Quiz about International Words and Phrases 2
Quiz about International Words and Phrases 2

International Words and Phrases 2 Quiz


This is my second quiz on this topic. Can you guess the meaning of these common international phrases that are often used in English?

A multiple-choice quiz by aircorwin. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Languages

Author
aircorwin
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
348,030
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
844
Last 3 plays: Guest 173 (7/10), Fiona112233 (9/10), Guest 80 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What does the Spanish phrase "como esta?" mean? Hint

Are you coming?
How are you?
Who is with you?
Where?

2. Most of us know that the "RSVP" at the end of each invitation asks us to reply or confirm attendance. But what does the acronym RSVP really stand for? Hint

Respellier s'il-vais pléitz
Respondér sous vil p'lais
Répondez s'il vous plaît
Rependiér sans vallez po'us

3. The 1989 movie "Dead Poets Society" helped popularize the English use of the Latin phrase "carpe diem". What is the translation of this phrase? Hint

Seize the day
Let the buyer beware
Eat the fish
Be on your guard

4. "Aloha", which can mean "hello", "welcome", "love", and "goodbye" is arguably the most famous Hawaiian word. Another often-used Hawaiian word is "mahalo". What does "mahalo" mean? Hint

Sorry or pardon me
Good day
How are you?
Thank you

5. If someone told you that you had a "doppelganger", it means there's someone who looks a lot like you. From what language did the word "doppelganger" originate? Hint

Norwegian
Hindi
Russian
German

6. "Safari" is a word which emanated from Arabic and Swahili origins. What is the literal meaning of this word? Hint

From Africa
Jungle, forest
Journey, travel
Adventure, excitement

7. What does it mean when you hear someone did a "hara-kiri"? Hint

He made a political decision
He committed ritual suicide
He attacked somebody
He made a ritual bow

8. What does the Italian word "arrivederci" literally mean? Hint

To be away for a long time
Wishing you a long life
Congratulations for a victory
To see each other again

9. The lyrics of the song "Lady Marmalade", originally performed in 1974 by the group Labelle and revived in 2001 for the movie "Moulin Rouge" by Christina Aguilera, Li'l Kim, Mya and Pink, has the French phrase "Voulez-vous coucher avec moi?" What does this phrase translate to in English? Hint

Do you want to go to bed with me?
Why are you still on the couch?
Where are you sleeping tonight?
Is there someone who wants to go with me?

10. Arguably the most popular Swahili phrase in common use is this phrase popularized by the 1993 Disney classic "The Lion King". According to the song, "...it means, 'no worries'" What is this phrase? Hint

Ninakupenda
Jambo bwana
Hakuna matata
Choo kiko wapi


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What does the Spanish phrase "como esta?" mean?

Answer: How are you?

A common greeting among Spanish speakers, this phrase can be modified as "como esta usted?" (formal) or "como estas?" (informal). This is also the basis of the Filipino word "kumusta?" which is usually in the form of a question and also means "how are you?"
2. Most of us know that the "RSVP" at the end of each invitation asks us to reply or confirm attendance. But what does the acronym RSVP really stand for?

Answer: Répondez s'il vous plaît

This French phrase literally means "please respond" and asks invitees to confirm their attendance to the invitation. RSVPs help ensure preparations are properly done prior to the event. I made up all the other three answers.
3. The 1989 movie "Dead Poets Society" helped popularize the English use of the Latin phrase "carpe diem". What is the translation of this phrase?

Answer: Seize the day

English professor John Keating, played by Robin Williams, uses the phrase to inspire his young students to aspire for more and "seize the day". His unorthodox methods leads his students to gain a greater appreciation for poetry and life in general.
4. "Aloha", which can mean "hello", "welcome", "love", and "goodbye" is arguably the most famous Hawaiian word. Another often-used Hawaiian word is "mahalo". What does "mahalo" mean?

Answer: Thank you

Mahalo, according to some websites, is the second-most popular Hawaiian word among tourists. Other popular Hawaiian words include "luau" (feast) and "hula" (communicate: also the name of a Hawaiian dance).
5. If someone told you that you had a "doppelganger", it means there's someone who looks a lot like you. From what language did the word "doppelganger" originate?

Answer: German

The German word "doppelganger" is literally translated as "double goer" and is popularized in German folk tales as a ghostly copy of a living person which, when seen, is usually considered a harbinger of death or tragedy to the copied person.
6. "Safari" is a word which emanated from Arabic and Swahili origins. What is the literal meaning of this word?

Answer: Journey, travel

The Arabic and Swahili origins literally means journey, which is a general term for any travel - whether by foot or by vehicle. Thus, the phrase "go on a Safari trip" is kind of redundant.
7. What does it mean when you hear someone did a "hara-kiri"?

Answer: He committed ritual suicide

This Japanese term literally means "to cut the belly," which is how the Japanese would perform ritual suicide, usually as a result of deep embarrassment or as a form of penalty for an irreparable mistake. As suicide is not as popular in other cultures, this phrase is often used metaphorically, as in committing "political hara-kiri" when someone makes an unpopular move.
8. What does the Italian word "arrivederci" literally mean?

Answer: To see each other again

This greeting has made its way to the English lexicon as a farewell greeting, but the literal translation from the Italian means: "a," - to; and "rivederci" - we see each other again. When someone tells you this during a parting he hopes to see you again in the future.
9. The lyrics of the song "Lady Marmalade", originally performed in 1974 by the group Labelle and revived in 2001 for the movie "Moulin Rouge" by Christina Aguilera, Li'l Kim, Mya and Pink, has the French phrase "Voulez-vous coucher avec moi?" What does this phrase translate to in English?

Answer: Do you want to go to bed with me?

This suggestively controversial line is repeated several times in the song, which was also covered by the group All Saints in 1998. I really find it amusing hearing ladies sing the phrase without actually knowing the meaning of the lyrics.
10. Arguably the most popular Swahili phrase in common use is this phrase popularized by the 1993 Disney classic "The Lion King". According to the song, "...it means, 'no worries'" What is this phrase?

Answer: Hakuna matata

Timon and Pumbaa sings the song to cheer up young Simba in the early part of the movie. "Jambo bwana" means "Hello mister" while "Choo kiko wapi" means "Where's the toilet?" "Ninakupenda" is Swahili for "I love you".
Source: Author aircorwin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 03 2022 : Guest 173: 7/10
Dec 02 2022 : Fiona112233: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 80: 7/10
Nov 17 2022 : Guest 105: 7/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us