Quiz about North American Raccoons
Quiz about North American Raccoons

North American Raccoons Trivia Quiz


Some pretty easy questios about these masked marvels.

A multiple-choice quiz by gamegal602. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region
  8. »
  9. USA

Author
gamegal602
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
27,043
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1597
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following is the genus of raccoons? Hint

Odocoileus
Cervus
Alces
Procyon

2. During the winter, raccoons lose as much as 50 per cent of their body weight.

True
False

3. Female raccoons give birth to a litter of _____ babies. Hint

1 to 3
10 to 12
7 to 9
4 to 6

4. The gestation period of raccoons is _____ days. Hint

75-76
45-46
65-66
55-56

5. Raccoons are omnivores.

True
False

6. A raccoon's sense of touch is not particularly well developed.

True
False

7. Adult raccoons range in length from _____________ including the tail which is 8-16 inches long. Hint

2 to 3.3 ft.
3 to 4.3 ft.
1 to 2.3 ft.
4 to 5.3 ft.

8. Raccoon young are called ________. Hint

Calves
Coons
Kits
Puppies

9. How long do the young raccoons travel with their mother? Hint

About 1 year
About 18 months
About 6 months
About 2 years

10. True or false: A raccoon's footprint looks very similar to a human footprint.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is the genus of raccoons?

Answer: Procyon

2. During the winter, raccoons lose as much as 50 per cent of their body weight.

Answer: True

They become semi-dormant in winter.
3. Female raccoons give birth to a litter of _____ babies.

Answer: 4 to 6

4. The gestation period of raccoons is _____ days.

Answer: 65-66

5. Raccoons are omnivores.

Answer: True

They eat foods such as fish, frogs, crayfish, crabs, nuts, seeds, acorns, berries, mice, bird's eggs, poultry, etc. Pretty much anything!
6. A raccoon's sense of touch is not particularly well developed.

Answer: False

They use their paws much as humans use their hands.
7. Adult raccoons range in length from _____________ including the tail which is 8-16 inches long.

Answer: 2 to 3.3 ft.

8. Raccoon young are called ________.

Answer: Kits

9. How long do the young raccoons travel with their mother?

Answer: About 1 year

10. True or false: A raccoon's footprint looks very similar to a human footprint.

Answer: True

They walk on the soles of their feet.
Source: Author gamegal602

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us