FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kingda Ka
Quiz about Kingda Ka

Kingda Ka Trivia Quiz


Kingda Ka has to be the tallest roller coaster I have gotten on in the 2005 season. It is a very fun ride to get on. So if you happen to go to Six Flags Great Adventure I recommend you get on that ride first.

A multiple-choice quiz by Poca. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Six Flags

Author
Poca
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
220,460
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
440
- -
Question 1 of 10
1. Who manufactured Kingda Ka? Hint


Question 2 of 10
2. How tall is Kingda Ka? Hint


Question 3 of 10
3. Kingda Ka holds a capacity of how many riders per hour? Hint


Question 4 of 10
4. What is the length on Kingda Ka? Hint


Question 5 of 10
5. How fast is Kingda Ka? Hint


Question 6 of 10
6. When did Kingda Ka open? Hint


Question 7 of 10
7. What type of lift/launch system does Kingda Ka have? Hint


Question 8 of 10
8. What area in the park is Kingda Ka located at? Hint


Question 9 of 10
9. How many riders per train are on Kingda Ka? Hint


Question 10 of 10
10. How many trains are on Kingda Ka? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who manufactured Kingda Ka?

Answer: Intamin AG

Did you know that Kingda Ka has two on-the-ride photo spots? There is one that takes a picture while you launching off. The other one takes the picture when you are arriving at the station.
2. How tall is Kingda Ka?

Answer: 456 feet

Kingda Ka broke the record for the tallest roller coaster in the early 2005 season.
3. Kingda Ka holds a capacity of how many riders per hour?

Answer: 1400

To ride Kingda Ka you must be at least 54 inches, and you must be as tall as 6'4" to 6'5".
4. What is the length on Kingda Ka?

Answer: 3,118 feet

The duration of Kingda Ka without counting the loading time of the trains is said to be 28 seconds.
5. How fast is Kingda Ka?

Answer: 128 mph

Kingda Ka's max acceleration is 0-128 mph in 3.5 seconds.
6. When did Kingda Ka open?

Answer: May 21, 2005

Interesting info: Kingda Ka is an accelerated coaster. An accelerated coaster is a roller coaster that starts from zero miles per hour to its max speed in a matter of seconds.
7. What type of lift/launch system does Kingda Ka have?

Answer: hydraulic launch

Kingda Ka has a dual loading station with switch track, which allows trains to load and unload simultaneously.
8. What area in the park is Kingda Ka located at?

Answer: The Golden Kingdom

The Golden Kingdom is a new area featuring new family rides and a new tiger area in a jungle-like environment.
9. How many riders per train are on Kingda Ka?

Answer: 18

The last car on Kingda Ka seats only two riders so the number of riders per train are 18 not 20.
10. How many trains are on Kingda Ka?

Answer: 4

On each car per train the riders are arranged two across in two rows except the last car.
Source: Author Poca

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us