FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NonPremier League Nicknames
Quiz about NonPremier League Nicknames

Non-Premier League Nicknames Trivia Quiz


How well do you know the nicknames of teams outside the Premier League?

A multiple-choice quiz by GoodVibe. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nicknames & Mascots

Author
GoodVibe
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
320,275
Updated
Jul 23 22
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
1153
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 25
1. What bird is the nickname for Altrincham? Hint


Question 2 of 25
2. Which team is nicknamed the Tractor Boys? Hint


Question 3 of 25
3. What club is named for its furniture? Hint


Question 4 of 25
4. Leicester City had a little-used nickname based on a former ground.


Question 5 of 25
5. What is the nickname for Yeovil Town?

Answer: (One Word)
Question 6 of 25
6. What is Watford's nickname? Hint


Question 7 of 25
7. Which of these four teams got its nickname after a legendary statue? Hint


Question 8 of 25
8. Which of these clubs was nicknamed after a pub? Hint


Question 9 of 25
9. What team is nicknamed the Minstermen? Hint


Question 10 of 25
10. What bird is the nickname for Sheffield Wednesday?

Answer: (One Word)
Question 11 of 25
11. What club is known by its nicknames of The Exiles and the Ironsides? Hint


Question 12 of 25
12. Kettering Town got its nickname from its stadium being on the grounds of a war site.


Question 13 of 25
13. What former manager allegedly gave Peterborough United its nickname? Hint


Question 14 of 25
14. What is Darlington's nickname? Hint


Question 15 of 25
15. What industry gave Crewe Alexandria its nickname? Hint


Question 16 of 25
16. Which team is known as the Royals?

Answer: (One Word)
Question 17 of 25
17. What industry gave Walsall its nickname? Hint


Question 18 of 25
18. What drink gave Burton Albion its nickname? Hint


Question 19 of 25
19. Charlton Athletic got its nickname from an insect.


Question 20 of 25
20. What club is known as the Cod'eads or Mariners? Hint


Question 21 of 25
21. What club is nicknamed The Grecians? Hint


Question 22 of 25
22. What is the nickname for Boston United and Plymouth Argyle?

Answer: (One Word)
Question 23 of 25
23. What is Derby County's nickname?

Answer: (One Word)
Question 24 of 25
24. What is the nickname of Merthyr Tydfil? Hint


Question 25 of 25
25. Their nickname is the Stags. They joined the Football League in 1931 when they were elected to Division Three (South). At the end of the 2008-09 season they finished second last in League Two, and were relegated from the Football League. What is the name of this club? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What bird is the nickname for Altrincham?

Answer: Robins

Altrincham was founded in 1891. The team became famous for avoiding relegation for three consecutive seasons (2005-06 through 2007-08) as a result of other teams' misfortunes. The team shuffled between the Conference National and the Northern Premier League (there was no Conference North until 2004) for eight years until 2005. Altrincham spent 2009-10 in the Conference National.
2. Which team is nicknamed the Tractor Boys?

Answer: Ipswich Town

The nickname is supposedly done out of mockery, but it is named for its agricultural heritage. The East Anglia club has a rivalry with Norwich City. Ipswich Town spent two season in the Premier League before being relegated to Division One (previous name for the Football League Championship) in 2003.
3. What club is named for its furniture?

Answer: Wycombe Wanderers

Wycombe was developed by a group of furniture makers in 1887, thus the nickname "Chairboys." In 2009, Wycombe finished third in League Two to earn promotion to the third tier of English Football, League One.
4. Leicester City had a little-used nickname based on a former ground.

Answer: True

Leicester City was known as the Filberts, after its former home ground at Filbert Street. The team moved to Walkers Stadium in 2002. The club also is known as the Foxes, whose image was first used in 1948 to reflect its hunting heritage; the club mascot is Filbert Fox. Leicester were promoted to the Championship at the end of the 2008-09 season as League One champions.
5. What is the nickname for Yeovil Town?

Answer: Glovers

Yeovil Town is nicknamed for its links to the glovemaking industry. The Glovers joined the Football League in 2003 and at the end of their second season (2004-05) were promoted to League One.
6. What is Watford's nickname?

Answer: Hornets

Watford's home strip is black and yellow. The club's most famous fan is honorary life president Elton John. Watford played in the FA Premier League for one season, in 1999-2000, and again for one season in 2006-07.

Watford has a rivalry with Luton Town. The sides met in 2006 as members of the Championship. In the years after, Watford had the one-year stay in the Premier League, while Luton Town slowly declined, went into administration, and ceased to be a member of the Football League, when it was relegated to the Conference National at the end of the 2008-09 season; ending 89 unbroken years as members of the Football League.
7. Which of these four teams got its nickname after a legendary statue?

Answer: Lincoln City

The Lincoln Imp is a legend from 14th century England. Two mischievous imps vandalised the Lincoln Cathedral. One imp threw rocks at an angel and was turned to stone. The other was given a chance to escape after cowering under a table. Another legend shows the escaped imp returning to its old ways and eventually being turned to stone in Grimsby. Lincoln City was a foundation member of Division Two in 1892.
8. Which of these clubs was nicknamed after a pub?

Answer: Tamworth

Tamworth is known as the Lambs, who play on Lamb Ground, which was named after the Lamb's Inn pub. Tamworth won the Conference North in 2009 to earn promotion to the Conference National.
9. What team is nicknamed the Minstermen?

Answer: York City

The team is named after the landmark of York Minister, one of the largest Gothic cathedrals in Northern Europe. York City was a member of the Football League for 75 years from 1929 to 2004, when they were relegated to the Conference National.
10. What bird is the nickname for Sheffield Wednesday?

Answer: Owls

Owlerton is a suburb of Sheffield; a visitor of the city drew a cartoon depicting Sheffield Wednesday as an owl. The team plays its home games at Hillsborough Stadium, the site of the infamous 1989 FA Cup semi-final disaster, betwen Liverpool and Nottingham Forest, when 96 fans were crushed to death. The team joined the Division One of the Football League in 1892.
11. What club is known by its nicknames of The Exiles and the Ironsides?

Answer: Newport County

Newport County is one of a handful of Welsh clubs playing in England's football leagues. The original Newport County went out of business in 1989 and a reformed version joined the Hellenic League, four divisions out of the Football League. The new club is nicknamed the Exiles after having to play a number of seasons in Gloucestershire and the Ironsides for its ties to heavy industry.

They became an inaugural member of Conference South in 2004, two steps from its former Football League glory days.
12. Kettering Town got its nickname from its stadium being on the grounds of a war site.

Answer: False

Kettering Town is known as the Poppies, as Rockingham Road is built on the site of a former poppy field. They were promoted to the Conference National at the end of the 2007-08 season, after after winning the Conference North.
13. What former manager allegedly gave Peterborough United its nickname?

Answer: Pat Tirrel

Tirrel supposedly said in 1921 that he was looking for "Posh players for a posh city," hence the nickname "The Posh". They joined Division Four of the Football League in 1960 (when Gateshead failed to gain re-election), and were crowned Division Four champions at their first attempt!
14. What is Darlington's nickname?

Answer: Quakers

Darlington has the historic influence of the Quakers. They joined the Football League in 1921, and their first title came along 3 years later; when they were crowned Division Three (North) champions.
15. What industry gave Crewe Alexandria its nickname?

Answer: Railways

Crewe Alexandria is nicknamed The Railwaymen, which was named after the once-mighty Crewe Works. They joined the Football League in 1892 as a foundation member of Division Two, but failed to gain re-election in 1896 when they finished last. They rejoined in 1921 as a foundation member of Division Three (North).
16. Which team is known as the Royals?

Answer: Reading

Reading is located in the Royal Country of Berkshire. The club won promotion to the Premiership for the first time in 2006 (Reading was founded in 1871), after a record setting 106 points in the Championship. Their stay in the Premier League lasted two seasons.
17. What industry gave Walsall its nickname?

Answer: Saddles

The Saddlers were founded in 1888. The West Midlands club won their first title in 1959-60, when they finished the season as Division Four champions.
18. What drink gave Burton Albion its nickname?

Answer: Beer

The Brewers were founded in 1950 and earned the first ever promotion to the Football League in 2009, as Conference National champions. Burton lost its first ever Football League game 1-3 at Shrewsbury Town, but won at home 5-2 against Morecambe a week later.
19. Charlton Athletic got its nickname from an insect.

Answer: False

The club got its name from the haddock, later becoming 'Addicks' after local fish and chip shop and the corruption of the word. Charlton joined the Football League in 1921, as a member of the expanded Division Three (South).
20. What club is known as the Cod'eads or Mariners?

Answer: Grimsby Town

Grimsby Town joined the Football League in 1892 as a foundation member of Division Two. Grimsby Town barely survived in season 2008-09, when they avoided the drop from League Two and out of the Football League. They were second last and in the drop zone with 8 games to play.

They then won four and drew two to survive. For years, Grimsby Town and their local rivals Hull City played on Christmas day.
21. What club is nicknamed The Grecians?

Answer: Exeter City

Exeter City were formed in 1904 by the merger of Exeter United and St Sidwell's United. In 1908 the club's supporters voted to adopt the local nickname for residents of St Sidwell's. This is most likely origin of the nickname, but there are several others.

Exeter City joined the Football League in 1920 as a foundation member of Division Three (South), and lost their membership 83 years later when they finished second last in Division Three (now League Two). They returned after 5 years in the Football Conference, and after one season won promotion to League One. Fans of the club include Chris Martin and the late Michael Jackson.
22. What is the nickname for Boston United and Plymouth Argyle?

Answer: Pilgrims

The Pilgrims nickname refers to those who fled England for America. Plymouth Argyle were a foundation member of Division Three (South) in 1920. Boston United were members of the Football League for 5 season from from 2002 to 2007.
23. What is Derby County's nickname?

Answer: Rams

Derby County were a foundation member of the Football League in 1888, and won two League Championships: 1971-72 and 1974-75. In 2007-08, Derby County had one of the worst seasons in Premier League history, winning just once and losing 29 of their 38 games.
24. What is the nickname of Merthyr Tydfil?

Answer: Martyrs

Merthyr Tydfil is a Welsh club that play in the Southern Premier League (joined in 1946). They spent six seasons in the Football Conference (1989-1995).
25. Their nickname is the Stags. They joined the Football League in 1931 when they were elected to Division Three (South). At the end of the 2008-09 season they finished second last in League Two, and were relegated from the Football League. What is the name of this club?

Answer: Mansfield Town

The Stags of Mansfield Town were members of the Football League for 78 years. Their highest position was one season in Division Two, when they finished second last in 1977-78. They won two titles: Division Four champions in 1974-75 and Division Three champions in 1976-77.
Source: Author GoodVibe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us