Quiz about Puggles
Quiz about Puggles

Puggles Trivia Quiz


Puggles are adorable dogs. How much do you know about them?

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Individual Breeds

Author
Ilona_Ritter
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
410,775
Updated
Nov 09 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
142
Last 3 plays: Guest 99 (8/10), EleanorW (4/10), Guest 107 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A puggle is part poodle and part beagle.

True
False

2. What is the temperament of most puggles? Hint

passive
aggressive
friendly
shy

3. Because of the typical look of adult puggles, they earned a nickname of a miniature what? Hint

mastiff
collie
doberman
chow

4. What color would you NOT see on a puggle? Hint

blue
black
tan
red

5. What breed in the mix is more dominant? Hint

Pug
Every puggle is different
Beagle
They are exactly half and half

6. Are puggles an intelligent breed?

Yes
No

7. About how much exercise a day does the average puggle need? Hint

60 minutes
30 minutes
15 minutes
90 minutes

8. In what decade were puggles first bred intentionally? Hint

1990s
1980s
1970s
1960s

9. Puggles make good guard dogs.

True
False

10. Which is a common health issue in puggles?

cherry eye
hip dysplasia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A puggle is part poodle and part beagle.

Answer: False

Puggles are part pug and part beagle. A purebred puggle is exactly half and half.
2. What is the temperament of most puggles?

Answer: friendly

Puggles are usually very friendly. They get along well with both children and other dogs. This makes them a good choice for a family pet.
3. Because of the typical look of adult puggles, they earned a nickname of a miniature what?

Answer: mastiff

Adult puggles tend to look the size and shape of a beagle with floppy ears. They have wrinkled faces like pugs and flatter but not totally flat noses. As a result, they look a bit like a smaller version of a mastiff.
4. What color would you NOT see on a puggle?

Answer: blue

A puggle can be any of the colors that can be found on a pug or a beagle. This includes red, black, tan, and white. They can be all one color or mixed.
5. What breed in the mix is more dominant?

Answer: Every puggle is different

Puggles can be more like pugs, content to lay around at home, or like a beagle wanting to explore everything. It is hard to determine what each puggle will be like as they can fall anywhere on the spectrum.

For example, my puggle is more pug when he's inside; as soon as we go outside, the beagle half takes over.
6. Are puggles an intelligent breed?

Answer: Yes

Puggles tend to be very intelligent, but they can also be very stubborn - a trait in both pugs and beagles. This can make training difficult, and it's essential to be persistent and diligent in training a puggle.
7. About how much exercise a day does the average puggle need?

Answer: 30 minutes

Puggles tend to have a lot of energy, especially as puppies. They can get bored quickly, and if they do not exercise, they may misbehave by digging, chewing, or barking excessively.
8. In what decade were puggles first bred intentionally?

Answer: 1980s

According to PetGuide, the first puggle breeder was Wallace Havens of Wisconsin. In 2005, they set a record for the most popular "designer breed." In 2022 The American Kennel Club did not recognize the puggle as an official breed. They are recognized by the American Canine Hybrid Club and the International Designer Canine Registry.
9. Puggles make good guard dogs.

Answer: False

Puggles often bark when someone comes to the door; however, they are extremely friendly and will stop barking if the person pays attention to them. Some puggles also will howl, which is a characteristic of a beagle.
10. Which is a common health issue in puggles?

Answer: hip dysplasia

Hip dysplasia occurs when the hip joint and thigh bone do not fit together as they should. It can occur on one or both sides, and often the dog doesn't show any signs of discomfort. It is a heredity condition, but environmental factors can make it worse.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 30 2022 : Guest 99: 8/10
Nov 29 2022 : EleanorW: 4/10
Nov 28 2022 : Guest 107: 6/10
Nov 28 2022 : Char0216: 7/10
Nov 28 2022 : amarie94903: 6/10
Nov 28 2022 : Guest 59: 0/10
Nov 27 2022 : jeannie1976: 3/10
Nov 27 2022 : Guest 185: 3/10
Nov 27 2022 : rupert774: 7/10

12/1/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us