Quiz about Animals of Molokini
Quiz about Animals of Molokini

Animals of Molokini Trivia Quiz


The small island of Molokini in Hawaii is a crescent shaped island that is home to many birds and fish species. No people live on the island and it is a remote and lovely location.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region
  8. »
  9. USA

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
392,712
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
197
photo quiz
1. The pencil urchin found in the waters the island of Molokini is which color? Hint

Yellow
Black
Red
Green

photo quiz
2. What is the name of this yellow fish which is found all around Molokini? Hint

Yellow Sang
Yellow Fang
Yellow Tang
Yellow Bang

photo quiz
3. Bulwer's petrels hang out on the island during breeding season.

True
False

photo quiz
4. The green sea turtle, found swimming around the island, eats what most of the time once it is mature? Hint

Shrimp
Seagrass
Fish
Crabs

photo quiz
5. Which of these fish is found swimming in the waters of Molokini?

Hint

Cod
Yellowmargin moray eel
Salmon
Nelma

photo quiz
6. Wedge-tailed shearwaters are often known by which of these names? Hint

Muttonbird
White-throated dipper
Northern lapwing
Tawny owl

photo quiz
7. Which shark seen in the photo is often seen swimming in the waters of Molokini? Hint

Thresher shark
The black dogfish
Whitetip reef shark
Basking shark

photo quiz
8. The picture shows which large bird, known to breed on Molokini? Hint

Kiwi
Great frigatebird
Red-fronted Parakeet
Chukar

photo quiz
9. The elepaio gets it name from the Hawaiian meaning "morning bird".

True
False

photo quiz
10. The coral reef fish, the raccoon butterflyfish, is also known by which other name? Hint

Yellow raccoon fish
Mehi
Raccoon coralfish
Bubbling raccoon fish


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The pencil urchin found in the waters the island of Molokini is which color?

Answer: Red

Although the red pencil urchin is found all over the Pacific it is especially common around the islands of Hawaii. It has different colors in different places but is very red around Molokini.
2. What is the name of this yellow fish which is found all around Molokini?

Answer: Yellow Tang

These plant and algae eaters are bright yellow during daytime but fade a little during the nighttime. They are commonly kept in saltwater aquariums. They are found swimming in the coral reefs that surround the island.
3. Bulwer's petrels hang out on the island during breeding season.

Answer: True

This small petrel, named after naturalist James Bulwer, shows up on the island during breeding season. It is out at sea the rest of the year. It feeds on small fish, shrimp and krill.
4. The green sea turtle, found swimming around the island, eats what most of the time once it is mature?

Answer: Seagrass

The adult green sea turtle swim around the lagoons, which surround the island, feeding on seagrass. The green in the name comes from their green fat. The Hawaiian word for this animal is "honu". Young green sea turtles are carnivorous while adults are primarily herbivorous.
5. Which of these fish is found swimming in the waters of Molokini?

Answer: Yellowmargin moray eel

The yellowmargin, or yellow-edged, moray eel is an aggressive eel that is mostly nocturnal. The Hawaiian name for these animals is "Puhi Paka". They are often seen with battle scars from fights with other eels. The other three fish are found in the Arctic Circle.
6. Wedge-tailed shearwaters are often known by which of these names?

Answer: Muttonbird

The wedge-tailed shearwater, or muttonbird, eats fish and aquatic crustaceans. They mate for life and both help with the raising of offspring. The other three birds are birds of Ireland.
7. Which shark seen in the photo is often seen swimming in the waters of Molokini?

Answer: Whitetip reef shark

The whitetip reef shark gets it name from the white tip on his dorsal fin. It feeds on fish, lobsters and octopus. It is primarily nocturnal but can be active in the daytime.
8. The picture shows which large bird, known to breed on Molokini?

Answer: Great frigatebird

A large fork-tailed bird, the great frigatebird is commonly found on the island in large breeding rookeries. They feed on fish and the young of other birds. The other three birds are found in New Zealand, in the Indian Ocean.
9. The elepaio gets it name from the Hawaiian meaning "morning bird".

Answer: False

The elepaio gets its name from the sound of its song. It is found all over the island all year around. This endemic bird is found in many places in Hawaii and is a species of flycatcher.
10. The coral reef fish, the raccoon butterflyfish, is also known by which other name?

Answer: Raccoon coralfish

The raccoon butterflyfish, or raccoon coralfish, is a yellow fish with black and white markings like a raccoon, from which the name is derived. They feed on sea anemones and corals.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor rossian before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us