FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 68
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 68

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 68 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between August 19th and September 16th 1974.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,351
Updated
Oct 23 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
35
Last 3 plays: xchasbox (12/15), Minister (15/15), Guest 136 (7/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "The Night Chicago Died"  
  Roberta Flack
2. "Feel Like Makin' Love"  
  Cat Stevens
3. "Too Big"  
  Glen Campbell
4. "Beach Baby"  
  Brian Cadd
5. "Can I Sit Next To You, Girl"  
  The First Class
6. "Go Chase Your Rainbow"  
  AC/DC
7. "Let Go"  
  Barry White
8. "(You're) Having My Baby"  
  Paul Anka
9. "Another Saturday Night"  
  The Rolling Stones
10. "Bonaparte's Retreat"  
  Buck Owens
11. "The Bangin' Man"  
  Bobby Russell
12. "It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)"  
  Paper Lace
13. "(It's A) Monster's Holiday"  
  Sherbet
14. "Silvery Moon"  
  Slade
15. "Can't Get Enough Of Your Love, Babe"  
  Suzi Quatro





Select each answer

1. "The Night Chicago Died"
2. "Feel Like Makin' Love"
3. "Too Big"
4. "Beach Baby"
5. "Can I Sit Next To You, Girl"
6. "Go Chase Your Rainbow"
7. "Let Go"
8. "(You're) Having My Baby"
9. "Another Saturday Night"
10. "Bonaparte's Retreat"
11. "The Bangin' Man"
12. "It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)"
13. "(It's A) Monster's Holiday"
14. "Silvery Moon"
15. "Can't Get Enough Of Your Love, Babe"

Most Recent Scores
Today : xchasbox: 12/15
Today : Minister: 15/15
Today : Guest 136: 7/15
Today : Guest 76: 12/15
Today : Guest 206: 1/15
Today : james1947: 15/15
Today : Mindthe_gap: 9/15
Today : Guest 71: 9/15
Today : Guest 4: 9/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "The Night Chicago Died"

Answer: Paper Lace

"The Night Chicago Died" from Chicago debuted in the Australian Singles Chart on August 19th 1974.

The highest Australian chart peak was one.

The song peaked at number one in:
Australia.
New Zealand.
United States.

Album: "Paper Lace and Other Bits Of Material" (1974).
2. "Feel Like Makin' Love"

Answer: Roberta Flack

"Feel Like Makin' Love" from Roberta Flack debuted in the Australian Singles Chart on August 19th 1974.

The highest Australian chart peak was 13.

The song peaked at number one in:
Canada.
United States.

Grammy nominations:
*Record Of The Year - 1975.
*Song Of The Year - 1975.
*Best Female Pop Vocal Performance - 1975.

Album: "Feel Like Makin' Love" (1975).
3. "Too Big"

Answer: Suzi Quatro

"Too Big" from Suzi Quatro debuted in the Australian Singles Chart on August 19th 1974.

The highest Australian chart peak was 13.

Highest worldwide peak was six (West Germany).

Album: "Quatro" (1974).
4. "Beach Baby"

Answer: The First Class

"Beach Baby" from The First Class debuted in the Australian Singles Chart on August 19th 1974.

The highest Australian chart peak was 11.

Highest worldwide peak was one (Canada).

Album: "The First Class" (1974).
5. "Can I Sit Next To You, Girl"

Answer: AC/DC

"Can I Sit Next To You, Girl" from AC/DC debuted in the Australian Singles Chart on August 26th 1974.

The highest Australian chart peak was 50.

AC/DC's debut single.
6. "Go Chase Your Rainbow"

Answer: Bobby Russell

"Go Chase Your Rainbow" from Bobby Russell debuted in the Australian Singles Chart on August 26th 1974.

The highest Australian chart peak was 25.
7. "Let Go"

Answer: Brian Cadd

"Let Go" from Brian Cadd debuted in the Australian Singles Chart on August 26th 1974.

The highest Australian chart peak was ten.

Album: "Moonshine" (1974).
8. "(You're) Having My Baby"

Answer: Paul Anka

"(You're) Having My Baby" from Paul Anka feat. Odia Coates debuted in the Australian Singles Chart on August 26th 1974.

The highest Australian chart peak was two.

The song peaked at number one in:
Canada.
United States.

Album: "Anka" (1974).
9. "Another Saturday Night"

Answer: Cat Stevens

"Another Saturday Night" from Cat Stevens debuted in the Australian Singles Chart on September 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 15.

Highest worldwide peak was one (Canada).

Cover version of: Sam Cooke - "Another Saturday Night" (1963).
10. "Bonaparte's Retreat"

Answer: Glen Campbell

"Bonaparte's Retreat" from Glen Campbell debuted in the Australian Singles Chart on September 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was four.

Album: "Houston (I'm Comin' To See You)" (1974).
11. "The Bangin' Man"

Answer: Slade

"The Bangin' Man" from Slade debuted in the Australian Singles Chart on September 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 48.

Highest worldwide peak was three (Ireland and United Kingdom).
12. "It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)"

Answer: The Rolling Stones

"It's Only Rock 'n Roll (But I Like It)" from The Rolling Stones debuted in the Australian Singles Chart on September 2nd 1974.

The highest Australian chart peak was 17.

Highest worldwide peak was six (Ireland).

Album: "It's Only Rock 'n Roll" (1974).
13. "(It's A) Monster's Holiday"

Answer: Buck Owens

"(It's A) Monster's Holiday" from Buck Owens debuted in the Australian Singles Chart on September 9th 1974.

The highest Australian chart peak was 20.

Album: "It's A Monster's Holiday" (1974).
14. "Silvery Moon"

Answer: Sherbet

"Silvery Moon" from Sherbet debuted in the Australian Singles Chart on September 9th 1974.

The highest Australian chart peak was five.

Album: "Slipstream" (1974).
15. "Can't Get Enough Of Your Love, Babe"

Answer: Barry White

"Can't Get Enough Of Your Love, Babe" from Barry White debuted in the Australian Singles Chart on September 16th 1974.

The highest Australian chart peak was 23.

Highest worldwide peak was one (United States).

Album: "Can't Get Enough" (1974).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/23/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us