Quiz about Movies with John Belushi
Quiz about Movies with John Belushi

Movies with John Belushi Trivia Quiz


I hope you enjoy the quiz about John Belushi and the movies he was in.

A multiple-choice quiz by jessesky1969. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B
  8. »
  9. John Belushi

Author
jessesky1969
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
61,433
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2743
Last 3 plays: Guest 86 (10/10), Guest 72 (8/10), Guest 70 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What was the nickname of Belushi's character in 'National Lampoon's Animal House'? Hint

Flounder
Brutus
Bluto
John

2. TRUE or FALSE: In 'Neighbors', John Belushi and Dan Aykroyd decided to switch roles just prior to filming the movie.

True
False

3. 'Over? Did you say over? Nothing is over until we decide it is! Was it over when the Germans bombed Pearl Harbor? Hell no!' Which movie is this quote from? Hint

'National Lampoon's Animal House'
'Neighbors'
'1941'
'The Blues Brothers'

4. In 'The Blues Brothers', other than in the jail sequences, what does Jake never take off? Hint

His boxers
His hat
His shoes
His sunglasses

5. Which movie does Belushi fall in love with a beautiful, feminine, eloquent, nicely dressed Ornithologist and gets attacked by a mountain lion? Hint

'Continental Divide'
'Goin South'
'1941'
'Old Boyfriends'

6. How many movies did Belushi star in with Aykroyd? Hint

Seven
Two
Four
One

7. Which Belushi movie also stared Jack Nicholson? Hint

'Goin South'
'The Blues Brothers'
'Neighbors'
'1941'

8. Which horrible movie did Belushi do with Talia Shire ('Rocky' and 'The Godfather')? Hint

'1941'
'Continental Divide'
'Goin South'
'Old Boyfriends'

9. YES or NO: Did Belushi ever star in a movie directed by Steven Spielberg?

Yes
No

10. What was Belushi's last movie? Hint

'Continental Divide'
'The Blues Brothers'
'Goin South'
'Neighbors'


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the nickname of Belushi's character in 'National Lampoon's Animal House'?

Answer: Bluto

One of the best comedies of all time.
2. TRUE or FALSE: In 'Neighbors', John Belushi and Dan Aykroyd decided to switch roles just prior to filming the movie.

Answer: True

John Belushi was originally cast in the role of Vic and Dan Aykroyd in the role of Earl. The two decided to switch roles just prior to filming the movie.
3. 'Over? Did you say over? Nothing is over until we decide it is! Was it over when the Germans bombed Pearl Harbor? Hell no!' Which movie is this quote from?

Answer: 'National Lampoon's Animal House'

4. In 'The Blues Brothers', other than in the jail sequences, what does Jake never take off?

Answer: His hat

5. Which movie does Belushi fall in love with a beautiful, feminine, eloquent, nicely dressed Ornithologist and gets attacked by a mountain lion?

Answer: 'Continental Divide'

Blair Brown also starred in this comedy.
6. How many movies did Belushi star in with Aykroyd?

Answer: Four

They starred together in '1941', 'The Blues Brothers', 'All You Need is Cash' and 'Neighbors'.
7. Which Belushi movie also stared Jack Nicholson?

Answer: 'Goin South'

Belushi's movie debut, also starring Mary Steenburgen and Christopher Lloyd.
8. Which horrible movie did Belushi do with Talia Shire ('Rocky' and 'The Godfather')?

Answer: 'Old Boyfriends'

9. YES or NO: Did Belushi ever star in a movie directed by Steven Spielberg?

Answer: Yes

Spielberg directed '1941' (1979).
10. What was Belushi's last movie?

Answer: 'Neighbors'

Released in 1981.
Source: Author jessesky1969

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 12 2023 : Guest 86: 10/10
Dec 12 2022 : Guest 72: 8/10
Dec 05 2022 : Guest 70: 6/10
Dec 05 2022 : Guest 38: 8/10

Score Distribution

quiz
2/3/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us