FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Roller Coasters of Six Flags New Orleans
Quiz about Roller Coasters of Six Flags New Orleans

Roller Coasters of Six Flags New Orleans Quiz


This is a quiz about the roller coasters of Six Flags New Orleans, a park that was badly damaged during Hurricane Katrina and whose fate is still unknown. Good luck!

A multiple-choice quiz by trainman668. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Six Flags

Author
trainman668
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
225,096
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
260
- -
Question 1 of 10
1. Batman The Ride was built by which of the following companies? Hint


Question 2 of 10
2. The Mega Zeph got its name from which of the following roller coasters? Hint


Question 3 of 10
3. What type of roller coaster is the Muskrat Scrambler and who built it? Hint


Question 4 of 10
4. What was the original name for Road Runner Express when the park was still called Jazzland? Hint


Question 5 of 10
5. Road Runner Express was built by which company? Hint


Question 6 of 10
6. Jester originally operated at which of the following parks before coming to Six Flags New Orleans? Hint


Question 7 of 10
7. What is unique about the Jester? Hint


Question 8 of 10
8. What type of roller coaster is Zydeco Scream and who built it? Hint


Question 9 of 10
9. Mega Zeph was built by which of the following companies? Hint


Question 10 of 10
10. What are the inversions of Batman The Ride in order? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 136: 5/10
Apr 02 2024 : sabbaticalfire: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Batman The Ride was built by which of the following companies?

Answer: Bolliger & Mabillard

Bolliger and Mabillard's headquarters are located in Monthey, Switzerland.
2. The Mega Zeph got its name from which of the following roller coasters?

Answer: Zephyr, Pontchartrain Beach

The Mega Zeph was custom designed for Six Flags New Orleans. It is 4000 feet long and 110 feet tall.
3. What type of roller coaster is the Muskrat Scrambler and who built it?

Answer: Wild Mouse - L&T Systems

The actual model type for this coaster is a Wild Mouse 30x20 from L&T Systems. The cars for the ride are designed to look like Mine Carts.
4. What was the original name for Road Runner Express when the park was still called Jazzland?

Answer: Rex's Rail Runner

Joker's Jukebox is a polyp ride in the DC Comics section of the park; Jocco's is a dark ride through the haunted swamps of Louisiana; The Big Easy is the park's ferris wheel.
5. Road Runner Express was built by which company?

Answer: Vekoma

Road Runner Express is a 207 meter junior roller coaster for Vekoma. It is 27 feet 11 inches tall and has a top speed of 21.7 miles per hour.
6. Jester originally operated at which of the following parks before coming to Six Flags New Orleans?

Answer: Six Flags Fiesta Texas

The Jester has lime green track with blue supports. It is a Hurricane model built by Vekoma.
7. What is unique about the Jester?

Answer: Riders face backwards during the ride

On the Jester, the two trains are turned around so that riders face backwards during the entire length of the ride. Jester flips riders upside down three times via a loop and two corkscrews.
8. What type of roller coaster is Zydeco Scream and who built it?

Answer: Boomerang - Vekoma

Zydeco Scream originally operated as the Boomerang at Parc de Montjuic in Barcelona, Spain. It has teal tracks with light purple supports. The train is red with a yellow stripe down the side.
9. Mega Zeph was built by which of the following companies?

Answer: Custom Coasters International

The Mega Zeph has a top speed of 57 miles per hour. It is a hybrid wooden coaster, which means that it has a wooden track with steel supports.
10. What are the inversions of Batman The Ride in order?

Answer: Loop, Zero-G Roll, Loop, Corkscrew, Corkscrew

Batman The Ride was originally the Gambit at Thrill Valley in Gotemba, Japan. It is a mirror image of the Batman The Ride designs at other Six Flags parks.
Source: Author trainman668

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us