FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Specific Spanish Words
Quiz about Specific Spanish Words

Specific Spanish Words Trivia Quiz


Translate these Spanish words into English, or vice versa. Spanish words are marked (m) for masculine and (f) for feminine. These are not your typical High School vocabulary words. Good luck!

A multiple-choice quiz by el_taco_loco. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Spanish
  8. »
  9. Difficult Spanish

Author
el_taco_loco
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,827
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3490
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (1/10), Guest 204 (4/10), RioRiver (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which car related term does "amortiguador (m)" mean? Hint


Question 2 of 10
2. What is the Spanish word for "turnip"? Hint


Question 3 of 10
3. "Oso (m) hormiguero" is Spanish for which animal? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following Spanish words means "marble (not the material but the kind you play with)"? Hint


Question 5 of 10
5. "Carámbano (m)" is Spanish for which winter related term? Hint


Question 6 of 10
6. The following Spanish words are metals. Which one means "tin"? Hint


Question 7 of 10
7. The Spanish verb "trasquilar" means to do what? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following Spanish words means "tusk"? Hint


Question 9 of 10
9. "Anzuelo (m)" is Spanish for which fishing related term. Hint


Question 10 of 10
10. The following Spanish terms are related to St. Patrick's Day. Which one means "shamrock"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 07 2024 : Guest 172: 1/10
Jan 29 2024 : Guest 204: 4/10
Jan 17 2024 : RioRiver: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which car related term does "amortiguador (m)" mean?

Answer: shock absorber

"Muffler" would be "silenciador (m)" or "mofle (m)", with the latter being more common in Central America and Mexico. "Car battery" would be "batería (f) del coche". "Spare tire" would be "llanta (f) de repuesto".
2. What is the Spanish word for "turnip"?

Answer: nabo (m)

"Repollo", and "col (f)" in Mexico, mean cabbage. "Remolacha" means "beet". "Calabacín", and "calabacita (f)" in Mexico, mean "zucchini".
3. "Oso (m) hormiguero" is Spanish for which animal?

Answer: anteater

You may have made the connection with "oso", meaning "bear"; "hormiga (f)", meaning "ant"; and "antbear", which anteaters are sometimes called. "Polar bear" would be "oso blanco". "Grizzly bear" would be "oso pardo". "Macaw" would be "guacamayo (m)".
4. Which of the following Spanish words means "marble (not the material but the kind you play with)"?

Answer: canica (f)

"Torre" means "rook (the chess piece)". "Tejo" and "rayuela" are two ways of saying "hopscotch".
5. "Carámbano (m)" is Spanish for which winter related term?

Answer: icicle

"Sleet" would be "aguanieve (f)". "Slush" would be "nieve (f) medio derretida". "Snowdrift" would be "ventisquero (m)".
6. The following Spanish words are metals. Which one means "tin"?

Answer: estaño (m)

"Cobre" means "copper". "Hierro", and also "fierro (m)", mean "iron". "Acero" means "steel".
7. The Spanish verb "trasquilar" means to do what?

Answer: shear

"To transcend" would be "trascender" or "sobrepasar". "To fizz" would be "burbujear". "To overlap" would be "traslapar".
8. Which of the following Spanish words means "tusk"?

Answer: colmillo (m)

"Rabo" means "tail". "Joroba" means "hump". "Concha" means "seashell".
9. "Anzuelo (m)" is Spanish for which fishing related term.

Answer: fishhook

"Bait" would be "cebo (m)". "Fishing pole" would be "caña (f) de pescar". "Reel" would be "carrete (m)".
10. The following Spanish terms are related to St. Patrick's Day. Which one means "shamrock"?

Answer: trébol (m)

"Duende" means "leprechaun". "Arcoiris" means "rainbow". "Oro" means "gold".
Source: Author el_taco_loco

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us