FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Six Flags Great Adventure
Quiz about A Six Flags Great Adventure

A Six Flags Great Adventure Trivia Quiz


This quiz is about the Six Flags Great Adventure in New Jersy. You think you know where all the rides are located? You think you know when each ride premiered? If so, then take this quiz. Good luck!

A multiple-choice quiz by Lazylindsay001. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Six Flags

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,481
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1039
- -
Question 1 of 10
1. What year did Batman, the ride open? Hint


Question 2 of 10
2. Rolling Thunder was the first roller coaster to be built there?


Question 3 of 10
3. Which ride is not in the mini-section of the park, "Frontier Adventures"? Hint


Question 4 of 10
4. Which ride is an optical illusion, making it appear like you go upside down when you really only go up 10 feet? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the Himalaya in "The Old Country"? Hint


Question 6 of 10
6. When you buy a season pass, where do you get it processed? Hint


Question 7 of 10
7. What company owns Great Adventure?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. Where is Great Adventure? Hint


Question 9 of 10
9. What two other Six Flags parks are near Great Adventure? Hint


Question 10 of 10
10. What year was The Great American Scream Machine Built? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : Guest 73: 6/10
Apr 16 2024 : Guest 73: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did Batman, the ride open?

Answer: 1993

That was the glorious year when one of the best rides in the park opened.
2. Rolling Thunder was the first roller coaster to be built there?

Answer: false

Rolling thunder was the second roller coaster in the park, built in 1979. The Runaway Mine Train was the first, built in 1974.
3. Which ride is not in the mini-section of the park, "Frontier Adventures"?

Answer: Skull Mountain

Skull Mountain is near the lake, in the "Lakefront" mini-section.
4. Which ride is an optical illusion, making it appear like you go upside down when you really only go up 10 feet?

Answer: Houdini's Great Escape

Houdini's Great Escape shows footage of Harry Houdini in one room, there is an optical illusion in the next.
5. What is the name of the Himalaya in "The Old Country"?

Answer: Musik Express

Everything is brightly colored and it plays popular music.
6. When you buy a season pass, where do you get it processed?

Answer: Near Dino Island

7. What company owns Great Adventure?

Answer: Six Flags

8. Where is Great Adventure?

Answer: Jackson, NJ

The Great Escape, another Six Flags Park, is in Lake George, NY.
9. What two other Six Flags parks are near Great Adventure?

Answer: Wild Safari and Hurricane Harbor

The Wild Safari is right next to Great Adventure, and Hurricane Harbor is on the other side of the safari.
10. What year was The Great American Scream Machine Built?

Answer: 1989

Source: Author Lazylindsay001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us