FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UK Football Mascots  2
Quiz about UK Football Mascots  2

UK Football Mascots [2] Trivia Quiz


This is my 2nd quiz on Football Mascots in the UK, and contains some more obscure mascots. Enjoy, and keep following the mascot world!

A multiple-choice quiz by burtfro. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nicknames & Mascots

Author
burtfro
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
179,506
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
819
- -
Question 1 of 15
1. Which was the name of non-league side Hendon's mascot? Hint


Question 2 of 15
2. Which was the name of Manchester City's mascot? Hint


Question 3 of 15
3. Which was the name of the Crewe Alexandra mascot? Hint


Question 4 of 15
4. Which sort of animal was Gillingham mascot Tommy Trublew? Hint


Question 5 of 15
5. The only hippo mascot was found at which club? Hint


Question 6 of 15
6. Which was the name of the Chesterfield mascot? Hint


Question 7 of 15
7. Which was the name of the Grimsby mascot? Hint


Question 8 of 15
8. Rover was the mascot at which club? Hint


Question 9 of 15
9. Which was the name of the Carlisle mascot? Hint


Question 10 of 15
10. Which was the name of the Cheltenham Town mascot? Hint


Question 11 of 15
11. Theo the Wyvern was the mascot at which club? Hint


Question 12 of 15
12. Which was the name of the mascot at Farnboro? Hint


Question 13 of 15
13. Spyty the Dog was the mascot at Welsh Side Newport County.


Question 14 of 15
14. Which was the name of the mascot and the now-defunct Chester City? Hint


Question 15 of 15
15. One of the mascots at Peterboro is Peter Burrow.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which was the name of non-league side Hendon's mascot?

Answer: Monty the Lamb

An extremly tough one to start, but you may have guessed correctly.
2. Which was the name of Manchester City's mascot?

Answer: Moonchester

Moonchester was an extremly original mascot and had an alien costume. Bluey was the mascot of Ipswich Town.
3. Which was the name of the Crewe Alexandra mascot?

Answer: Gresty the Lion

Kingsley was Reading's, and Jude the Cat was QPR.
4. Which sort of animal was Gillingham mascot Tommy Trublew?

Answer: Horse

Tommy was one of only two horse mascots, the other being Ipswich's Bluey Horse.
5. The only hippo mascot was found at which club?

Answer: Stoke City

The mascot in question is Pottermus Hippo. Bury was Robby the Bobby, Hartlepool had Hangus the Monkey, and West Ham had Harry the Hammer.
6. Which was the name of the Chesterfield mascot?

Answer: Chester Field Mouse

The Chesterfield Mouse was the only mouse mascot.
7. Which was the name of the Grimsby mascot?

Answer: Mighty Mariner

Mr Posh belonged to Peterboro, Pilgrim Pete with Plymouth, and Bodger with Wycombe.
8. Rover was the mascot at which club?

Answer: Tranmere Rovers

Blackburn with Roar Lion, Bristol Rovers had Captain Gas, and Tamworth had Benny Buck.
9. Which was the name of the Carlisle mascot?

Answer: Olga the Fox

Freddy the Fox was actually the mascot at Halifax Town.
10. Which was the name of the Cheltenham Town mascot?

Answer: Whaddney the Robin

Rockin' Robin was Swindon Town, and Harry the Harrier was Kidderminster Harriers.
11. Theo the Wyvern was the mascot at which club?

Answer: Leyton Orient

Lincoln City had Poacher the Imp, Burton Albion was Billy Brewer, and
Accrington was Stan the Monkey.
12. Which was the name of the mascot at Farnboro?

Answer: Borobug

Boro Bear was Stevenage, Lenny the Lion was Shrewsbury, and Sandy the Lion was Southport.
13. Spyty the Dog was the mascot at Welsh Side Newport County.

Answer: True

Other Welsh mascots included Shaggy at Merthyr Tydfill.
14. Which was the name of the mascot and the now-defunct Chester City?

Answer: Centurion

Obviously referring to the city's Roman heritage. Alex the Greek was one of the mascots at Exeter.
15. One of the mascots at Peterboro is Peter Burrow.

Answer: True

Another mascot at Peterboro was the infamous Mr Posh.
Source: Author burtfro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us