Quiz about All about Siberian Huskies
Quiz about All about Siberian Huskies

All about Siberian Huskies Trivia Quiz


I love Siberian Huskies, and so here is a quiz all about one of my favourite breeds. Enjoy!

A multiple-choice quiz by Buzby. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
Buzby
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
92,998
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7001
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 49 (4/10), SeverinaStar (10/10), donna399 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Siberian Huskies make excellent guard dogs?

True
False

2. Siberian Huskies are most commonly used for? Hint

Sledding
Retrieving
Herding
Obedience

3. Which of these would be the most accurate description of a typical Husky personality? Hint

Obedient yet unaffectionate
Willing and eager to please
Stubborn and easily bored
Moody with a tendency to be aggressive

4. Siberian Huskies are often untrustworthy (prone to running off) off the lead?

True
False

5. Siberian Huskies have little or no 'doggy' odour?

True
False

6. Siberian Huskies can be which colours? Hint

White
All of these
Grey and white
Red and white

7. Do the ears of a Siberian Husky stand erect (up) or lie flat (down)?

Answer: (One Word - up or down)
8. Huskies belong to which group of dogs? Hint

Terrier
Spitz
Retriever
Spaniel

9. Which of these is a common trait of Huskies? Hint

All of these
Strong hunting instincts
Escaping
Food stealing

10. Which of these traits do Siberian huskies share with their ancestor, the wolf? Hint

Howling rather than barking
Having red eyes
Being herbivorous
Short legs


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Siberian Huskies make excellent guard dogs?

Answer: False

The Siberian Husky is extremely gregarious, and will greet an intruder with the same love and affection as any other visitor to your home! On top of that, they do not bark very often either. The only thing that may put an intruder off is their size and wolf-like appearance.
2. Siberian Huskies are most commonly used for?

Answer: Sledding

Huskies are one of the best known sledding dogs, others are Alaskan Malamutes, Samoyeds, and Eskimo Dogs. Although Huskies are only a medium sized dog, they are very strong, and able to pull sleds over long distances.
3. Which of these would be the most accurate description of a typical Husky personality?

Answer: Stubborn and easily bored

Obviously there are exceptions in all breeds, but in the main, the Husky's stubborn streak means that it is unlikely to do well in obedience trials, and all training must be geared towards keeping the Siberian's quick-to-wander attention.
4. Siberian Huskies are often untrustworthy (prone to running off) off the lead?

Answer: True

Many Siberian Huskies cannot be let off their leads unless in an enclosed space. They are very independent dogs and do most things (including coming back to you) on their own terms.
5. Siberian Huskies have little or no 'doggy' odour?

Answer: True

Siberian Huskies are very clean dogs, requiring little grooming or bathing, except during shedding times, when they will fill your home with more hair than you thought possible!
6. Siberian Huskies can be which colours?

Answer: All of these

Siberian Huskies come in a huge array of colours and markings. Their eyes can also be blue, brown, amber or odd.
7. Do the ears of a Siberian Husky stand erect (up) or lie flat (down)?

Answer: up

Siberian Huskies ears stand up like those of a cat.
8. Huskies belong to which group of dogs?

Answer: Spitz

Other dogs in the Spitz group include the Akita, the Samoyed, the Keeshond and the Alaskan Malamute.
9. Which of these is a common trait of Huskies?

Answer: All of these

Siberian Huskies are often known to raid bins and kitchen work surfaces. They are great escape artists and will not only jump over fences, but also dig under them. Huskies also have a strong hunting instinct and have been known to kill rabbits, squirrels and even cats (though most will live with a cat if introduced at an early age).
10. Which of these traits do Siberian huskies share with their ancestor, the wolf?

Answer: Howling rather than barking

Because they look more 'wolfy' (and are sometimes used to portray wolves in films) it is a common misconception that they are more closely related to the wolf than any other dog. Huskies often howl rather than bark and that reminds the people around them of the ancestor they share with all dogs, the wolf.
Source: Author Buzby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 49: 4/10
Jan 29 2023 : SeverinaStar: 10/10
Jan 26 2023 : donna399: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 172: 5/10
Jan 23 2023 : Guest 180: 7/10
Jan 22 2023 : Guest 23: 6/10
Jan 17 2023 : Guest 47: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 106: 7/10
Jan 16 2023 : malclave: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Puggles Average
2. Poodles Average
3. Robust Rotties Average
4. Boxers Tough
5. English Bulldogs Tough
6. The American Boxer Average
7. A Few Facts about the Beautiful Samoyed Average
8. The Best of: Akitas Average
9. The Versatile Poodle Average
10. Dobermans Average
11. The Primitive Spitz Average
12. The Mighty Newfoundland Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us