Quiz about Great Pyrenees Trivia
Quiz about Great Pyrenees Trivia

Great Pyrenees Trivia Trivia Quiz


This is a quiz about Great Pyrenees. Put your knowledge to the test! Note: This quiz is dedicated to my Great Pyrenees, Barkley.

A multiple-choice quiz by kw1653. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
kw1653
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,779
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
381
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (6/10), Guest 172 (6/10), Guest 67 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where did the Great Pyrenees originate? Hint

Russia
Southern France and Northern Spain
Canada
Rocky Mountains

2. What is the average lifespan for a Great Pyrenees? Hint

4-6 Years
10-12 Years
7-9 Years
15+ Years

3. What is the best climate for a Great Pyrenees? Hint

Cloudy and humid
Cold and wet
Cold and dry
Warm and sunny

4. What is the extra claw a Great Pyrenees have called? Hint

Duclaw
Dew claw
Clawfoot
They don't have an extra claw

5. Which is another name that the Great Pyrenees is also known as? Hint

Pyrenean Mountain dog
Saint Bernard
Newfoundland
Pomsky

6. Are Great Pyrenees suitable for children?

Yes
No

7. Are they suitable to be with other animals?

Yes
No

8. What is the color(s) of the Great Pyrenees? Hint

Brown with white markings
Black only
Black or white
Pure white, white with brown markings, and white with gray markings.

9. Do Great Pyrenees get sunburned?

Yes
No

10. Great Pyrenees can be guard dogs, but it depends on the way the owner trains them.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did the Great Pyrenees originate?

Answer: Southern France and Northern Spain

It is thought that the Great Pyrenees originated in Central Asia or Siberia and followed the Aryan migration into Europe. The breed takes his name from the formation in southwestern Europe, wherever they're accustomed to guard flocks on the steep slopes.
2. What is the average lifespan for a Great Pyrenees?

Answer: 10-12 Years

The Great Pyrenees' life span is on average 10-12 years. That is about the average lifespan for most large breed dogs. Smaller dogs live for an average between 14-20 years.
3. What is the best climate for a Great Pyrenees?

Answer: Cold and dry

The Great Pyrenees have a climate that is preferred by most veterinarians - cold and dry. A wet or humid/hot climate will most likely cause them to overheat. The Great Pyrenees has numerous layers of fur.
4. What is the extra claw a Great Pyrenees have called?

Answer: Dew claw

Great Pyrenees have an extra claw on all four of their paws. The preferred name for the extra claws is dew claw.
5. Which is another name that the Great Pyrenees is also known as?

Answer: Pyrenean Mountain dog

The Great Pyrenees is also known as the Pyrenean Mountain dog. But, it is mainly known as the Great Pyrenees in North America. They take their name from Pyrenees Mountain range between Spain and France.
6. Are Great Pyrenees suitable for children?

Answer: Yes

They are known for being amazing with children. They are gentle with children of all ages, including infants. But be aware with smaller children, they are big - which means a wagging tail and they could bark when your baby is sleeping.
7. Are they suitable to be with other animals?

Answer: Yes

Usually Great Pyrenees are NOT aggressive, UNLESS they are being abused. They are suitable for animals, particularly cats. They love being with other animals.
8. What is the color(s) of the Great Pyrenees?

Answer: Pure white, white with brown markings, and white with gray markings.

All are white or principally white with markings of badger, gray, or varying shades of tan. If they do not match that description, that means they are a mix or they aren't AKC certified.
9. Do Great Pyrenees get sunburned?

Answer: Yes

Great Pyrenees have very sensitive skin, even if they have a thick fur coat. They sunburn very easily even if they are outside for just five minutes.
10. Great Pyrenees can be guard dogs, but it depends on the way the owner trains them.

Answer: True

Great Pyrenees can be guard dogs, if their owner trains them to be. The main reason people adopt a Great Pyrenees is that they want a guard dog for their family/themselves.
Source: Author kw1653

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 69: 6/10
Jan 23 2023 : Guest 172: 6/10
Jan 16 2023 : Guest 67: 7/10
Jan 06 2023 : Guest 174: 6/10
Dec 30 2022 : Guest 174: 7/10
Dec 04 2022 : Guest 23: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Standard Poodles Tough
2. The Primitive Spitz Average
3. The Versatile Poodle Average
4. Robust Rotties Average
5. Puggles Average
6. The American Eskimo Dog Facts Tough
7. The American Boxer Average
8. The Schipperke Average
9. Lovable Leonbergers Tough
10. Newfound Friends Very Difficult
11. Brussels Griffon: Know This Breed? Tough
12. The Mighty Newfoundland Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us