "Tiger Feet"
9. "Do The Spunky Monkey"
10. "Evie Parts 1, 2 & 3"
11. "(I've Been) Searchin' So Long"
12. "Best Thing That Ever Happened"
13. "Sundown"
14. "Emma"
15. "Too Pooped To Pop"

Most Recent Scores
Today : CardoQ: 15/15
Today : Guest 99: 4/15
Today : jry63: 4/15
Today : awr1051: 15/15
Today : Guest 216: 0/15
Today : Guest 71: 6/15
Today : Guest 67: 6/15
Today : Gonzogirl: 5/15
Today : Minister: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Martian Hop"

Answer: The Ran-Dells

"Martian Hop" from The Ran-Dells debuted in the Australian Singles Chart on August 31st 1963 and re-debuted in the Australian Singles Chart on May 6th 1974.

The highest Australian chart peak was 44.

Highest worldwide peak was two (Canada).
2. "School Love"

Answer: Barry Blue

"School Love" from Barry Blue debuted in the Australian Singles Chart on May 13th 1974.

The highest Australian chart peak was 31.

Highest worldwide peak was three (Denmark).
3. "Oh Very Young"

Answer: Cat Stevens

"Oh Very Young" from Cat Stevens debuted in the Australian Singles Chart on May 13th 1974.

The highest Australian chart peak was 19.

Highest worldwide peak was nine (Canada).

Album: "Buddha and The Chocolate Box" (1974).
4. "Remember Me This Way"

Answer: Gary Glitter

"Remember Me This Way" from Gary Glitter debuted in the Australian Singles Chart on May 13th 1974.

The highest Australian chart peak was 33.

Highest worldwide peak was three (United Kingdom).
5. "Beyond Tomorrow"

Answer: Perry Como

"Beyond Tomorrow" from Perry Como debuted in the Australian Singles Chart on May 13th 1974.

The highest Australian chart peak was 47.
6. "The Streak"

Answer: Ray Stevens

"The Streak" from Ray Stevens debuted in the Australian Singles Chart on May 13th 1974.

The highest Australian chart peak was two.

The song peaked at number one in:
Canada.
New Zealand.
United Kingdom.
United States.

Album: "Boogity Boogity" (1974).
7. "Love You Babe"

Answer: Coloured Balls

"Love You Babe" from Coloured Balls debuted in the Australian Singles Chart on May 20th 1974.

The highest Australian chart peak was 42.
8. "Tiger Feet"

Answer: Mud

"Tiger Feet" from Mud debuted in the Australian Singles Chart on May 20th 1974.

The highest Australian chart peak was 43.

The song peaked at number one in"
Belgium.
Ireland.
The Netherlands.
United Kingdom.

Album: "Mud Rock Volume 1" (1974).
9. "Do The Spunky Monkey"

Answer: Digby Richards

"Do The Spunky Monkey" from Digby Richards debuted in the Australian Singles Chart on May 27th 1974.

The highest Australian chart peak was 21.

Album: "Digby Richards" (1974).
10. "Evie Parts 1, 2 & 3"

Answer: Stevie Wright

"Evie Parts 1, 2 & 3" from Stevie Wright debuted in the Australian Singles Chart on May 27th 1974.

The highest Australian chart peak was one.

Album: "Hard Road" (1974).
11. "(I've Been) Searchin' So Long"

Answer: Chicago

"(I've Been) Searchin' So Long" from Chicago debuted in the Australian Singles Chart on June 3rd 1974.

The highest Australian chart peak was 44.

Highest worldwide peak was five (Chicago).

Album: "Chicago VII" (1974).
12. "Best Thing That Ever Happened"

Answer: Gladys Knight & The Pips

"Best Thing That Ever Happened" from Gladys Knight & The Pips debuted in the Australian Singles Chart on June 3rd 1974.

The highest Australian chart peak was 46.

Highest worldwide peak was three (United States).

Cover version of: Ray Price - "You're The Best Thing That Ever Happened To Me" (1973).

Album: "Imagination" (1973).
13. "Sundown"

Answer: Gordon Lightfoot

"Sundown" from Gordon Lightfoot debuted in the Australian Singles Chart on June 3rd 1974.

The highest Australian chart peak was four.

The song peaked at number one in:
Canada.
South Africa.
United States.

Album: "Sundown" (1974).
14. "Emma"

Answer: Hot Chocolate

"Emma" from Hot Chocolate debuted in the Australian Singles Chart on June 3rd 1974.

The highest Australian chart peak was six.

Highest worldwide peak was two (Belgium, The Netherlands and New Zealand).

Album: "Cicero Park" (1974).
15. "Too Pooped To Pop"

Answer: The La De Da's

"Too Pooped To Pop" from The La De Da's debuted in the Australian Singles Chart on June 3rd 1974.

The highest Australain chart peak was 24.

Cover version of: Chuck Berry - "Let It Rock (1960)".
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/15/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us