FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dr Seuss His Life in Rhyme
Quiz about Dr Seuss His Life in Rhyme

Dr. Seuss: His Life in Rhyme Trivia Quiz


Do you want to take this quiz? Do you like to drink Fizz? Can you answer these right? Is this quiz out of sight? Read and answer; that will do. I would not lie to you. Everything will rhyme, so read and take your time.

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People Q-S
  8. »
  9. Dr. Seuss

Author
Ilona_Ritter
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
425,112
Updated
Aug 07 26
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
46
Last 3 plays: Baldfroggie (5/10), Guest 207 (5/10), Guest 97 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. I wonder if he was born with hair, but tell me: Dr. Seuss was born where? Hint


Question 2 of 10
2. Can you tell me, or should I hide in a hut? Dr. Seuss' class at Dartmouth voted him what? Hint


Question 3 of 10
3. For which newspaper did Seuss first work? I hope his boss was not a jerk. Hint


Question 4 of 10
4. Dr. Seuss was no slug; he created an ad for which company to kill that bug? Hint


Question 5 of 10
5. More questions to answer; you're not off the hook. Before children's books became his thing, Dr. Seuss wrote which book? Hint


Question 6 of 10
6. His first children's book came out almost 20 years before the first mall. No need to be discreet; tell me on what street Dr. Seuss wrote he "Saw It All"? Hint


Question 7 of 10
7. Have you heard? Have you heard? Dr. Seuss was credited with creating which word?

Answer: (word word that rhymes with heard and word.)
Question 8 of 10
8. We are not done yet; Dr. Seuss won a bet. He could have used, herds but Dr. Seuss wrote "Green Eggs and Ham" with how many words? Hint


Question 9 of 10
9. Surprise! Surprise! Dr. Seuss won what prize? Hint


Question 10 of 10
10. Do not think about the Bard. Let's continue with Dr. Seuss; it isn't hard. What was the last book he published before his death? Tell me whether your name is Sam or Beth. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Baldfroggie: 5/10
Today : Guest 207: 5/10
Today : Guest 97: 4/10
Today : shaniatrivia: 7/10
Today : Guest 24: 2/10
Today : Guest 104: 6/10
Today : Guest 129: 4/10
Today : Chavs: 7/10
Today : Guest 216: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I wonder if he was born with hair, but tell me: Dr. Seuss was born where?

Answer: Massachusetts

Theodor Seuss Geisel was born in Springfield, Mass. His father once made beer to pour in a glass. Seuss was born in the month of March, because no month is called Septarch. The date was number two, no brothers, only sisters, I tell you.
2. Can you tell me, or should I hide in a hut? Dr. Seuss' class at Dartmouth voted him what?

Answer: Least likely to succeed

Yes, yes, it's true. I hope you knew. They voted him the least likely to succeed. At least he was not voted most likely to get skunked on weed. Also, in school, for the "Jack O'Lantern," magazine he did edit. This was long before we had Reddit.
3. For which newspaper did Seuss first work? I hope his boss was not a jerk.

Answer: The Washington Post

Dr. Seuss' first job - sold a cartoon to "The Washington Post." They thought it was the most! They paid him in dollars - twenty-five! I bet he felt so alive! This led to a great career in writing, over 60 books - so much better than fighting.
4. Dr. Seuss was no slug; he created an ad for which company to kill that bug?

Answer: Flit

A bug on a lady's head did sit. She yelled, "Quick, Henry, the Flit!" The ad did quite well. How do I know? Much Flit did sell. For Seuss, Flit gave him a job. Mr. Gisel was no slob.
5. More questions to answer; you're not off the hook. Before children's books became his thing, Dr. Seuss wrote which book?

Answer: The Pocket Book of Boners

"The Pocket Book of Boners" featured classroom papers filled with mistakes, for goodness sakes! This was Dr. Seuss's first book, but soon he'd learn children's books were his nook.
6. His first children's book came out almost 20 years before the first mall. No need to be discreet; tell me on what street Dr. Seuss wrote he "Saw It All"?

Answer: Mulberry Street

In 1937, "And to Think That I Saw It on Mulberry Street," Seuss wrote. The story does not contain a single goat. In 2021, this story faced a ban. Why? You ask. A racist drawing of a Chinese man. "This will never do," his company said. "Racism is wrong; it's true. We cannot do that; we must not publish it, we dread."
7. Have you heard? Have you heard? Dr. Seuss was credited with creating which word?

Answer: nerd

The nerd looks like a bird; at least, that's what I heard. I have seen it; it's true, and underneath was "a seersucker, too!" "If I Ran a Zoo" was published in 1950, and many children thought that it was nifty. Sadly, of his banned books, it is one of the six. I am serious; this is not one of my tricks.

Some say he did not invent that word. But he was the first to use it in writing; how absurd! In 1951, "Newsweek" used it as the slang we know today. Did Dr. Seuss invent it? I cannot truly say.
8. We are not done yet; Dr. Seuss won a bet. He could have used, herds but Dr. Seuss wrote "Green Eggs and Ham" with how many words?

Answer: 50

Words? "Green Eggs and Ham" contains only fifty. Wow! That is quite nifty. He won the bet, and Bennet Cerf did pay. "I do not like them, Sam-I-Am," the character would say. Three years before, he wrote "Cat in the Hat" and only used a few words more. Two hundred and twenty, that was enough. Dr. Seuss had the right stuff!
9. Surprise! Surprise! Dr. Seuss won what prize?

Answer: Pulitzer Prize

Let me tell you a bit more. He won the Pulitzer Prize in 1984. Why did he win it? What did he do? Come close, and I will tell you. By contributing to children's education, he did give children a chance to really live. He made reading fun for so many years. Children could read without any fears.

He was the first to win for writing children's books. Maybe you should take a couple of looks.
10. Do not think about the Bard. Let's continue with Dr. Seuss; it isn't hard. What was the last book he published before his death? Tell me whether your name is Sam or Beth.

Answer: Oh, the Places You'll Go

Alas, alas! Dr. Seuss on September 24, 1991, did pass. The last book he published, you know, was "Oh, the Places You'll Go." He let us know sometimes we may fail, and it's okay to let out a wail. However, he tells us we must always try. He even tells us why. He says, "And will you succeed? Yes, you will, indeed!"
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/7/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us