FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Native To Florida Wisconsin or Both
Quiz about Native To Florida Wisconsin or Both

Native To Florida, Wisconsin, or Both? Quiz


Wisconsin experiences all four seasons and at times a harsh winter. Florida is known as the Sunshine State and experiences tropical storms. Given a list of animals, which are native to Florida, which are native to Wisconsin, and which are typical in both

A classification quiz by GBfan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region
  8. »
  9. USA

Author
GBfan
Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
425,388
Updated
Aug 31 26
# Qns
10
Difficulty
New Game
Avg Score
9 / 10
Plays
14
Last 3 plays: krboucha (6/10), kvanhoy (8/10), MikeyGee (8/10).
Both
Florida
Wisconsin

Key deer American badger Black bear Bald eagle Manatee Canadian lynx Gopher tortoise Racoon American marten American alligator

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Today : krboucha: 6/10
Today : kvanhoy: 8/10
Today : MikeyGee: 8/10
Today : pehinhota: 10/10
Today : Guest 173: 10/10
Today : DeepHistory: 10/10
Today : yosoyfiesta: 7/10
Today : loooooza: 10/10
Today : bernie73: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Black bear

Answer: Both

Ursus americanus is the subspecies for the black bear. It is the only type of bear native to Florida. It is also native to Wisconsin. The Florida black bear can be found in the Panhandle and areas like the Ocala Forest. There is a larger population of black bears in Wisconsin where they thrive in the forests of central and northern parts of the Dairy State.
2. Gopher tortoise

Answer: Florida

You probably guessed right here, when you think of tortoises you're likely thinking of a warm watery area. They are native to the Southern U.S. states including Florida. They are the only native tortoise species in Florida. Being on the endangered list, it is illegal to handle a gopher tortoise in the state unless in imminent danger, for example if it's sitting in the middle of a road.
3. Racoon

Answer: Both

Racoons are native to North America and can be found in essentially every county in Wisconsin and Florida. The common raccoon is labeled as Procyon lotor, which translates to "before dog washer". Racoons can thrive in mangroves and warm water areas such as Florida. But they also love to live near farm country and forests that are widespread in states like Wisconsin.
4. Manatee

Answer: Florida

The Trichechus manatus latirostris is also known as the Florida manatee and is a subspecies of the West Indian manatee. These large aquatic animals need a warm environment to live and are native to the tropical waters of Florida. You can also find them in the Gulf of Mexico.
5. Bald eagle

Answer: Both

If you've ever been to Wisconsin or Florida, you've likely seen a bald eagle. They are not only native to both states but have some of the densest populations of bald eagles in the U.S. You will see a higher concentration of the majestic bird near lakes, streams, and islands. Each of these are in abundance in Wisconsin and Florida.
6. American badger

Answer: Wisconsin

Taxidea taxus is the scientific name for the American badger. It is Wisconsin's state animal and also part of the University of Wisconsin's sport teams' name. They thrive in hilly areas where they can burrow and dig homes inside. The fierce mammal is not native to Florida which does not feature a very hilly landscape.
7. Canadian lynx

Answer: Wisconsin

The Canadian lynx thrives in a cold environment including snowy conditions. They are native to not only Canada but many of the northern states of the USA. They were native to Wisconsin but, due to logging and trapping, they are less commonly seen in the state in the twenty-first century.

They still have a presence with migration from states like Michigan and Minnesota along with some of the big cats coming from Canada.
8. Key deer

Answer: Florida

Both Wisconsin and Florida have white tailed deer that are native to the state. But the Key deer is strictly native to the Keys in southern Florida. Their scientific name is Odocoileus virginianus clavium. The Key deer has great swimming skills and is able to travel between the different islands in the Florida Keys.
9. American alligator

Answer: Florida

You're safe if you live in Wisconsin to not run into an American alligator. They are native to the Southeastern United States including Florida and Louisiana. There are two types of living alligators, the American and the Chinese alligator. The American can grow up to 12 feet (3.67 meters) long.
10. American marten

Answer: Wisconsin

The American marten is part of the weasel family and native to coniferous and boreal forest regions. This would include Wisconsin but not Florida. During the winter, they hunt for animals under the snow. The small mammal is considered a threatened species in Wisconsin.
Source: Author GBfan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
8/31/2026, Copyright 2026 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us