FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about British Football Club Nicknames
Quiz about British Football Club Nicknames

British Football Club Nicknames Quiz


We all know the standard nicknames like The Red Devils for Manchester United and The Gunners for Arsenal. But there are plenty of other interesting, and more obscure football nicknames. How many do you know?

A multiple-choice quiz by Honggui. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Nicknames & Mascots

Author
Honggui
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
235,175
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2126
- -
Question 1 of 10
1. Who are The Cottagers? Hint


Question 2 of 10
2. Which team are known as The Blades? Hint


Question 3 of 10
3. They made their first ever appearance in the FA Cup semi-finals in 1997. Who are known as The Spireites? Hint


Question 4 of 10
4. North of the border: which team is known as The Honest Men? Hint


Question 5 of 10
5. In Scotland, which team are known perhaps ironically as The Blue Brazil? Hint


Question 6 of 10
6. In England: which team is known by its fans as The Bantams? Hint


Question 7 of 10
7. Which team are known as The Addicks? Hint


Question 8 of 10
8. They played their first Football League game in August 2003: who are known as The Glovers? Hint


Question 9 of 10
9. Who are The Millers (or The Merry Millers)? Hint


Question 10 of 10
10. Which team is known as The Chairboys? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who are The Cottagers?

Answer: Fulham

Fulham play at Craven Cottage, hence the nickname. Luton are the Hatters, Watford the Hornets and Brentford are the Bees.
2. Which team are known as The Blades?

Answer: Sheffield United

Sheffield is famous for its steel and in particular its cutlery, hence the Blades! Sheffield Wednesday are the Owls, Barnsley the Tykes, and Walsall the Saddlers.
3. They made their first ever appearance in the FA Cup semi-finals in 1997. Who are known as The Spireites?

Answer: Chesterfield

This name derived from a famous twisted spire in Chesterfield. York City are the Minstermen, Coventry City the Sky Blues, and Reading the Royals.
4. North of the border: which team is known as The Honest Men?

Answer: Ayr United

Apparently there was a Robert Burns poem that referred to the town of Ayr as full of honest men. Stenhousemuir are the Warriors, Falkirk the Bairns, and Stirling Albion the Binos.
5. In Scotland, which team are known perhaps ironically as The Blue Brazil?

Answer: Cowdenbeath

Cowdenbeath play in blue, and the reference to Brazil is presumably a reflection of the quality of football on display. Dundee are the Dark Blues, Stranraer the Blues, and Rangers the Gers (and sometimes the Light Blues).
6. In England: which team is known by its fans as The Bantams?

Answer: Bradford City

This nickname apparently came from Bradford's 1911 FA Cup winning season, when a bantam climbed on board the team bus. Barnet are the Bees, Burnley the Clarets, and Blackpool the Seasiders.
7. Which team are known as The Addicks?

Answer: Charlton Athletic

Apparently this nickname was a corruption of the word 'haddocks' from a local fish and chip shop. Both Wigan and Oldham are known as the Latics, and Aston Villa are the Villains.
8. They played their first Football League game in August 2003: who are known as The Glovers?

Answer: Yeovil Town

Yeovil is a traditional centre for the glove-making industry. Shrewsbury are known as the Shrews, Macclesfield the Silkmen, and Colchester were simply the U's.
9. Who are The Millers (or The Merry Millers)?

Answer: Rotherham United

Rotherham moved from Red House to Millmoor in 1907, hence the nickname. Ipswich Town are the Tractor Boys, Port Vale the Valiants, and Mansfield Town the Stags.
10. Which team is known as The Chairboys?

Answer: Wycombe Wanderers

High Wycombe was a traditional base for the chair-making industry. Bolton are of course simply known as the Wanderers, Wolverhampton as Wolves, and Stoke City are the Potters.
Source: Author Honggui

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us