Quiz about Brussels Griffon Know This Breed
Quiz about Brussels Griffon Know This Breed

Brussels Griffon: Know This Breed? Quiz


I breed, show, and raise Brussels Griffons. Let's see how well you know the breed!

A multiple-choice quiz by jrhandler27. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
jrhandler27
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
146,493
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1013
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Do the Brussels Griffon's dewclaws need to be removed?

Yes
No

2. Which of the following colors are not one of the Brussels Griffon's? Hint

black and tan
red
red and white
beige

3. How long after the birth should the tails be docked in the United States? Hint

12 weeks
1 week
4 days
right after birth

4. Do the ears need to be cropped in order to show your dog in the United States?

Yes
No

5. Are Brussels Griffons a low-shedding breed?

Yes
No

6. In what range should a Brussels Griffon weigh in the United States? Hint

8-10 pounds
5-7 pounds
10-12 pounds
13-15

7. Which is *not* a disqualification in the show ring? Hint

White spot or blaze anywere on coat
Dudley or butterfly nose
Natural, not cropped ears
Hanging tongue

8. Which of these dogs were *not* used in cross breedings to develop the Brussels Griffon? Hint

Affenpinscher
Toy poodle
Pug
YorkshireTerrier

9. Most Brussels Griffons are great with children.

True
False

10. Here is a kind of hard one:
The Brussels Griffon originated in what country?

Answer: (It's in Europe)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Do the Brussels Griffon's dewclaws need to be removed?

Answer: Yes

It is in the breed standard to have the dewclaws removed.
2. Which of the following colors are not one of the Brussels Griffon's?

Answer: red and white

The colors of a Brussels Griffon are red, beige, black, or black and tan.
3. How long after the birth should the tails be docked in the United States?

Answer: 4 days

The tails should be docked within 4 days of the birth. It is done at the same time of the dew claw removal. This should be done by a vet or the breeder.
4. Do the ears need to be cropped in order to show your dog in the United States?

Answer: No

The ears do not have to be cropped in order to show your dog. Though many Griffs have their ears cropped in the show ring, they can be natural.
5. Are Brussels Griffons a low-shedding breed?

Answer: Yes

Though Brussels Griffons don't shed much, they are very tough to groom. You have to "strip" the coat unless you have a smooth coated Griff. If you don't plan on showing a Griff you can "clip"(shave) the dogs coat.
6. In what range should a Brussels Griffon weigh in the United States?

Answer: 8-10 pounds

The ideal weight for a Brussels Griffon is 8-10 pounds and should not exceed 12 pounds.
7. Which is *not* a disqualification in the show ring?

Answer: Natural, not cropped ears

There is no such thing as a ideal dog!
8. Which of these dogs were *not* used in cross breedings to develop the Brussels Griffon?

Answer: Toy poodle

The modern Brussels Griffon was created by crossing the Stable Griffon with the Affenpischer and the Yorkshire terrier. As time went on, crossings with the pug were made.
9. Most Brussels Griffons are great with children.

Answer: True

Brussels Griffons love pretty much everbody!
10. Here is a kind of hard one: The Brussels Griffon originated in what country?

Answer: Belgium

The Brussels Griffon originated in *BRUSSELS*, Belgium.
Source: Author jrhandler27

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 172: 6/10
Jan 12 2023 : colbymanram: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Great Pyrenees Trivia Average
2. Dobermans, the Overlooked Dogs. Average
3. The Best of: Akitas Average
4. Poodles Average
5. A Few Facts about the Beautiful Samoyed Average
6. All about Siberian Huskies Average
7. Puggles Average
8. Dobermans Average
9. Robust Rotties Average
10. Catahoula Leopard Dogs Average
11. Dalmatians Average
12. The Mighty Newfoundland Average

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us