FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UK Football Mascots  1
Quiz about UK Football Mascots  1

UK Football Mascots [1] Trivia Quiz


Forget the actual game of soccer. The real reason people go to football matches is to see the hilarious mascots. This quiz gives a brief insight into the wonderful world of mascots!

A multiple-choice quiz by burtfro. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nicknames & Mascots

Author
burtfro
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
178,804
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
6 / 15
Plays
1112
Last 3 plays: robins5 (9/15), Guest 5 (4/15), Guest 217 (1/15).
- -
Question 1 of 15
1. What was the name of Northampton Town's mascot? Hint


Question 2 of 15
2. What was the name of the Arsenal mascot? Hint


Question 3 of 15
3. What was the name of the Millwall mascot? Hint


Question 4 of 15
4. What was the name of the Port vale mascot? Hint


Question 5 of 15
5. Eddie the Eagle was the mascot of which English side? Hint


Question 6 of 15
6. What was the name of the Wycombe Wanderers mascot? Hint


Question 7 of 15
7. What was the name of the mascot of Stockport County? Hint


Question 8 of 15
8. The mascot of which side was elected mayor of its town? Hint


Question 9 of 15
9. What was the name of the mascot at Cardiff City? Hint


Question 10 of 15
10. What was the name of the Reading mascot? Hint


Question 11 of 15
11. What was the name of the Notts County mascot? Hint


Question 12 of 15
12. What was the name of the mascot at Scunthorpe? Hint


Question 13 of 15
13. What was the name of the Derby County mascot(s)? Hint


Question 14 of 15
14. Two sides in the Football League had elephant mascots. Which were they? Hint


Question 15 of 15
15. What was the name of the Bolton Wanderers mascot? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : robins5: 9/15
Apr 27 2024 : Guest 5: 4/15
Apr 15 2024 : Guest 217: 1/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Northampton Town's mascot?

Answer: Clarence the Dragon

Did you know Clarence finished 12th in the first annual Mascot Grand National, and once represented the Mascot XI in a match against a team of local radio presenters?
2. What was the name of the Arsenal mascot?

Answer: Gunnersaurus Rex

Many have said the reason for Arsenal's brilliant form was due to this mascot.
3. What was the name of the Millwall mascot?

Answer: Zampa the Lion

Hercules was the Villa mascot, Roar was at Blackburn, and Dazzler was the Rushden mascot. Zampa has been involved in a controversial brawl with the Swansea mascot, Cyril the Swan, where Cyril ripped off Zampa's head and drop-kicked it into the crowd.
4. What was the name of the Port vale mascot?

Answer: Boomer the Dog

Dougie the Dog was the mascot of Scottish side Queen of the South.
5. Eddie the Eagle was the mascot of which English side?

Answer: Colchester United

PETE the Eagle was the Palace mascot. Southend had two mascots; Sammy the Shrimp and Elvis the Eel.
6. What was the name of the Wycombe Wanderers mascot?

Answer: Bodger

Poacher the Imp was the Lincoln mascot.
7. What was the name of the mascot of Stockport County?

Answer: Verno Bear

Bloomfield Bear could be seen at the Bloomfield stadium in Blackpool, and Sherwood Bear often hung about near Sherwood forest whilst being the mascot for Nottingham Forest.
8. The mascot of which side was elected mayor of its town?

Answer: Hartlepool United

The mascot in question was H'Angus Monkey, who also appeared in the sports quiz show, "They think it's all over", on the infamous Feel the Sportsman round.
9. What was the name of the mascot at Cardiff City?

Answer: Bartley Bluebird

Bartley finished second in the mascot grand national in 1999, and was very high on the mascot pecking order.
10. What was the name of the Reading mascot?

Answer: Kingsley Lion

Dazzler was from Rushden.
11. What was the name of the Notts County mascot?

Answer: Mr. Magpie

Monty Magpie was from Newcastle.
12. What was the name of the mascot at Scunthorpe?

Answer: Scunny Bunny

Nelson the dog was the Portsmouth mascot, and the other two who do sound interesting, sadly don't exist.
13. What was the name of the Derby County mascot(s)?

Answer: Rammy the Ram

None of the other's actually exist, but Rammy the Ram is famous for his disqualification from the 2000 mascot grand national, after obstructing Luton's Harry the Hatter.
14. Two sides in the Football League had elephant mascots. Which were they?

Answer: Leeds United and Coventry

Leeds' mascot was imaginatively named Ellie (they play at Elland Road) and Coventry's was called Sky Blue Sam.
15. What was the name of the Bolton Wanderers mascot?

Answer: Lofty the Lion

Roar and Dazzler represented Blackburn and Rushden respectively.
Source: Author burtfro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us