FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Preterite Imperfect Spanish Quiz
Quiz about The Preterite Imperfect Spanish Quiz

The Preterite Imperfect Spanish Quiz


Answer all the multiple-choice questions on the preterite imperfect tense in order to get an excellent mark.

A multiple-choice quiz by denada7. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Spanish
  8. »
  9. Difficult Spanish

Author
denada7
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
333,312
Updated
Jun 04 23
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
249
- -
Question 1 of 10
1. What is the conjugation of the verb "amar" in the first-person singular (yo)?

Hint


Question 2 of 10
2. What is the conjugation of the verb "andar" in the second-person singular (tú)? Hint


Question 3 of 10
3. What is the conjugation of the verb "tener" in the third-person singular (él)?

Hint


Question 4 of 10
4. What is the conjugation of the verb "acabar" in the first-person plural form? Hint


Question 5 of 10
5. What is the conjugation of the verb "cubrir" in the second-person plural (vosotros)? Hint


Question 6 of 10
6. What is the conjugation of the verb "sentir" in the third-person plural (ellos)? Hint


Question 7 of 10
7. What is the conjugation of the verb "ser" in the first-person singular (yo)? Hint


Question 8 of 10
8. What is the conjugation of the verb "estar" in the second-person singular (tú)? Hint


Question 9 of 10
9. What is the conjugation of the verb "tomar" in the third-person singular (él)? Hint


Question 10 of 10
10. What is the conjugation of the verb "tocar" in the first-person plural (nosotros)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 13 2024 : Guest 23: 10/10
Feb 29 2024 : Guest 109: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the conjugation of the verb "amar" in the first-person singular (yo)?

Answer: Amaba

"Amaba" is conjugated in the first-person singular and in the third-person singular of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative, and "amas" is conjugated in the second-person singular of the present indicative. "Amo" is conjugated in the first-person singular of the present indicative. "He amado" is in the first-person singular of the present perfect (pretérito perfecto compuesto) of the verb "amar".
2. What is the conjugation of the verb "andar" in the second-person singular (tú)?

Answer: Andabas

"Andabas" is conjugated in the second-person singular of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Andas" is conjugated in the second-person singular of the present indicative. "Andaba" is in the first-person singular and in the third-person singular of the imperfect indicative. "Anduviste" is conjugated in the second-person singular of the preterite (or the simple past) of the indicative.
3. What is the conjugation of the verb "tener" in the third-person singular (él)?

Answer: Tenía

"Tenía" is in the third-person singular of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Tenemos" is in the first-person plural of the present indicative. "Tiene" is in the third-person singular of the present of the indicative. "Tuvo" is in the third-person singular of the preterite (or the simple past) of the indicative.
4. What is the conjugation of the verb "acabar" in the first-person plural form?

Answer: Acabábamos

"Acabábamos" is in the first-person plural of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Acabamos" is in the first-person plural of the present of the indicative. "Acabaremos" is in the first-person plural of the future of the indicative. "Habíamos acabado" is in the first-person plural of the pluperfect (or the past perfect).
5. What is the conjugation of the verb "cubrir" in the second-person plural (vosotros)?

Answer: Cubríais

"Cubríais" is in the second-person plural of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Cubrís" is in the second-person plural of the present of the indicative. "Cubristeis" is in the second-person plural of the preterite (or the simple past) of the indicative. "Habíais cubierto" is in the second-person plural of the pluperfect (or the past perfect).
6. What is the conjugation of the verb "sentir" in the third-person plural (ellos)?

Answer: Sentían

"Sentían" is in the third-person plural of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Sienten" is in the third-person plural of the present of the indicative. "Sientan" is in the third-person plural of the present of the subjunctive. "Habían sentido" is in the third-person plural of the pluperfect (or the past perfect).
7. What is the conjugation of the verb "ser" in the first-person singular (yo)?

Answer: Era

"Era" is in the first person and in the third-person singular of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Sea" is in the first-person singular and in the third-person singular of the present of the subjunctive. "Soy" is in the first-person singular of the present of the indicative. "Había sido" is in the first-person singular of the pluperfect (or the past perfect).
8. What is the conjugation of the verb "estar" in the second-person singular (tú)?

Answer: Estabas

"Estabas" is in the second-person singular of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Estás" is in the second-person singular of the present of the indicative. "Estuviste" is in the second-person singular of the preterite (or the simple past) of the indicative. "Habías estado" is in the second-person singular of the pluperfect (or the past perfect).
9. What is the conjugation of the verb "tomar" in the third-person singular (él)?

Answer: Tomaba

"Tomaba" is in the third-person singular and in the first-person singular of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Toma" is in the third-person singular of the present of the indicative. "Tomó is in the third-person singular of the preterite (or the simple past) of the indicative. "Había tomado" is in the third-person singular of the pluperfect (or the past perfect).
10. What is the conjugation of the verb "tocar" in the first-person plural (nosotros)?

Answer: Tocábamos

"Tocábamos" is in the first-person plural of the imperfect (or the past imperfective) of the indicative. "Tocamos" is in the third-person plural of the present of the indicative. "Toquemos" is in the first-person plural of the present of the subjunctive. "Habíamos tocado" is in the first-person plural of the pluperfect (or the past perfect).
Source: Author denada7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us