FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The World of Spanish Phonetics
Quiz about The World of Spanish Phonetics

The World of Spanish Phonetics Quiz


No questions about what vocabulary words mean or conjugation here, just the sounds and phonetics of the Spanish language. Some of this quiz is written in Spanish. Buena suerte!

A multiple-choice quiz by Caseena. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Spanish
  8. »
  9. Difficult Spanish

Author
Caseena
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,118
Updated
Jun 04 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
427
- -
Question 1 of 10
1. What is the proper syllabification of "el invierno"? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following sounds does Spanish not have? Hint


Question 3 of 10
3. In terms of sonority, which of the following sounds does not belong? Hint


Question 4 of 10
4. Which is not a possible attack (consonant group beginning a word) in Spanish? Hint


Question 5 of 10
5. How many vowels does Spanish have? Hint


Question 6 of 10
6. Spanish has a syllable-timed rhythm, or "ritmo silábico."


Question 7 of 10
7. What describes mode, point, and sonority of the [t] sound in Spanish? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following words contains an example of "un hiato"? Hint


Question 9 of 10
9. What are the three parameters for classifying vowel sounds? Hint


Question 10 of 10
10. In which type of "acento prosódico" does the stress fall on the antepenultimate syllable? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the proper syllabification of "el invierno"?

Answer: e-lin-vier-no

Spanish prefers open syllables, and so tries to end syllables in vowels. The sounds [i] and [e] together form a diphthong, and thus are pronounced as one sound.
2. Which of the following sounds does Spanish not have?

Answer: [v]

/V/ is pronounced either as [b] or as a "fricativa bilabial sonora," which English does not have. It is written phonetically as a b with a line through it or as [ß].
3. In terms of sonority, which of the following sounds does not belong?

Answer: [z]

[z] is voiced--when you pronounce it, your voice box vibrates. In Spanish, it is said to be "sonora." The other three sounds do not utilize the voice box, and are called "sorda."
4. Which is not a possible attack (consonant group beginning a word) in Spanish?

Answer: sp

If two consonants begin with a syllable, the first one must be [p], [b], [t], [d], [f], [k] or [g]. The second must be a liquid: [r] or [l]. Thus, "sp" is not a possible attack in Spanish. The [s] ends one syllable and the [p] begins the next.
5. How many vowels does Spanish have?

Answer: five

[a], [e], [i], [o], and [u]. A great advantage of learning Spanish is that every vowel is consistent--a written /a/ is always pronounced [a]. By contrast, English has twelve vowels, which are not consistent in their pronunciation. For example, /o/ may be pronounced, among other sounds, as [a], as in "October," [I] as in "women," or [u] as in "move."
6. Spanish has a syllable-timed rhythm, or "ritmo silábico."

Answer: True

English has a stress-timed rhythm, meaning that stressed syllables get much more time in pronunciation than unaccented syllables. Spanish spends the same amount of time pronouncing unstressed syllables as stressed ones.
7. What describes mode, point, and sonority of the [t] sound in Spanish?

Answer: oclusiva dental sorda

The [t] in English is alveolar instead of dental. A "fricativa alveolar sonora" is [z] and a "fricativa bilabial sonora" is [ß].
8. Which of the following words contains an example of "un hiato"?

Answer: grúa

You get an "hiato" when two vocalic elements are part of different syllables even though they're next to each other. "Ley" is an example of a "diptongo," or diphthong, in which two vowels combine to form one sound.
9. What are the three parameters for classifying vowel sounds?

Answer: elevation of the tongue, horizontal displacement of the tongue, lip position

The [a] is thus classified as "baja, central, neutra." Mode, point, and sonority, or "modo, punto, sonoridad," are the three parameters for consonants.
10. In which type of "acento prosódico" does the stress fall on the antepenultimate syllable?

Answer: esdrújulo

In "acentos agudos" the stress falls on the final syllable. "Grave" and "llano" are the same type of accent--stress falls on the penultimate syllable. For the "acento esdrújulo" the stress falls on the third-to-last syllable.
Source: Author Caseena

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us