FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dancing the Night Away
Quiz about Dancing the Night Away

Dancing the Night Away Trivia Quiz


Get your dancing shoes on, because this quiz is about songs which have dance, dancer or dancing in the title. See how many questions you can answer correctly. Good luck!

A multiple-choice quiz by Kalibre. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Bands and Singers in Songs
  8. »
  9. Dancing in Songs

Author
Kalibre
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
421,191
Updated
Oct 10 25
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
48
Last 3 plays: Guest 49 (3/10), Guest 107 (9/10), Jordan045 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. 'Dancing With Tears in My Eyes' was a hit for which band? Hint


Question 2 of 10
2. Which influential songwriter recorded 'Dance Me to the End of Love'? Hint


Question 3 of 10
3. Which band had chart success with 'Dance Yourself Dizzy'? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these groups sang 'Save the Last Dance for Me'? Hint


Question 5 of 10
5. In which year was 'Dancing Queen' a huge hit for ABBA? Hint


Question 6 of 10
6. 'Mary Jane's Last Dance' was sung by which American band? Hint


Question 7 of 10
7. Which legendary artist gave us 'Tiny Dancer'?
Hint


Question 8 of 10
8. Who recorded 'John I'm Only Dancing'?
Hint


Question 9 of 10
9. Which one of these divas sang 'Private Dancer'? Hint


Question 10 of 10
10. 'Dancing in the Street' was a song by which of the following? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 10 2025 : Guest 49: 3/10
Oct 10 2025 : Guest 107: 9/10
Oct 10 2025 : Jordan045: 6/10
Oct 10 2025 : wyambezi: 10/10
Oct 10 2025 : Guest 47: 8/10
Oct 10 2025 : Guest 174: 10/10
Oct 10 2025 : Guest 94: 4/10
Oct 10 2025 : cardsfan_027: 10/10
Oct 10 2025 : toonces21: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Dancing With Tears in My Eyes' was a hit for which band?

Answer: Ultravox

'Dancing with Tears in My Eyes' was a song from the British band Ultravox (formed in London in 1974).

It was released in 1984 as the second single from their 'Lament' album. It became a big hit, reaching number three on the UK Singles Chart. It also made the top ten in several other European countries. Two of their other singles are 'Hymn' and 'Love's Great Adventure'.
2. Which influential songwriter recorded 'Dance Me to the End of Love'?

Answer: Leonard Cohen

'Dance Me to the End of Love' is a song by Canadian singer and songwriter Leonard Cohen, born in Montreal, Quebec in 1934.

Although the song didn't achieve significant success when it was released in 1984, it has grown in popularity throughout the years and is now regarded as one of his iconic songs. Some of his other songs are 'Hallelujah', 'Suzanne' and 'So Long Marianne'. Leonard passed away in 2016.
3. Which band had chart success with 'Dance Yourself Dizzy'?

Answer: Liquid Gold

'Dance Yourself Dizzy' was recorded by the British band Liquid Gold in 1980. They were a disco band that originated from Brackley, Northamptonshire, England.

The song was a big hit for them in the UK, reaching number two on the charts. Other singles of theirs include 'Substitute', 'The Night, the Wine and the Roses' and 'Anyway You Do It'.
4. Which of these groups sang 'Save the Last Dance for Me'?

Answer: The Drifters

'Save the Last Dance for Me' was recorded by the American vocal group The Drifters, who formed in 1953 in New York City.

It reached number one on the U.S. Billboard Hot 100 and number two on the UK Singles Chart in 1960. Other singles of the group are 'Up on the Roof', 'Under the Boardwalk' and 'On Broadway'.
5. In which year was 'Dancing Queen' a huge hit for ABBA?

Answer: 1976

From their album 'Arrival' 'Dancing Queen' was released on August 16th, 1976, by the Swedish band ABBA (formed in 1972 in Stockholm).

The song was a global hit, topping the charts in several countries, including the UK, the U.S., Australia and Sweden. Among their many hit singles are 'Waterloo', 'Take a Chance on Me' and 'Knowing Me, Knowing You'.
6. 'Mary Jane's Last Dance' was sung by which American band?

Answer: Tom Petty and the Heartbreakers

'Mary Jane's Last Dance' was a song from Tom Petty and the Heartbreakers, who formed in 1963 in Gainesville, Florida, U.S.

It was released in 1993 and reached number 14 on the U.S. Billboard Hot 100. It also peaked at number five in Canada and number two in Portugal. Among the band's other hits are 'American Girl', 'Refugee' and 'Learning to Fly'. Tom passed away in 2017 from an accidental drug overdose.
7. Which legendary artist gave us 'Tiny Dancer'?

Answer: Elton John

'Tiny Dancer' is a single by British singer and songwriter Elton John, who was born Reginald Kenneth Dwight in 1946 in Pinner, Middlesex, England.

It wasn't a big chart success in the UK and made number 41 on the U.S. Billboard Hot 100. Some of Elton's other hits are 'I'm Still Standing', 'Rocket Man' and 'Your Song'.
8. Who recorded 'John I'm Only Dancing'?

Answer: David Bowie

'John, I'm Only Dancing' is a song by British singer, David Bowie, who was born in Brixton, London, in 1947.

The single wasn't released in the U.S. due to its suggestive content. However, it peaked in the UK at number 12. Among his other singles are 'Life on Mars', 'Space Oddity', 'Starman' and 'Heroes'.
9. Which one of these divas sang 'Private Dancer'?

Answer: Tina Turner

'Private Dancer' is a song by American singer Tina Turner, who was born Anna Mae Bullock in Brownsville, Tennessee, in 1939.

The single became a hit on the U.S. Billboard Hot 100, reaching number seven in 1984. It also reached number 26 on the UK Singles Chart. Among Tina's other singles are 'What's Love Got to Do With It', 'We Don't Need Another Hero' and 'Simply the Best'. Tina passed away in 2023.
10. 'Dancing in the Street' was a song by which of the following?

Answer: Martha and the Vandellas

The single 'Dancing in the Street' was recorded by the American group Martha and the Vandellas in 1964. The group was formed in Detroit, Michigan, in 1957.

It reached number two on the U.S. Billboard Hot 100 and number four on the UK Singles Chart. Other hits of theirs are 'Jimmy Mack', 'Quicksand' and 'I'm Ready for Love'.
Source: Author Kalibre

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series More Music Quizzes:

Here are some more Music quizzes l wrote. I thought I would create lists with them. Hope you like them.

  1. David Coverdale/Whitesnake Average
  2. Deep Purple Singles and Albums Easier
  3. Rock Split Down The Middle Average
  4. Why Do These Lyrics Match Each Band? Average
  5. Dance of the Hours Easier
  6. 80s First Lines and Singers Average
  7. Who Dropped That Track? Easier
  8. Roll Up, Roll Up! Easier
  9. Dancing the Night Away Easier

10/11/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us