FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Six Flags Great Adventure
Quiz about Six Flags Great Adventure

How much do you know about Six Flags Great Adventure? | Quiz


This is a quiz about Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey.

A multiple-choice quiz by PaulieGBones. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Six Flags

Author
PaulieGBones
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
207,384
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
540
- -
Question 1 of 10
1. What year did Medusa open at Six Flags Great Adventure? Hint


Question 2 of 10
2. What is name of the swinging ship? Hint


Question 3 of 10
3. What year did The Runaway Mine Train open to the public? Hint


Question 4 of 10
4. How tall is the Big Wheel Ferris Wheel? Hint


Question 5 of 10
5. How tall is the first hill on Nitro? Hint


Question 6 of 10
6. In what section of the park is Stuntman's Freefall? Hint


Question 7 of 10
7. What roller coaster boasts There Is No Antidote!? Hint


Question 8 of 10
8. The Great American Scream Machine replaced The Sarajevo Bobsled Ride.


Question 9 of 10
9. What is the name of the picnic area used for group picnics and outings? Hint


Question 10 of 10
10. What color is Superman: Ultimate Flight? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What year did Medusa open at Six Flags Great Adventure?

Answer: 1999

Medusa was the first floorless coaster in the world.
2. What is name of the swinging ship?

Answer: Buccaneer

Buccaneer came to Great Adventure from Seaside Heights boardwalk.
3. What year did The Runaway Mine Train open to the public?

Answer: 1974

The Runaway Mine Train was the first coaster at Great Adventure.
4. How tall is the Big Wheel Ferris Wheel?

Answer: 150 feet tall

This is the tallest ferris wheel in the state of New Jersey.
5. How tall is the first hill on Nitro?

Answer: 230 feet tall

Nitro opened in 2001 on a very rainy day, but we rode it.
6. In what section of the park is Stuntman's Freefall?

Answer: Movie Town

Movie Town also features Batman and Robin: The Chiller, Batman The Ride and Nitro.
7. What roller coaster boasts There Is No Antidote!?

Answer: Viper

The front section of trains on Viper are made to look like snake heads.
8. The Great American Scream Machine replaced The Sarajevo Bobsled Ride.

Answer: True

They both featured Red, White and Blue colors to their trains/cars.
9. What is the name of the picnic area used for group picnics and outings?

Answer: Garden of Eatin'

Groups who visit Great Adventure for the day on a group pass, such as company picnics and school trips, all meet at the Garden Of Eatin' for lunch or just to relax in the shade.
10. What color is Superman: Ultimate Flight?

Answer: Blue/Red/Yellow

Superman: Ultimate Flight opened in 2003. It features the color blue for the supports, red for the backbone of the track and yellow rails.
The trains are also blue, red and yellow.
Source: Author PaulieGBones

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us