FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Was The First To Die
Quiz about Who Was The First To Die

Who Was The First To Die? Trivia Quiz


A morbid category, to be sure. I will provide the names of four famous people, all of them connected in some way, and your task is to decide which of them died before the others.

A multiple-choice quiz by Reamar42. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Who died first?

Author
Reamar42
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
421,321
Updated
Oct 03 25
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
188
Last 3 plays: Guest 108 (6/10), EstaH (5/10), Guest 38 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these famous film directors died first? Hint


Question 2 of 10
2. These four ladies were all famous movie stars. Which one died first? Hint


Question 3 of 10
3. All of these men were famous in the early days of rock and roll music. Which one of them died first? Hint


Question 4 of 10
4. These four men were all star players in the National Hockey League. Which one of them died first? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these stars of the silent film era was the first to die? Hint


Question 6 of 10
6. These four men were all huge Hollywood movie stars. Which one of them died first? Hint


Question 7 of 10
7. All of these men were British rock icons. Which one of them died first? Hint


Question 8 of 10
8. Leaders of their respective countries during World War II, which of these men was the first to die? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these men, all prominent scientists or inventors, was the first to die? Hint


Question 10 of 10
10. These four men all served as President of the United States in the 20th century. Which one of them was the first to die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 108: 6/10
Today : EstaH: 5/10
Today : Guest 38: 4/10
Today : Guest 71: 5/10
Today : Guest 139: 1/10
Today : Guest 76: 6/10
Today : Guest 68: 5/10
Today : Sheep_Dip: 7/10
Today : Guest 216: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these famous film directors died first?

Answer: John Ford

John Ford, famed for his Western films, died in 1973. Alfred Hitchcock, the "Master of Suspense", died in 1980. Otto Preminger passed away in 1986. Frank Capra died in 1991.
2. These four ladies were all famous movie stars. Which one died first?

Answer: Vivien Leigh

Vivien Leigh, star of "Gone With the Wind" (1939), died in 1967. Joan Crawford died in 1977. Bette Davis passed away in 1989. Four time Oscar winner Katherine Hepburn died in 2003.
3. All of these men were famous in the early days of rock and roll music. Which one of them died first?

Answer: Buddy Holly

Charles "Buddy" Holly died in a plane crash in 1959, along with fellow musicians Richie Valens and J.P. Richardson, also known as "The Big Bopper". Elvis Presley died in 1977. Bill Haley died in 1981 and Chuck Berry passed away in 2017.
4. These four men were all star players in the National Hockey League. Which one of them died first?

Answer: Maurice Richard

Maurice "Rocket" Richard passed away in 2000. Gordie Howe, nicknamed "Mr Hockey", died in 2016. Stan Mikita died in 2018 and Bobby Hull in 2023.
5. Which of these stars of the silent film era was the first to die?

Answer: Buster Keaton

Buster Keaton, "The Great Stoneface", died in 1966. Fellow comedian Harold Lloyd died in 1971. Charlie Chaplin died in 1977. Mary Pickford, known as "America's Sweetheart" even though she was born in Canada, died in 1979.
6. These four men were all huge Hollywood movie stars. Which one of them died first?

Answer: John Wayne

John Wayne, nicknamed "The Duke", died in 1979. Burt Lancaster passed away in 1994. Gregory Peck died in 2003 and Kirk Douglas in 2020.
7. All of these men were British rock icons. Which one of them died first?

Answer: Keith Moon

Keith Moon, drummer for "The Who", died in 1978 of a drug overdose. John Lennon, singer, guitarist, and songwriter for The Beatles, was murdered in New York City in 1980. Freddie Mercury, lead singer of Queen, died in 1991 from AIDS. David Bowie died in 2016 from liver cancer.
8. Leaders of their respective countries during World War II, which of these men was the first to die?

Answer: Franklin Roosevelt

U.S. President Franklin Roosevelt died in 1945 of a cerebral hemorrhage. Soviet leader Josef Stalin died after suffering a stroke in 1953. Former British Prime Minister Winston Churchill died in 1965 after a stroke. Chinese leader Mao Zedong died in 1976 after a series of heart attacks.
9. Which of these men, all prominent scientists or inventors, was the first to die?

Answer: Alexander Graham Bell

The inventor of the telephone, Alexander Graham Bell, died in 1922. Thomas Edison, whose inventions included the phonograph and the motion picture camera, died in 1931. Nikola Tesla, the creator of the modern power supply system, died in 1943. Albert Einstein, whose Theory of Relativity was the basis for the atomic bomb and nuclear power, died in 1955.
10. These four men all served as President of the United States in the 20th century. Which one of them was the first to die?

Answer: Dwight Eisenhower

Dwight D. Eisenhower was Supreme Allied Commander during World War II and served as President from 1953-1961. He died in 1969. Harry S. Truman became President on the death of Franklin Roosevelt in 1945 and served until 1953. He died in 1972. Lyndon B. Johnson became President in 1963 upon the death of John F. Kennedy and served until 1969. Johnson passed away in 1973. Richard M. Nixon was President from 1969 until he resigned in 1974. Nixon died in 1994.
Source: Author Reamar42

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/3/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us