FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Six Flags Great Adventure  The Ultimate Quiz
Quiz about Six Flags Great Adventure  The Ultimate Quiz

Six Flags Great Adventure - The Ultimate Quiz


Have you been to Great Adventure in Jackson, New Jersey? It's a great place to hang out for the day. Why don't you learn a few things from my quiz.

A multiple-choice quiz by yeshli2nuts. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Six Flags

Author
yeshli2nuts
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
210,362
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
542
- -
Question 1 of 10
1. What was the original name of Six Flags Great Adventure? Hint


Question 2 of 10
2. What is on the spot that the Sarajevo Bobsled used to be in? Hint


Question 3 of 10
3. When did the park first open? Hint


Question 4 of 10
4. The rollercoaster, Viper, was torn down, what rollercoaster was originally in Viper's place? Hint


Question 5 of 10
5. What was the only stand-up coaster ever to be in the park? Hint


Question 6 of 10
6. Which ride was NOT built by Intamin? Hint


Question 7 of 10
7. Six Flags Great Adventure is the only amusement park in the world to have four rollercoasters built by B&M.


Question 8 of 10
8. Which of these roller coasters was the last to be built over the parking lot? Hint


Question 9 of 10
9. What section of the amusement park is where Bugs Bunny Land used to be? Hint


Question 10 of 10
10. And finally, what man created Six Flags Great Adventure? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the original name of Six Flags Great Adventure?

Answer: Enchanted Forest

The park was changed from Enchanted Forest to Great Adventure very quickly after the park opened. It was then changed to Six Flags Great Adventure when it was bought by Six Flags.
2. What is on the spot that the Sarajevo Bobsled used to be in?

Answer: Great American Scream Machine

Sarajevo Bobsled opened in 1984, and then dismantled four years later to make room for the Great American Scream Machine. Sarajevo Bobsled can be found at the Great Escape.
3. When did the park first open?

Answer: 1974

The park opened in 1974 with only one roller coaster, Runaway Mine Train. Over the years there have been eleven roller coasters that were removed from the park, but Runaway Mine Train has has made it over the years and is still remains open.
4. The rollercoaster, Viper, was torn down, what rollercoaster was originally in Viper's place?

Answer: Ultra Twister

All four answers were torn down, but Ultra Twister was torn down to make room for Viper which was NOT a big hit. This was back in the day when Six Flags used their ride rotation program. Instead of buying new rollercoasters for their parks, they would just dismantle a few and rotate the rides to differant parks so they would look new to the guests. Ultra Twister is now at Six Flags Astroworld.
5. What was the only stand-up coaster ever to be in the park?

Answer: Shockwave

All four coasters are special for their trains. Shockwave has stand-up seats, Medusa has floorless seats, Ultra Twister uses special two row trains for its heartline inversions, and Sarajevo Bobsled uses bobsled trains that aren't connected to the track.
6. Which ride was NOT built by Intamin?

Answer: Batman and Robin: The Chiller

The Chiller was made by Premier, the rest were by Intamin.
7. Six Flags Great Adventure is the only amusement park in the world to have four rollercoasters built by B&M.

Answer: False

Six Flags Great America near Chicago also has four "Beemers." Like Great Adventure, Great America also has clones of Batman: The Ride and Superman: Ultimate Flight, a hypercoaster similar to Nitro called Raging Bull, and instead of a floorless like Medusa, they have a stand-up called Iron Wolf. I've been on all eight coasters, and Great Adventure's are better.
8. Which of these roller coasters was the last to be built over the parking lot?

Answer: Kingda Ka

Kingda Ka and Superman were both built over the parking lot but Kingda Ka was built later.
9. What section of the amusement park is where Bugs Bunny Land used to be?

Answer: The Golden Kingdom

The Golden Kingdom is a beautifully themed section for the 2005 season which is home to Kingda Ka.
10. And finally, what man created Six Flags Great Adventure?

Answer: Warner LeRoy

Warner LeRoy also created high-class restaurants such as Tavern on the Green and Maxwell's Plum. His father was Mervyn LeRoy, the co-director of The Wizard Of Oz and his mother was Doris Warner, the daughter of Warner Brothers Studios executive Harry Warner, you can say he had some money in the family.
Source: Author yeshli2nuts

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us