FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Six Flags Quizzes, Trivia and Puzzles
 Six Flags Quizzes, Trivia

Six Flags Trivia

Six Flags Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks

Fun Trivia
19 Six Flags quizzes and 200 Six Flags trivia questions.
1.
  Six Flags    
Multiple Choice
 15 Qns
Summer is almost here, which means it's almost amusement park season! This quiz is about the large Six Flags family of theme parks. There's sure to be one near you!
Difficult, 15 Qns, bullymom, Jan 12 06
Difficult
bullymom
2840 plays
2.
  A Day at Six Flags Magic Mountain   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let's spend a day at the coaster capital of the world, Six Flags Magic Mountain!
Average, 10 Qns, dude88, Jul 09 08
Average
dude88
2119 plays
3.
  My Trip to Six Flags Magic Mountain    
Multiple Choice
 10 Qns
Help me relive my trip to Six Flags Magic Mountain. The last time I went to this thrilling theme park was a very long time ago. I want to go back but I need help! Do you think you're up to the task? Enjoy.
Average, 10 Qns, chadster111, Dec 06 10
Average
chadster111
482 plays
4.
  Great American Coasters    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know your roller coasters? Here are ten questions about the coasters of Six Flags Great America in Gurnee, Illinois.
Tough, 10 Qns, kjhartje, Jan 18 08
Tough
kjhartje
483 plays
5.
  15 Question Six Flags Great Adventure Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about Six Flags Great Adventure, located about 75 miles from NYC and about 60 miles from Philadelphia. Good luck!
Difficult, 15 Qns, halofan333, Nov 23 14
Difficult
halofan333
621 plays
6.
  Six Flags Great Adventure - The Ultimate Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Have you been to Great Adventure in Jackson, New Jersey? It's a great place to hang out for the day. Why don't you learn a few things from my quiz.
Difficult, 10 Qns, yeshli2nuts, Sep 19 05
Difficult
yeshli2nuts
541 plays
7.
  Six Flags Coasters    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know your Six Flags coasters? This is a quiz about roller coasters from all the Six Flags parks. How much do you know?
Tough, 10 Qns, banages, Feb 25 10
Tough
banages
1217 plays
8.
  Roller Coasters of Six Flags New Orleans    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the roller coasters of Six Flags New Orleans, a park that was badly damaged during Hurricane Katrina and whose fate is still unknown. Good luck!
Tough, 10 Qns, trainman668, Jul 22 07
Tough
trainman668
259 plays
9.
  Six Flags Magic Mountain for Ultimate Fanboys    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you the Magic Mountain fanboy? Test your knowledge and find out!
Tough, 10 Qns, rustinpeace3, Nov 03 16
Tough
rustinpeace3
213 plays
10.
  Medusa    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello everyone! My quiz is about Medusa, the first floorless roller coaster in the world. This quiz is here to test your knowledge on how well you know Medusa. Have fun!
Average, 10 Qns, Poca, Jul 13 06
Average
Poca
379 plays
trivia question Quick Question
Can You Stand It? What stand-up roller coaster debuted at Six Flags Great America in 1990?

From Quiz "Great American Coasters"




11.
  A Six Flags Great Adventure    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Six Flags Great Adventure in New Jersy. You think you know where all the rides are located? You think you know when each ride premiered? If so, then take this quiz. Good luck!
Tough, 10 Qns, Lazylindsay001, Feb 26 10
Tough
Lazylindsay001
1037 plays
12.
  Six Flags Great Adventure Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
Come test your knowledge about the country's largest regional theme park. Think you know everything about Six Flags Great Adventure? We'll see about that!
Difficult, 10 Qns, BandGk52987, Feb 15 06
Difficult
BandGk52987
522 plays
13.
  Six Flags Great America Coaster Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz deals with the wonderful coasters both past and present at Six Flags Great America in Gurnee, Illinois.
Average, 10 Qns, eyesing2, Nov 03 16
Average
eyesing2
652 plays
14.
  Batman The Ride    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about all Batman The Rides. Watch out, not all of them are the same. Enjoy!
Tough, 10 Qns, poca, Feb 07 07
Tough
poca
658 plays
15.
  Nitro    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know Nitro? This quiz is about Nitro, a roller coaster located at Six Flags Great Adventure.
Average, 10 Qns, Poca, Oct 19 06
Average
Poca
314 plays
16.
  Kingda Ka    
Multiple Choice
 10 Qns
Kingda Ka has to be the tallest roller coaster I have gotten on in the 2005 season. It is a very fun ride to get on. So if you happen to go to Six Flags Great Adventure I recommend you get on that ride first.
Average, 10 Qns, Poca, Jan 28 06
Average
Poca
439 plays
17.
  What do you know about Six Flags Great Adventure?    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey.
Tough, 10 Qns, PaulieGBones, Jan 12 06
Tough
PaulieGBones
540 plays
18.
  Six Flags Over Georgia    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about Six Flags over Georgia. Enjoy!
Difficult, 10 Qns, zbalat, Jan 31 07
Difficult
zbalat
1223 plays
19.
  El Toro    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the 2006 El Toro, a wooden coaster, at Six Flags Great Adventure.
Average, 10 Qns, poca, Oct 09 06
Average
poca
285 plays

Six Flags Trivia Questions

1. Magic Mountain opened to the public with several rides and a roller coaster. What was the coaster that started there in the beginning?

From Quiz
Six Flags Magic Mountain for Ultimate Fanboys

Answer: Gold Rusher

Gold Rusher, along with the Grand Carousel, Orient Express, Sandblasters, and the Log Jammer were among the many attractions that opened with the park in 1971.

2. Who originally opened the park under its initial name?

From Quiz Six Flags Great Adventure

Answer: Warner LeRoy

Mr. LeRoy also opened up many other businesses, including New York's Tavern on the Green. He opened the park up under the name "The Enchanted Forest".

3. Which park built Batman The Ride first?

From Quiz Batman The Ride

Answer: Six Flags Great America

The first Batman The Ride started operating in May 9, 1992.

4. How tall is the first drop?

From Quiz Nitro

Answer: 215 feet

Did you know the height of the seven camel backs starts at 189 feet?

5. How tall is El Toro?

From Quiz El Toro

Answer: 188 feet

The second tallest hill is 112 feet, the third tallest 100 feet, and the forth tallest eighty-two feet.

6. Which roller coaster, built in 1995, is no longer in operation?

From Quiz Six Flags Great Adventure

Answer: Viper

The coaster was built for the 1995 season. It suffered huge amounts of downtime during its 10 years stay at Six Flags. It was remove in the middle of the 2005 season, in order to make room for Six Flags 2006 roller coaster, El Toro.

7. What coaster did Superman-Ultimate Flight replace?

From Quiz Six Flags Great America Coaster Trivia

Answer: Shockwave

Shockwave opened in 1988 and closed in 2004. Shockwave was a coaster that many were upset to see dismantled as it had seven inversions-the most in the park. It had seen its time and was known as a "headbanger".

8. Who manufactured Kingda Ka?

From Quiz Kingda Ka

Answer: Intamin AG

Did you know that Kingda Ka has two on-the-ride photo spots? There is one that takes a picture while you launching off. The other one takes the picture when you are arriving at the station.

9. Where is the first Medusa located?

From Quiz Medusa

Answer: Six Flags Great Adventure

Interesting Facts: This Medusa is Bolliger and Mabillard's first floorless coaster.

10. What was the original name of Six Flags Great Adventure?

From Quiz Six Flags Great Adventure - The Ultimate Quiz

Answer: Enchanted Forest

The park was changed from Enchanted Forest to Great Adventure very quickly after the park opened. It was then changed to Six Flags Great Adventure when it was bought by Six Flags.

11. What year did Medusa open at Six Flags Great Adventure?

From Quiz Six Flags Great Adventure

Answer: 1999

Medusa was the first floorless coaster in the world.

12. At Six Flags New England, operating since April, 2002, there is a Batman themed ride. What's its name?

From Quiz Six Flags Coasters

Answer: Batman - The Dark Knight

This is a nice coaster with five inversions and a top speed of 55 mph.

13. What year did Batman, the ride open?

From Quiz A Six Flags Great Adventure

Answer: 1993

That was the glorious year when one of the best rides in the park opened.

14. Which state does NOT have a Six Flags park?

From Quiz Six Flags

Answer: Indiana

The Six Flags company owns and operates 39 parks (as of 2002) in North America and Europe. The list seems to get bigger every year as Six Flags Inc., the world's largest regional theme park company, buys existing parks.

15. What ride opened in the spring of 2002?

From Quiz Six Flags Over Georgia

Answer: Superman-Ultimate Flight

The newest ride to be introduced to the park.

16. When the park opened, Log Jammer proved to be one of the star attractions. In fact, it was such a hit, that a second flume ride was added to the park. What was this ride called and when did it open?

From Quiz Six Flags Magic Mountain for Ultimate Fanboys

Answer: Jet Stream, 1972

Jet Stream was built on the opposite side of the hill from Log Jammer in 1972. This helped to direct the crowds in more regions of the park as well as reducing queue times for Log Jammer. Jet Stream also featured a double drop channel. At the beginning of the final drop, the flume would split into two channels so two boats could go down at a faster rate. Unfortunately, Six Flags discontinued the use of the double drop channel.

17. In 1980, the Demon debuted, however, it was not an entirely new coaster. What coaster was converted into the Demon?

From Quiz Great American Coasters

Answer: Turn of The Century

In 1980, the Turn of The Century coaster was rebuilt. Two vertical loops were added, as well as some very cool themed effects. In 2007, the Demon operated in both Great America parks.

18. A deadly fire occured on which attraction in 1984?

From Quiz Six Flags Great Adventure

Answer: The Haunted Castle

According to the Ocean County Prosecutor's Office, the fire was sparked when a guest used a cigarette lighter to light up a hall and ignited a wall covered in protective foam rubber. There were a number of huge factors that compounded the fire, such as a plywood emergency door, a lack of a sprinkler system, and some other emergency doors behind an iron fence that used to hold an actor.

19. The majority of the Batman The Rides are manufactured by _________________.

From Quiz Batman The Ride

Answer: Bolliger & Mabillard

Bolliger and Mabillard's first roller coaster is the Iron Wolf. The Iron Wolf is a stand-up coaster located in Six Flags Great America.

20. How long is Nitro?

From Quiz Nitro

Answer: 5,394 feet

Nitro is still the longest ride in Six Flags Great Adventure without including both trains of rolling thunder.

21. How fast is El Toro?

From Quiz El Toro

Answer: 70 mph

El Toro is the second tallest and fastest wooden roller coaster in the U.S.

22. What are the names of the two wooden coasters in the park?

From Quiz Six Flags Great America Coaster Trivia

Answer: American Eagle and Viper

The American Eagle is a dual racing coaster opened in 1981 that boasts a first drop of 147 feet. The red track runs forward and, for the more adventurous, the blue track now runs backwards. The Viper opened in 1995. It has a first drop of 80 feet and a top speed of 50 mph.

23. How tall is Kingda Ka?

From Quiz Kingda Ka

Answer: 456 feet

Kingda Ka broke the record for the tallest roller coaster in the early 2005 season.

24. What is on the spot that the Sarajevo Bobsled used to be in?

From Quiz Six Flags Great Adventure - The Ultimate Quiz

Answer: Great American Scream Machine

Sarajevo Bobsled opened in 1984, and then dismantled four years later to make room for the Great American Scream Machine. Sarajevo Bobsled can be found at the Great Escape.

25. What is name of the swinging ship?

From Quiz Six Flags Great Adventure

Answer: Buccaneer

Buccaneer came to Great Adventure from Seaside Heights boardwalk.

26. Where could you find Six Flags Great Adventure?

From Quiz Six Flags

Answer: New Jersey

Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey, features the Wild Animal Safari Park, the largest drive-through animal preserve outside of Africa.

27. What is the top speed of Batman the Ride?

From Quiz Six Flags Over Georgia

Answer: 50 MPH

Just a tad bit fast, I would say.

28. A few years after its opening, Magic Mountain managed to introduce a new roller coaster in 1973. What was it?

From Quiz Six Flags Magic Mountain for Ultimate Fanboys

Answer: Mountain Express

Mountain Express was a Schwarzkopf Wildcat that ran from 1973-1982. It was later rebuilt and run at a park in Mexico known as as Montana Rusa.

29. What is the name of the section that The Golden Kingdom and Plaza del Carnaval both took land from?

From Quiz Six Flags Great Adventure

Answer: Frontier Adventures

Plaza del Carnaval was initially a Mexican-themed section named Hernando's Hideaway that was integrated into Frontier Adventures. The land that The Golden Kingdom takes up what used to be a part of Frontier Adventures and all of Bugs Bunny Land.

30. What type of roller coaster is Batman The Ride?

From Quiz Batman The Ride

Answer: Inverted

The first Batman The Ride is the shortest out of all Batman The Rides. Its height is 100 feet.

This is category 2567
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.