FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about God in Songs
Quiz about God in Songs

God in Songs Trivia Quiz


In this quiz, I'll give you some song lyrics that has some religious related thing in them then you give me the song and artist. The songs are mostly country and pop. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Something in Common
  8. »
  9. Heaven and Hell in Songs

Author
zebra101
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
305,941
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
570
- -
Question 1 of 10
1. "Here's a map and here's a Bible,
If you ever lose your way"?
Hint


Question 2 of 10
2. "He closed his little eyes, folded his little hands,
And spoke to God like he was talking to a friend,
And I said son now where'd you learn to pray like that"?
Hint


Question 3 of 10
3. "Well I finally read the good book,
And I took a good long hard look at what I'd do,
If I could do it all again"?
Hint


Question 4 of 10
4. "But, my God, it's so beautiful when the boy smiles,
Wanna hold him. Maybe I'll just sing about it"?
Hint


Question 5 of 10
5. "Lay down a list of what is wrong,
The things you've told him all along,
And pray to God he hears you"?
Hint


Question 6 of 10
6. "Singing Amen, I, I'm alive,
Singing Amen, I, I'm alive"?
Hint


Question 7 of 10
7. "Surrounded by Your glory, what will my heart feel,
Will I dance for you Jesus or in awe of you be still"?
Hint


Question 8 of 10
8. "Get a clue 'cause people change,
Thank God I did"?
Hint


Question 9 of 10
9. "I'm your imaginary friend,
And I know I'm in your prayers"?
Hint


Question 10 of 10
10. "This much I know is true,
That God blessed the broken road,
That led me straight to you"?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Here's a map and here's a Bible, If you ever lose your way"?

Answer: "Don't Forget to Remember Me" - Carrie Underwood

"Don't Forget to Remember Me" is on Carrie Underwood's first CD, "Some Hearts" (2005). Carrie Underwood won the fourth season of American Idol.
2. "He closed his little eyes, folded his little hands, And spoke to God like he was talking to a friend, And I said son now where'd you learn to pray like that"?

Answer: "Watching You" - Rodney Atkins

"Watching You" is on Rodney Atkins CD "If You're Going Through Hell"(2006). The song became his second Number One single on the Billboard U.S. Hot Country Songs chart.
3. "Well I finally read the good book, And I took a good long hard look at what I'd do, If I could do it all again"?

Answer: "Live like You Were Dying" - Tim McGraw

"Live like You Were Dying" is on Tim McGraw's CD of the same name that came out in 2004. It was named the Number One country song in 2004.
4. "But, my God, it's so beautiful when the boy smiles, Wanna hold him. Maybe I'll just sing about it"?

Answer: "Breathe (2 A.M.)" - Anna Nalick

"Breathe (2 A.M.)" is on Anna Nalick's CD "Wreck of the Day"(2005). It was her first song that was played on the radio.
5. "Lay down a list of what is wrong, The things you've told him all along, And pray to God he hears you"?

Answer: "How to Save a Life" - The Fray

"How to Save a Life" is on The Fray's CD of the same name, which came out in 2005. The song was inspired by children from a camp for troubled teens.
6. "Singing Amen, I, I'm alive, Singing Amen, I, I'm alive"?

Answer: "If Everyone Cared" - Nickelback

"If Everyone Cared" Is on Nickelback's CD "All the Right Reasons"(2005). It is a song about caring for everyone on Earth.
7. "Surrounded by Your glory, what will my heart feel, Will I dance for you Jesus or in awe of you be still"?

Answer: "I Can Only Imagine" - MercyMe

"I Can Only Imagine" is on MercyMe's CD "Almost There"(2001). It is their most popular song.
8. "Get a clue 'cause people change, Thank God I did"?

Answer: "East Northumberland High" - Miley Cyrus

"East Northumberland High" is on Miley Cyrus's CD "Meet Miley Cyrus"(2007). The song is about a boy that isn't right for her and she stopped dating.
9. "I'm your imaginary friend, And I know I'm in your prayers"?

Answer: "I'm Already There" - Lonestar

"I'm Already There" is on Lonestar's CD of the same name that came out in 2001. The song is about a man who is a truck driver and calls his home.
10. "This much I know is true, That God blessed the broken road, That led me straight to you"?

Answer: "Bless the Broken Road" - Rascal Flatts

"Bless the Broken Road" is on their "Feels Like Today" (2004) CD. In 2005 it became a Number One hit on the Billboard country music charts.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us