FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about William Fichtner
Quiz about William Fichtner

William Fichtner Trivia Quiz


I have always thought William was a great actor. Watch some of his movies and I think you will agree.

A multiple-choice quiz by MissHollyB. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G

Author
MissHollyB
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
381,975
Updated
Jan 20 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
158
- -
Question 1 of 10
1. When was William Fichtner born? Hint


Question 2 of 10
2. What highest class of single seat racing did William win in 2011, at the Pro/Celebrity Charity race? What kind of race is it? Hint


Question 3 of 10
3. William received a star in 2011 on the walk of fame in what festival, which takes place near where he was born? Hint


Question 4 of 10
4. William plays a federal agent named Alexander Mahone in which TV series that also stars Dominic Purcell? Hint


Question 5 of 10
5. In what television series from 2005 did William play the role of Sheriff Tom Underlay? Hint


Question 6 of 10
6. Adam Sandler and William were on opposite sides of the field and the cells in which Burt Reynolds remake? Hint


Question 7 of 10
7. William starred opposite Bruce Willis and Ben Affleck in what space movie from 1998? Hint


Question 8 of 10
8. What Academy Award film for best picture did William star in, alongside Sandra Bullock and Brendan Fraser? Hint


Question 9 of 10
9. In which sitcom did William's character need a wheelchair? Hint


Question 10 of 10
10. In what soap opera did William get his start? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was William Fichtner born?

Answer: November 27th, 1956

William was born in Long Island on Mitchell Air Force Base.
2. What highest class of single seat racing did William win in 2011, at the Pro/Celebrity Charity race? What kind of race is it?

Answer: formula 1 racing

William has been racing for 3 decades. This event has been going on for 35 years. In formula 1 racing the wheels of the car are outside of the body of the car whereas normal cars wheels are under the fender. Points are divided into two categories - points for the driving and the cars construction.

In this particular race, the money raised goes to Racing for Kids, a charity that hooks up motorsports stars with visits to sick children in the hospital.
3. William received a star in 2011 on the walk of fame in what festival, which takes place near where he was born?

Answer: Buffalo Niagara Film Festival

This festival, started in 2007, showcases independent film, screenwriters and filmmakers. It is also a great place for them to pitch their projects and network. It was a great honor for William because he grew up around Buffalo.
4. William plays a federal agent named Alexander Mahone in which TV series that also stars Dominic Purcell?

Answer: Prison Break

The series stars Wentworth Millers as Michael Scofield and Dominic Purcell as Lincoln Burrows. Michael purposely goes to prison to help his brother escape. Eight prisoners escape and it is FBI Agent Mahone's job to find them. Alex has problems and secrets of his own that complicate things.
5. In what television series from 2005 did William play the role of Sheriff Tom Underlay?

Answer: Invasion

Tom played a sheriff in a small Florida town that had just survived a hurricane - or did they? Water creatures started taking over peoples' bodies and Tom had to figure out how to stop it - think "Invasion of the Body Snatchers". William won a Saturn Award for his role. The award is given out for excellence in science fiction, horror, or fantasy.
6. Adam Sandler and William were on opposite sides of the field and the cells in which Burt Reynolds remake?

Answer: The Longest Yard

This movie was made in 2005. William's role was Captain Knaur, a prison guard and captain of the prison football team. Adam was a professional football player who was paid to lose a game. After a night of drinking and a car chase, Adam got arrested.

The warden wanted a football game between the prisoners and the guards. Captain Knaur's view on things changed during the course of the movie.
7. William starred opposite Bruce Willis and Ben Affleck in what space movie from 1998?

Answer: Armageddon

William played Col. Willie Sharp, a pilot for NASA who, with Harry Stamper (Bruce Willis), a deep-sea oil driller, had to save the world from an asteroid that was heading for Earth. Colonel Sharp flew them to this asteroid with the hope of drilling into it so it would break off into pieces and miss the Earth. Liv Tyler played Harry's daughter, Grace, and Ben Affleck starred as Grace's boyfriend and part of Harry's crew.
8. What Academy Award film for best picture did William star in, alongside Sandra Bullock and Brendan Fraser?

Answer: Crash

This film from 2004 centered around 2 days in the life of a cast of characters. The characters were shown as being prejudiced or having to deal with prejudice thrown in their direction. William's role, as a racist named Flanagan who worked for the district attorney, was hard for me to watch. He played the scenes to perfection. The movie won best picture in 2008.
9. In which sitcom did William's character need a wheelchair?

Answer: Mom

"Mom" was a show about Cristy, played by Anna Faris and her mom Bonnie, played by Allson Janey who were recovering addicts. William played Adam, a man in a wheelchair due to his job as a stunt man. He misdialed Bonnie and they formed a friendship. They decided to meet and he hadn't told her of his disability. The heart won.
10. In what soap opera did William get his start?

Answer: As the World Turns

William starred as Josh Snyder/Rod Landry. He arrived in the town of Oakdale claiming to be Rod Laundry to hide the truth that he was really Josh Snyder, a rapist. He befriended a girl named Lily and found out later that Lily was the product of his rape. Over the years more secrets came out soap opera style.
Source: Author MissHollyB

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us